Werkplek opnieuw inrichten? Lees onze slimme printmedia tips!

Blog 200 1De manier waarop het werk wordt georganiseerd, ontwikkelt zich, en daarmee ook de werkplek. Zo ken je misschien wel de beelden van rijen typistes van films die spelen in de jaren ’60. In de jaren ’80 waren afgescheiden, eenpersoons 'cellen' het summum als werkplek en een jaar of tien later kwamen de kantoortuinen tot bloei. Het huidige digitale tijdperk in combinatie met een steeds grotere rol voor klantbeleving vraagt om zijn eigen inrichting van de werkplek. Want de behoefte aan een fijne, fysieke werkplek is ondanks remote werken belangrijker dan ooit. Het aantal kantoorpanden blijft dan ook nog steeds toenemen.
In dit blog laten we je zien hoe je met printmedia op eenvoudige maar doeltreffende wijze vorm kunt geven aan de nieuwe behoeften ten aanzien van kantoren en andere werkplekken.

 

Investeren in de werkplek is belangrijk

De topmannen en –vrouwen van nu zijn vooral geïnteresseerd in ‘wat’ mensen doet werken, meer dan ‘hoe’ mensen werken. Dit blijkt uit een onderzoek, gehouden onder 500 zakelijke beslissers door het Center For The Future of Work.

‘Wat’ mensen doet werken, blijkt voor een belangrijk deel gekoppeld te zijn aan de werkplek. Reden om te investeren in zo’n werkplek. Na het investeren in de nieuwste technologieën wordt de inrichting van de werkplek zelfs als het belangrijkste gezien! De juiste inrichting helpt om de uitkomst van werkzaamheden op een hoger plan te krijgen. Samenwerken – ook en vooral met andere afdelingen en/of andere bedrijven –, experimenteren, werkplezier en creativiteit zijn daarbij sleutelwoorden.
Hoe kun je dat voor elkaar krijgen?

Blog 200 2

Begin bij de basis en gebruik slim én mooi design

Vanzelfsprekend kies je voor slimme tools en technologieën die het werk in jouw branche vergemakkelijken en verbeteren. Bij voorkeur integreer je die in het meubilair of op een andere manier in de werkruimte.
Daarnaast denk je aan de basis voor een inrichting, namelijk de wanden – al dan niet flexibel – en de vloeren en plafonds. Bepaal de kleuren, materialen en vormen en vergeet daarbij de – mogelijk indirecte – verlichting niet! Kleuren doen veel. Op het internet valt veel te lezen over de invloed van kleuren op het gemoed. Daarbij moet je altijd met de juiste balans rekening houden. Blauw bijvoorbeeld, is een kleur die creativiteit en intuïtief denken stimuleert, maar te véél blauw kan leiden tot zelfgenoegzaamheid en zelfs egocentrisme. Materialen zijn belangrijk om bijvoorbeeld de akoestiek te verbeteren of een gevoel van behagen te creëren.

Ook belangrijk: de ramen. Het is voor mensen belangrijk om af en toe weg te kunnen kijken, de oogspieren te laten ontspannen. Vooral bij digitale werkzaamheden en het langdurig en geconcentreerd kijken op een scherm, moeten de ogen af en toe kunnen ontspannen. Naar buiten kunnen kijken is fijn, maar je wilt wellicht niet dat anderen naar binnen kunnen kijken. One way vision raamsfolie is dan ideaal.
Heb je te weinig ramen in jouw gebouw? Met wandstickers – in veel verschillende materialen en zowel voor permanent als tijdelijk – met fraai perspectief of printbaar vliesbehang heb je een mooi en verrassend alternatief. Printbaar vliesbehang is in verschillende soorten verkrijgbaar, zowel glad als gestructureerd.

Blog 200 3

Ideeën voor een inrichting die teamwork verbeteren

Creëer – eventueel met verplaatsbare wandjes – ruimtes waar medewerkers samenkomen om te brainstormen, experimenteren en discussiëren. Whiteboard folie is in zo’n ruimte onmisbaar. Je kunt dit op de wanden plakken, maar ook op een tafel zodat er naar hartenlust op getekend en geschreven kan worden. En natuurlijk wis je het later gemakkelijk weer uit.
Ook krijtbordfolie is een goede mogelijkheid. In dit blog kun je daar meer over lezen én je leest er andere tips voor een inspirerende kantoorinrichting.
Eenheid in zo’n samenkomstruimte kun je gemakkelijk creëren door de meubels van meubelfolie te voorzien. Zo krijg je een gloednieuw uiterlijk zonder de meubelen te moeten vervangen.
Natuurlijk is het leuk om de medewerkers mee te laten denken, er komen vast heel leuke en creatieve oplossingen naar boven.

 

Werkplek inrichten met printmedia: de vergaderruimte

Een aparte ruimte of een vergadereiland in een grotere ruimte, beide zijn mogelijk. Denk bij een vergadereiland vooral ook aan de akoestiek en gebruik bijvoorbeeld akoestisch textiel. Ook in een vergaderruimte is de whiteboardfolie of krijtbordfolie onmisbaar. Verder zorg je natuurlijk voor een uitgebalanceerde wandbekleding, bijvoorbeeld van high tack folie, textiele wandbekleding, of printbaar vliesbehang

Heb je te maken met glazen wanden en heb je behoefte aan meer privacy? De etched glass folie is het aangewezen materiaal om op een inspirerende manier voor privacy te zorgen.

Blog 200 4

Jouw project werkplek herinrichting

We hebben in dit blog – mede met behulp van links naar andere blogs en artikelen – heel veel mogelijkheden geopperd. Sommige van de links bieden je de mogelijkheid om gratis samples aan te vragen. Wil je nog meer ideeën op een overzichtelijke manier – en met beelden – bekijken? Download dan onze brochure!

Download de Interior Design brochure