Glas blinderen of decoreren? Gebruik etched glass folie

Etched glass folie, de naam zegt het al: deze folie geeft glas een geëtst uiterlijk. De folie heeft een mat effect waardoor het voor meerdere toepassingen geschikt is. Deze soort folie kom je veel tegen in bedrijfspanden waar ruimtes door middel van glaswanden gescheiden worden maar men niet wil dat er binnengekeken kan worden. In dit blog lees je meer over de eigenschappen van deze folie en de verschillende toepassingen ervan.

Folie toepassingen

Glass_Deco-2Ramen of glazen oppervlakken decoreren, de huisstijl van jouw bedrijf uitdragen op ramen en deuren of glas blinderen. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door raamstickers aan te brengen of etched glass folie te gebruiken. Dit zijn beide veelgebruikte materialen alleen met zeer verschillende toepassingen. Raamstickers worden vaak voor promotiedoeleinden gebruikt, terwijl de etched glass folie juist voor decoratie of blinderen zeer geschikt is. De uitstraling van deze folie is die van geëtst glas en de folie kan in allerlei vormen gesneden worden. Ookvoor het plotten van logo’s en decoratie of blindering buiten is deze soort folie geschikt.

Folie aanbrengen

Zodra je een glazen wand of ander oppervlak van glas wilt decoreren, voorzien van logo’s of  blinderen ga je opzoek naar manieren om dat te doen. Etched glass folie is erg makkelijk luchtbelvrij aan te brengen omdat deze gestructureerde lijm bevat. Deze lijm is milieuvriendelijk en zorgt ervoor dat de folie zelfklevend is. Ook als je de folie niet meteen helemaal naar je zin hebt aangebracht kun je het snel van je oppervlak afhalen en nog eens aanbrengen. Qua uiterlijk is de folie mat en voorkomt daardoor lichtreflecties. Bovendien heeft de folie metallic pigmenten wat dat mooie ‘etched glass’ effect creëert.

Folie verwijderen

Glass_deco_2Smaak voor decoraties kan veranderen, de huisstijl van je bedrijf wordt misschien eens aangepast en ruimtes krijgen een andere functie. Dan is het handig als de decoratieve of blinderende folie die je in ruimtes hebt gebruikt makkelijk te verwijderen is en er weer nieuwe folie aangebracht kan worden. Bij het gebruik van deze folie is dat dankzij de gestructureerde lijm geen probleem. De folie is dankzij de eerder genoemde gestructureerde lijm weer makkelijk te verwijderen zonder scheuren en lijmresten achter te laten. Dit kan zelfs na een periode van drie jaar. Ook tijdens het schoonmaken van het oppervlak hoef je geen rekening te houden met de folie. Deze is afwasbaar en bestand tegen een groot aantal reinigingsmiddelen en oplosmiddelen. Andere eigenschappen van deze folie zijn:

  • 80 µ translucente polymeer zachte-PVC snij folie
  • Verkrijgbaar in de afmeting 137 cm x 30 meter
  • Translucent en licht zilver
  • Product opbouw: Drager is 80 micron polymeer zacht PVC, de lijm is polyacrylaat lijm op waterbasis, permanent, de backing is wit gesiliconiseerd PET papier, 170 g / m². 

Video

Bekijk hieronder nog een leuke video over etched glass folie:

Sample

Hoe decoreer of blindeer jij ruimtes met glazen oppervlakken? Laat het weten in een reactie. Als je benieuwd bent hoe deze folie er werkelijk uitziet vraag dan een sample aan:

Sample: Etched glass folie

Onderwerpen: Etched glass folie