Whiteboard laminaat: onmisbaar in jouw hobby- of werkruimte

WhiteboardfolieWhiteboards hebben het ouderwetse schoolbord vervangen en zijn een vast onderdeel van klaslokalen, workshop ruimtes, kantoren en vergaderkamers. Het Unique Selling Point van een whiteboard is natuurlijk dat je de aangebrachte tekst weer kunt wissen. Dat komt niet alleen van pas in een dergelijke (les)ruimte, maar dat is voor veel andere zaken ook handig. Denk aan een landkaart waar je een route op wilt markeren én weer wilt kunnen wissen. Onmogelijk met een gewone pen of stift op papier, maar mogelijk dankzij whiteboard laminaat. In dit artikel vertel ik je meer over die nieuwe materiaal.

Het traditionele whiteboard, maar dan anders

Je herkent het traditionele whiteboard als wit bord aan de muur of op een standaard. Het oppervlak is glad en glanzend en je kunt er met speciale markers op schrijven. Het principe achter whiteboard laminaat is ongeveer hetzelfde. Het gaat om glanzende, transparante folie waar je met whiteboard markers kunt schrijven en je tekst is weer uitwisbaar. Maar wat dit materiaal bijzonder maakt, is dat je het kunt aanbrengen op printmedia. En dat geeft je allerlei functionele en creatieve mogelijkheden. Ik noem wat voorbeelden om je op ideeën te brengen.

Landkaarten en plattegronden

Whiteboard laminaat landkaartJe bent onderweg in het buitenland, buiten bereik van enig internetsignaal en je TomTom bereikt ook geen satelliet meer om je positie te bepalen. Dan moet je alsnog terugvallen op die ouderwetse landkaart. Maar waar zit je nu precies? Door landkaarten te voorzien van whiteboard laminaat, geef je gemakkelijk je route aan en wis je deze weer uit als je je bestemming eenmaal bereikt hebt. 

Planners, onderleggers en to do lijsten

Whiteboard laminaat bureauDe planning van je dag, week of maand veranderd nogal eens. Natuurlijk maak je gebruik van een online agenda, maar daarnaast houd je er ook nog een op papier bij. Bijvoorbeeld die van je gezin. Nu veranderen je afspraken regelmatig en kras je liever niet in je agenda. Voorzie je planner van whiteboard laminaat en je past je planning in een handomdraai aan zonder er een rommeltje van te maken. Je kunt ieder design laten printen op papier, zelfklevend vinyl of plaatmateriaal en dit lamineren met whiteboard laminaat. Denk daarom naast het lamineren van je planner aan gelamineerde bureau onderleggers, werkschema’s, ideeën borden en to do lijstjes.

Wandpanelen en creatieve borden

Whiteboard laminaat keukenNaast een functionele functie, kun je whiteboard laminaat natuurlijk ook inzetten als bewerking van creatief materiaal. Want naast schrijven, kun je hier gerust ook op tekenen. Laat kinderen op school of het kinderdagverblijf hun creativiteit uiten op een gelamineerde wandplank of tekenbord. Of versier bijvoorbeeld de kinderafdeling van het ziekenhuis met tekeningen, verhalen en andere vrolijke creaties. 

 

 

Een milieuvriendelijke keuze

Door je planners, kalenders en wandborden en andere printmedia te voorzien van whiteboard laminaat, geef je jezelf niet alleen meer mogelijkheden, je maakt hiermee ook een milieuvriendelijke keuze. Dit laminaat is namelijk pvc vrij. Je kunt er met Edding 250 en Pilot whiteboard markers op schrijven en die inkt is ook na drogen makkelijk uitwisbaar. Overgebleven inktresten die op lange termijn niet meer met de reguliere borstel te verwijderen zijn, kun je met gedenatureerde alcohol wissen. Dit laminaat heeft een sterke kleefkracht en is geschikt om UV-geprinte media te lamineren. Het materiaal is met name geschikt voor binnen gebruik, maar kan ook voor kortere termijn buiten ingezet worden.

Ben je benieuwd naar dit materiaal? Vraag dan een gratis sample aan en test het zelf!

Whiteboard laminaat Sample aanvragen

Onderwerpen: Whiteboard folie