Een nieuw kantoor inrichten? Maak gebruik van flexibele krijtbordfolie!

Flexibele krijtbordfolie kantoorwand 1 Werken in een inspirerende, maar ook productieve omgeving, dat wil iedereen. Hele dagen in een saaie kantoorruimte doorbrengen doet afbreuk aan je creativiteit, productiviteit en helpt niet bij het creëren van een goede werksfeer. Gelukkig kun je met wat kleine aanpassingen een kantoorruimte al een metamorfose geven. In dit blog laat ik zien welke rol krijtbordfolie hierin kan spelen en hoe een Nederlands marketingbureau dit materiaal toepaste bij de aankleding van hun nieuwe kantoor.

Productieve werknemers

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat strak ingerichte kantoren zonder enige aankleding verstikkend werken. In verschillende landen is bijvoorbeeld getest wat planten in een kantoorruimte doen met de gemoedstoestand van medewerkers. Slechts een paar planten kunnen de productiviteit al met 15% verhogen. Andere ‘nutteloze’ objecten zoals decoratieve lampen, stoelen of accessoires helpen hier ook bij. Het gaat erom dat medewerkers zich geïnspireerd voelen door de inrichting van het kantoor. Verschillende verfkleuren, de juiste lichtsterkte en zelfs geuren in het interieur verwerken zijn ook manieren om de productiviteit te verbeteren. Zolang medewerkers maar geprikkeld worden.

Vergeet de strakke kantoorinrichting

Het is dus belangrijk dat kantoorruimtes niet te strak en rechtlijnig zijn ingedeeld. Door het mogelijk te maken dat medewerkers in verschillende hoekjes, ruimtes en werkplekken kan werken, stimuleer je hun creativiteit en productiviteit. Hiervoor is een flexibele kantoorinrichting natuurlijk wel van belang. Niet iedere kantoorruimte is daar geschikt voor, maar daar zijn oplossingen voor.

 

Richt je kantoor flexibel in

Muren zijn muren en in de basis zal er aan een ruimte misschien niet veel veranderd kunnen worden. Maar met een paar slimme trucs voeg je toch wat flexibiliteit toe aan jouw kantoorruimte. Ik geef je een paar tips:

  • Levend groen! Zorg ervoor dat alle medewerkers vanuit hun werkplek zicht hebben op een plant of ander levend groen. Of die nu aan het plafond hangt, op de grond of het bureau staat, dat maakt niet uit.
  • Varieer meubels in hoogte. Een kantoor waarin alles op dezelfde hoogte staat is niet prikkelend. Zorg bijvoorbeeld voor zit-sta bureaus, zodat medewerkers zelf kunnen bepalen of zij hoog of laag werken. Denk ook aan hoge bartafels als overlegtafel en lagere meubels als lounge-plek.
  • Flexibele aankleding. Met flexibele wandbekleding kun je de uitstraling van een ruimte makkelijk aanpassen. Een wand in een flitsende kleur verven helpt, maar is wel een redelijk permanente verandering. Met flexibele opties verander je de uitstraling van een ruimte mee met de functie. Hieronder zie je hoe een marketingbureau uit Nijmegen dit aanpakt.
  • Nutteloze accessoires. Vul saaie ruimtes op met ogenschijnlijk nutteloze items. Denk aan visuele aankleding in de vorm van posters of foto’s, maar ook aan sfeervolle lampen en andere bijpassende accessoires. Zolang ze de creativiteit van medewerkers maar prikkelen.

 

Flexibele wandbekleding: krijtbordfolie

Zoals hierboven genoemd is flexibele wandbekleding een van de materialen die je helpen om een ruimte af te stemmen op zijn functie en zo de productiviteit continu te blijven stimuleren. Een marketingbureau uit Nijmegen verhuisde onlangs naar een nieuw kantoor en zocht manieren om de verschillende ruimtes aan te kleden, zonder hier permanente keuzes in te hoeven maken. Ze kwamen uit bij krijtbordfolie. De donkere kleur steekt mooi af op de witte muren en onderbreekt hierdoor het strakke interieur. Een tweede voordeel van dit materiaal is natuurlijk dat je erop kunt schrijven. Zo dient deze wandbekleding naast het verbeteren van de sfeer nog een tweede functie: communiceren van boodschappen naar collega’s en bezoekers.

Flexibele krijtbordfolie kantoorwand 10

Flexibele krijtbordfolie kantoorwand 9

Flexibele krijtbordfolie kantoorwand 5

Flexibele krijtbordfolie kantoorwand 4

Flexibele krijtbordfolie kantoorwand 3

Flexibele krijtbordfolie kantoorwand 1-1

Flexibele krijtbordfolie kantoorwand 2

Probeer deze flexibele krijtbordfolie zelf

Als je geen permanente keuzes wil maken voor de inrichting van je kantoor en ruimtes flexibel inzetbaar wil houden, is flexibele wandbekleding het ideale materiaal om te gebruiken. Het is makkelijk en snel aan te brengen, te verplaatsen wanneer nodig en dient meerdere functies. Wil je meer weten over de flexibele krijtbordfolie die in het bovenstaande voorbeeld gebruikt is? Vraag dan een sample van dit materiaal aan via onderstaande knop. 

Samples  Easy dot Chalkboard