Transformeer een ruimte met geprint behang

Als je nu binnen bent en je kijkt eens om je heen, vraag je dan eens af hoe jij de muren gebruikt. Dienen ze vooral als een neutrale achtergrond waartegen meubelen geschoven staan? Een grensbepalende afscheiding waaraan misschien schilderijen of foto’s zijn opgehangen? Of is jouw muur een eyecatcher, een sfeermaker, verbindt hij elementen en maakt hij onmiskenbaar deel uit van het interieur? En de belangrijkste vraag: wat ga jij doen met de muren in het project waar jij aan werkt? In dit blog gaan we het hebben over geprint behang en op welke manieren je dat kunt gebruiken.

 

Geprint behang, hét middel om je creativiteit op los te laten

Met de huidige digitale printtechnieken zijn er geen beperkingen meer in de keuze van kleuren en motieven zoals je die wel hebt met het bedrukte behang dat op de markt is. Je hebt dan ook de vrijheid om decoratieve elementen uit je interieur terug te laten komen op het behang. Denk bijvoorbeeld aan motieven van een kussen, een schilderij of de exact matchende kleur bij de gordijnen. Je kunt kleuren laten verlopen en je kunt zelfs kiezen voor een print die overeenkomt met het gebruikte meubelmateriaal. Daarnaast is geprint behang ideaal voor branding. Het logo of beeldmerk kun je op talloze manieren terug laten komen in de wandbekleding. Daarover hebben we dit blog geschreven. En wat dacht je van restauratieprojecten? Met digitaal geprint behang kun je dat kenmerkende behang uit de vorige eeuw exact namaken. Lees ook dit blog met een voorbeeld van een restauratieproject.

Blog 183 2

Printbaar vliesbehang

Filmolux heeft meerdere soorten printbaar vliesbehang van Neschen in haar assortiment. De variaties zitten hem in de kwaliteit, in de structuur en in de belijming. Neschen heeft namelijk ook twee zelfklevende soorten vliesbehang ontwikkeld met een high-tack belijming die op lastige ondergronden hecht. Een gladde variant en een soort met zandstructuur. Dit zelfklevende behang is bijvoorbeeld ideaal voor muren van gips, glad en droog beton, spaanplaat, gestructureerde muren en muren met een lage oppervlaktespanning. Oppervlakken met een lage oppervlaktespanning maken dat gewone lijm zich als bolletjes samentrekt en niet uitvloeit op de ondergrond. Zoiets als de waterdruppels op een auto die net in de was is gezet. In dit blog lees je meer over wandbekleding voor oneffen muren.

 

De voordelen van vliesbehang

Vliesbehang werkt anders dan het traditionele papierbehang. Het ‘pappen en nathouden’ om het behang te laten ‘rotten’ is er niet bij. Je smeert de lijm op de wand in plaats van op het behang en daardoor is het gemakkelijker aan te brengen én te verwijderen. Het printbare vliesbehang van Neschen kent nog meer voordelen:

  • Het is vele malen sterker dan papierbehang.
  • Neschen heeft diverse soorten vliesbehang, waaronder vliesbehang zonder PVC.
  • PVC-vrij vliesbehang heeft een matte, natuurlijke uitstraling.
  • PVC-vrij vliesbehang krimpt niet, in de loop van de tijd zullen dus geen naden ontstaan.
  • De pulp voor het vliesbehang komt van een FSC-gecertificeerde bron, nog een reden waarom het behang milieuvriendelijk is.
  • Het vliesbehang is CE gecertificeerd en brandvertragend volgens EN 13501-1. Ook te gebruiken dus in openbare gebouwen en andere gebouwen waar speciale brandveiligheidseisen gelden.
    In dit blog bespreken we de voordelen van printbaar vliesbehang uitgebreider.

 

Inspiratie nodig voor jouw project?

Hier zie je drie toepassingen van geprint behang in de stad Barnaul, Rusland. Bij alle drie gaat het om horecagelegenheden.

Blog 183 1
Banket Hall Moll, WallArt printing studio, Altay, Barnaul. Materiaal: Neschen performance wallpaper smooth.

Blog 183 4
Restaurant Bochkari, WallArt printing studio, Novosibirsk. Materiaal: Neschen performance wallpaper smooth

Blog 183 5
Hotel Barnaul, Altay, Barnaul, WallArt, printing studio. Materiaal: Neschen performance wallpaper classic