Decoreer je meubels met zelfklevende meubelfolie

Decoreer je meubels met zelfklevende meubelfolieIn 1998 werd de meubelindustrie gedomineerd door beuken, esdoorn en eiken meubels, geproduceerd in gigantische partijformaten. Lang waren deze houtsoorten de standaard binnen de interieurwereld, tot ongeveer 2006. Toen deden de eerste ‘gewaagde' designs en kleuren - zoals rustiek eiken - hun intreden. Dankzij technologische veranderingen is tegenwoordig ieder denkbaar decor toe te passen op meubels. Die ontwikkeling past perfect binnen de personalisatie trend die op dit moment plaatsvindt in interieurdesign. Zelfklevende meubelfolie is een van de resultaten van die technologieën en daar vertel ik je in dit artikel alles over.

Ontwikkeling van de houten meubelindustrie

In 2006 ontstond een significante groei in de keuze aan houtdecors. Waar de ontwikkeling van een nieuw houtdecor vroeger 3 jaar in beslag nam, is dit vandaag de dag verkort naar 6 maanden. Dat hebben we mede te danken aan de digitale productiemogelijkheden die we op dit moment kennen.

 Ontwikkeling houten meubelindustrie

Geef meubels steeds een nieuwe look

Die digitale productie van zelfklevende meubelfolie maakt het voor interieurdesigners mogelijk om naast de vaste elementen binnen een interieur - zoals muren, ramen en vloeren - nu ook meubilair in een handomdraai van een nieuwe uitstraling te voorzien. Hierdoor kun je meubels steeds weer aanpassen op de woontrends van het moment. De uitstraling beperkt zich natuurlijk niet alleen tot houtdecors. Meubels voorzien van een betonnen, stenen, marmeren of metallic look, doe je net zo gemakkelijk. Extra mooi meegenomen: deze folie bootst niet alleen de uitstraling van de originele materialen, maar geeft nog net iets meer.

Zelfklevende meubelfolie

Zien en voelen

Zelfklevende meubelfolie variantenZelfklevende meubelfolies zijn zo ontworpen dat ze er niet alleen hetzelfde uitzien als het echte materiaal, maar ook hetzelfde voelen. Zo voel je op een houtdecor daadwerkelijk de structuur van de houtnerven, net zoals bij een echt houten paneel het geval is. Dat maakt deze meubelfolies nog aantrekkelijker voor mensen die het ‘gevoel' van een echt houten of betonnen paneel niet kwijt willen.

 

Zelfklevende meubelfolie aanbrengen

Deze meubelfolie breng je gemakkelijk luchtbelvrij aan, omdat de lijm kleine luchtkanaaltjes bevat. Hierdoor wrijf je lucht onder de folie makkelijk met de hand weg. Een ander voordeel van deze luchtkanaaltjes is dat de folie herpositioneerbaar is en binnen 24 uur gemakkelijk verwijderd kan worden. Pas na 24 uur bereikt de folie zijn maximale kleefkracht.

 

Gebruik het op verticale oppervlakken

Het oppervlak van zelfklevende meubelfolie is ijzersterk. Het materiaal is ontworpen voor gebruik op keukens en daarom bestand tegen de meest voorkomende schoonmaakmiddelen en vloeistoffen. Of je er nu aceton, koffie, water of rode wijn op knoeit, het oppervlak blijft onbeschadigd mits de folie op verticale panelen is aangebracht. Het is niet geschikt om als werkblad van een aanrecht of tafel te gebruiken. Mooi meegenomen is dat de folie gemaakt is op papierbasis en hierdoor zowel milieuvriendelijk als krimpbestendig is.

 

Meer weten over zelfklevende meubelfolie?

Meer weten over zelfklevende meubelfolies? Klik hier voor meer informatie of vraag een sample aan via de onderstaande knop. In het volgende artikel over deze folies laat ik zien voor welke toepassingen je zelfklevende meubelfolie kunt gebruiken.

Sample aanvragen