Transformeer je wand en vloer in één eenvoudige stap.

Afbeelding1-1

Slechts één materiaal gebruiken voor je reclame uitingen op zowel vloeren als wanden, zowel binnen als buiten? En nagenoeg geen rekening te hoeven houden met verschillende ondergronden? Voor menig printbedrijf klinkt dit te mooi om waar te zijn. Maar toch is het mogelijk! In dit blog lees je meer over dit multi-talent onder de printmedia; FILMOfloor rug ‘n’ wall.

 

FILMOfloor Rug ‘n’ WallAfbeelding2-1

Printen, aanbrengen, klaar - met FILMOfloor Rug 'n' Wall is het zo eenvoudig. Het nieuwe textielweefsel met gestructureerde PVC-coating transformeert wanden en vloeren in één simpele stap. Dankzij de gecertificeerde R12 slipweerstand heeft de folie geen extra laminaat nodig. Het product is ontworpen voor binnen- en kortstondige buitentoepassingen en kan worden toegepast op tapijt, tegels, houten en PVC-vloeren en onbehandelde stenen vloeren én muren. Deze veelzijdigheid maakt FILMOfloor Rug 'n' Wall een zeer kosten- en tijdsefficiënte oplossing voor PoS-reclame, standbouw en promotiecampagnes of bewegwijzering in bioscopen, restaurants, musea, pretparken en nog veel meer. Na gebruik is het product ook nog eens zeer eenvoudig te verwijderen.

 

FILMOfloor Rug ‘n’ Wall toegepast op vloerenAfbeelding3-1

Niet ieder printmateriaal is geschikt om als vloersticker te gebruiken. Bij de materiaalkeuze zijn een aantal zaken van belang:

 

  1. Anti-slip certificering. Een belangrijk, maar toch vaak vergeten aspect, is de anti-slip certificering. Door gecertificeerde vloerstickermaterialen te gebruiken weet je zeker dat het gebruik veilig en verantwoord is. Let er wel op dat de classificatie past bij de locatie van de sticker en de gebruiksomstandigheden. De anti-slip weerstand wordt aangegeven met een zogenaamde R-waarde. R9 is de laagste gecertificeerde slipweerstand, maar is op veel gebieden voldoende. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in gebieden waar mensen van buitenaf binnenkomen, zoals winkels, restaurants en entreehallen. R13 is de hoogste slipweerstandklasse en is vereist voor vloeroppervlakken die worden blootgesteld aan nattigheid of vettige stoffen.

  2. Hechting. Een ander belangrijk punt is de hechting. Niet iedere vloersticker plakt even goed op beton, hout, tegels of tapijt. Hiervoor is een materiaal met een extra sterke hechting noodzakelijk. Anders loop je het risico dat de vloersticker beschadigd of loslaat, wat op zijn beurt weer voor gevaarlijke situaties kan zorgen.
    De meeste vloerstickermaterialen zijn geschikt voor binnen gebruik óf buiten gebruik onder droge omstandigheden, bijvoorbeeld onder een afdak. Voor buitengebruik is een stickermateriaal met een water werende belijming een must.

FILMOfloor rug ‘n’ wall beschikt over al deze product eigenschappen. De R12 anti-slip classificatie maakt het materiaal geschikt voor de meeste vloertoepassingen. En dankzij de sterke belijming hecht de folie moeiteloos op de meest lastige ondergronden zoals tapijt, beton of tegels.

 

FILMOfloor Rug ‘n’ Wall toegepastAfbeelding4-2 op wanden

Bij wandbekleding denk je al snel aan behang. Maar behang is niet voor iedere ondergrond of locatie ideaal. Beton- of tegelwanden in parkeergarages, fabriekshallen, magazijnen of keukens zijn lastig te plakken ondergronden die vragen om een extra sterke belijming. Voor dergelijke wanden is FILMOfloor rug ‘n’ wall uitermate geschikt. Zowel binnen- als buiten blijft deze folie uitstekend plakken. Een leuke bijkomstigheid van dit materiaal is dat je het zowel op de vloer als de wand kunt gebruiken waardoor je het ontwerp eenvoudig door kan laten lopen.

 

Benieuwd naar FILMOfloor rug ‘n’ wall? Vraag een sample aan!

Ben jij al enthousiast geworden om voor jouw volgende project gebruik te gaan maken van FILMOfloor rug ‘n’ wall? Neem dan vooral eens contact op, wij geven graag gericht advies. Ben je benieuwd naar hoe FILMOfloor rug ‘n’ wall gaat zijn in het gebruik voor jouw volgende project? Vraag dan nu een gratis sample aan!

 

 

New call-to-action

Onderwerpen: Vloerstickers, Muurstickers