Vaccinatielocatie in Israël voorzien van opvallende signing

EasyDot_Israel_8

We maken goede stappen in de bestrijding tegen COVID-19. Op 8 december 2020 had het Verenigd Koninkrijk de primeur om de eerste coronavaccinatie toe te dienen. In Nederland en België zijn de landelijke vaccinatieprogramma’s relatief langzaam van start gegaan. Israël daarentegen, is het land dat het grootste percentage van zijn bevolking heeft gevaccineerd. Eind januari was minstens 32 procent van alle Israëliërs volledig gevaccineerd tegen corona. Als een inwoner naar een vaccinatielocatie gaat, is het natuurlijk belangrijk dat deze de locatie goed weet te vinden in het pand. Daarom heeft Art Design ltd voor één van de grootste gezondheidsinstellingen van Israël een vaccinatielocatie voorzien van passende signing.

 

Easy Dot voor een easy bevestiging

liftsticker

Op de stickers die zijn aangebracht op de vaccinatielocatie staat de tekst: “Hier kun je het COVID-vaccin krijgen”, zodat het voor elke bezoeker gemakkelijk te vinden is waar zij moeten zijn. Deze stickers zijn op verschillende manieren ingezet. De stickers zijn te vinden bij zowel liften, muren en vloeren. Op de muren en liftdeuren is gebruik gemaakt van Easy Dot matt van Neschen. Easy Dot matt is 100 µ monomeer pvc zelfklevend vinyl. Het zelfklevende vinyl is voorzien van een dotbelijming, waardoor kleine luchtkanaaltjes in de lijm ontstaan. muurstickerOp die manier is de folie eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen, te herpositioneren en te verwijderen zonder lijmresten achter te laten. Art Design ltd is al jaren dol op het Easy Dot product. Vooral omdat het snel en gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is zonder speciaal gereedschap. 

vloerstickerVoor de vloeren is ook gekozen voor een materiaal wat snel en gemakkelijk aan te brengen is: UVdot print ‘n’ walk. Dit is een PVC folie speciaal ontwikkeld voor vloerstickers. De folie is voorzien van een speciale dot belijming waardoor deze eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen is. Het voordeel van de folie is dat deze direct op de structuur geprint kan worden en lamineren niet meer nodig is.

 

Zelf aan de slag met signing? Lees hier wat tips!

Heb jij zelf een project waarbij je een pand van top tot teen wil voorzien van signing? Maar weet je niet welke materialen je het beste kunt inzetten? Hieronder zetten we een aantal tips voor je op een rij.

 

Strategie bepalen

Voordat je aan jouw signage klus begint is het belangrijk om eerst een strategie te bepalen. Stel jezelf deze vragen:

  • Voor welk publiek zijn de stickers bedoeld?
    Wees duidelijk en eenduidig in je communicatie en pas de “tone of voice” aan op je doelgroep. Het toepassen van één vaste toon in je signage maakt jou als organisatie herkenbaar en is medebepalend voor je imago. 

  • Hoe groot is de locatie? Zorg dat je het volume van je signage goed hebt afgestemd op het formaat van de locatie. Teveel stickers kunnen ervoor zorgen dat je boodschap juist niet meer opvalt en onderdeel wordt van alle “achtergrond ruis”. Door juist te weinig stickers te gebruiken loop je het risico dat jouw boodschap helemaal niet opvalt. Zeker in het geval van routes bij vaccinatielocaties wil je dat jouw signage opvalt en ervoor zorgt dat mensen efficiënt en snel op de plek van bestemming aankomen.

  • Welke ondergronden zijn er? Breng alle verschillende ondergronden goed in kaart voordat je van start gaat. De ondergronden zijn in grote mate bepalend voor je materiaalkeuze. Niet ieder stickermateriaal is voor elke ondergrond geschikt. Test daarom altijd of de sticker goed hecht op de ondergrond door eens sample te plakken en de technische datasheet van het product goed na te lezen.

  • Hoe lang moet de signage blijven zitten? De termijn m.b.t. de duurzaamheid van je stickers is van belang bij de materiaalkeuze. Moeten de stickers slechts een paar maanden blijven zitten, een heel jaar of misschien wel langer? Vooral bij vloerstickers is het belangrijk om dit vooraf te checken, zeker als de stickers duizenden voetstappen moeten kunnen doorstaan is de duurzaamheid van belang.

  • Wat zijn de belangrijkste contactplekken? Kies de locatie van je stickers zorgvuldig uit, zorg dat alle belangrijke contactplekken voorzien worden van de sticker met de juiste informatie voor die locatie. Stickers bij bijvoorbeeld de parkeerplaats bevatten andere informatie dan de stickers in de wachtkamer. Om er zeker van te zijn dat je geen locatie mist is het verstandig om de route zelf uit te testen. Welke plekken springen in het oog / op welke plekken is er behoefte aan informatie of bewegwijzering? En welke informatie heeft een bezoeker nodig op die plek.

  • Welke informatie is het meest belangrijk om mee te geven? In opvolging van de voorgaande vraag; bedenk ook wat de meest belangrijke informatie is die je aan de bezoekers wil meegeven. Deze informatie moet namelijk de meest prominente plek in of buiten je pand krijgen. Aan de vormgeving van deze signage mag je ook wel iets meer aandacht geven, zodat deze nét even iets meer in het oog springt.

Als je jouw locatie goed in kaart heb gebracht, dan is het tijd om over te gaan tot de materiaalkeuze, hiervoor hebben wij enkele producten op een rijtje gezet:

1. De wanden

muurstickerVoor tijdelijke signing op normale, gladde wanden, kun je net als bij de vaccinatielocatie in Israël gebruik maken van Easy Dot. Dit is snel en eenvoudig aan te brengen en te verwijderen. Een bijkomend voordeel van deze folie is dat het krasbestendig is en dus niet snel beschadigd. Heb je te maken met een moeilijk te beplakken ondergrond zoals structuur, spack of beton? Kies dan voor een folie met een high tack belijming zoals Solvoprint performance wall-grip of voor FILMOfloor rug ‘n’ wall.

2. De vloeren

vloerstickerVoor korte termijn toepassingen zijn 2-in-1 vloerstickermaterialen uitermate geschikt. Deze folies zijn anti-slip gecertificeerd en hoef je niet meer te lamineren. Voor normale, gladde vloeren binnenshuis kies je voor UVdot print ‘n’ walk of Solvoprint dot print ‘n’ walk R10. Voor lastige ondergronden zoals tapijt of onbehandelde stenen vloeren zoals tegels en beton, kies je voor UVprint ‘n’ walk power-tack of FILMOfloor rug ‘n’ wall is ook geschikt voor buitengebruik.

Voor langere termijn toepassingen is een vinyl in combinatie met een anti-slip laminaat beter geschikt. De lamineerfolie beschermt de print beter tegen mechanische belasting, vuil, krassen en beschadigingen en heeft hierdoor een langere duurzaamheid.

 

3. De ramen

raamstickerEasy Dot clear of transparent of UVprint PP easy dot transparent als je liever een meer duurzaam alternatief wil toepassen. Deze folies kun je spiegelbeeld geprint aan de binnenzijde van het raam aanbrengen. Hierdoor is de print beschermt tegen weersomstandigheden en vandalisme. Dankzij de dot-belijming is de folie eenvoudig, snel en luchtbelvrij aan te brengen.

 

Een mooi eindresultaat

Het aanbrengen van de verschillende stickers beviel Art Design ltd goed. Met name omdat deze folie zo gemakkelijk aan te brengen is, wat als een groot voordeel werd ervaren. Ook bij de vaccinatielocatie in Israël zijn ze blij met het eindresultaat. De stickers vallen op, zien er mooi uit en hierdoor is de locatie voor iedereen makkelijk te vinden.

Wil je meer weten over signing in coronatijd? Bekijk dan eens de brochure ‘Back to Business’ voor grafische oplossingen voor vloeren, wanden en ramen in jouw pand.

New call-to-action

Beeldmateriaal: Art Design ltd, www.art-design.co.il

Onderwerpen: Vloerstickers