Vloerstickers plakken op een gladde of oneffen ondergrond

Blog 175 1Vloerstickers zijn echte blikvangers. De meeste mensen kijken enigszins naar beneden als ze lopen en een vloersticker is daarom een ideaal reclamemedium. Voor de winkelier of standhouder is de vloer dan ook – letterlijk – een mooi podium om een boodschap uit te dragen. Bij de ene vloer is dit eenvoudiger dan bij de andere. Niet elke sticker blijft goed zitten op tegels, beton, hout of tapijt bijvoorbeeld. Toch bestaan ze wel, we vertellen je in dit blog meer over de verschillende soorten vloerstickers en voor welke ondergrond ze geschikt zijn.

Antislip vloerstickers

Vloerstickers worden flink belast, veel meer dan een raamsticker bijvoorbeeld. Ze moeten dan ook van een buitengewoon sterk en slijtvast materiaal worden gemaakt. Bovendien moeten ze een antislip-laag hebben om te voorkomen dat mensen uitglijden.
De betere antislipfolies zijn volgens de R-schaal – gekoppeld aan de Duitse DIN 51130 norm – gecertificeerd. R-9 heeft daarbij de laagste slipweerstand en wordt bijvoorbeeld gebruikt in ruimtes waar men vanaf buiten komt, zoals winkels, restaurants en inkomsthallen. R13 geeft de hoogste antislipwaarde en wordt gebruikt in vette, natte ruimtes.

2 in 1 vloerstickers

De meeste vloerstickers bestaan uit twee lagen; een stickervinyl waarop de boodschap wordt geprint en een antislip lamineerfolie die de sticker beschermt én uitglijden voorkomt. De productie van een dergelijke sticker is behoorlijk tijdrovend en arbeidsintensief. Na het printen moet de inkt goed drogen, de lamineermachine moet worden ingesteld en het lamineren zelf kost ook de nodige tijd. Daarnaast heb je bij een mindere kwaliteit vloerstickers kans op krimpverschil tussen lamineerfolie en stickervinyl of het splijten van beiden lagen. Heel handig zijn daarom de Print ‘n’ walk folies van Neschen en de FILMOfloor rug 'n' wall. Deze folies hebben een R9-, R10 óf zelfs een R12-gecertificeerd oppervlak waardoor extra lamineren niet meer nodig is. De folies zijn speciaal bedoeld voor tijdelijk gebruik.

Gigantische vloersticker als ultieme blikvanger 9

Print ‘n’ walk vloersticker voor een gladde ondergrond

Speciaal voor de gladde vloeren als laminaat, marmer en  gietvloeren, is er de UVdot print ‘n’ walk en Solvoprint dot print 'n' walk R10. Deze folies zijn voorzien van een niet permanente dot-belijming. Door de dotjes lijm ontstaan luchtkanaaltjes waardoor de folie heel gemakkelijk aan te brengen is zonder luchtbellen en vouwen of rimpels. Meer over de voordelen van dot-belijming kun je hier lezen. De UVdot print ‘n’ walk folies zijn prima door de eindgebruiker zelf aan te brengen. Ze zijn verkrijgbaar in een witte en transparante variant en ideaal voor bijvoorbeeld een actie in een winkel, maar denk ook aan bestickering van sportvloeren, of om je eigen catwalk te creëren. Benieuwd naar deze vloersticker folie? Bekijk de onderstaande video:

UV-dot-printnwalk_Engelstalig


Dsign Squad Colour XL - project Den Haag PRINT n WALK - 14102016

Print ‘n’ walk vloersticker voor een oneffen ondergrond

Heb je een licht gestructureerde vloer zoals ruw beton of hout, tegels of zelfs laagpolig tapijt? Speciaal voor dergelijke vloeren is er de  UVprint ‘n’ walk power-tack. Deze folie is voorzien van een egale high-tack lijm met een zeer hoge kleefkracht. De folie hecht uitstekend op oneffen vloeroppervlakken zonder aan de hoeken om te krullen of los te laten.
De UVprint ‘n’ walk power-tack folies zijn niet alleen geschikt voor binnengebruik, maar onder droge omstandigheden kun je ze ook buiten op bijvoorbeeld een houten podium of bestrating gebruiken.

Het nieuwe vloermateriaal FILMOfloor rug 'n' wall is voor nagenoeg alle vloeroppervlakken geschikt van gladde vloeren tot tegels of tapijt. Dankzij de speciale solvent belijming is het materiaal ook geschikt voor buitengebruik.

Blog 175 2

De voordelen van de print ‘n’ walk 2 in 1 vloerstickers op een rij

  • Een echte blikvanger met hoge attentiewaarde;
  • Print en antislip-oppervlak in één;
  • R9 gecertificeerd, dus veilig te gebruiken;
  • Geen krimpverschil tussen vinyl en lamineerfolie; het materiaal bestaat immers uit één folie.
  • Geen kans op splijten van de lagen vinyl en lamineerfolie; het materiaal bestaat immers uit één folie.
  • Voor elke ondergrond een vloersticker die uitstekend hecht;
  • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Schermafbeelding 2019-09-06 om 11.21.57

Vloerstickers voor jouw ondergrond

Zie je al voor je hoe jij jouw vloer kunt omtoveren tot een echte blikvanger? Of hoe je jouw boodschap op een speciaal evenement op unieke wijze kunt uitdragen? Super! Vraag hieronder gratis samples aan:

New call-to-action

Onderwerpen: Vloerstickers