Tijdelijke stickers voor bewegwijzering in winkel, kantoor of school

Tijdelijke stickers voor bewegwijzering in winkel, kantoor of schoolEr zijn uiteenlopende redenen te bedenken waarom het handig of zelfs noodzakelijk is om – tijdelijk – een bewegwijzering aan te brengen in en rondom je winkel of kantoor. Met de juiste materialen geef je jouw klanten en bezoekers informatie, biedt je bescherming of privacy en wijs je hen letterlijk en figuurlijk de weg. Maar ook in andere situaties - bijvoorbeeld als een gebouw tijdelijk voor andere diensten gebruikt wordt - zijn tijdelijke stickers een uitkomst. In dit blog geven we je tips en informatie over de diverse producten en materialen en de mogelijkheden die zij bieden.


Bewegwijzering kantoor

Bewegwijzering en signalering worden momenteel volop gebruikt ter ondersteuning van de maatregelen die de COVID-19 pandemie moeten bestrijden, maar – gelukkig – zijn er ook andere redenen waarom je een tijdelijke bewegwijzering zou willen aanbrengen. Een opening of heropening, een tijdelijk andere huisvesting of een verbouwing zijn van die situaties waarin je je klanten en bezoekers wegwijs wilt maken, en dan ook nog eens op een stijlvolle manier die bij de situatie, jouw bedrijf en jouw huisstijl past. Want er is zoveel meer dan pijlen en strepen. Je kunt jouw eigen stickers ontwerpen of laten ontwerpen en laten printen op een (zelf)klevende folie.
We noemen hier enkele materialen:

  • Basic stickermateriaal in glans en mat. Het materiaal is waterresistent en kraswerend, je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken. De folie is voorzien van een verwijderbare belijming. en hierdoor ideaal voor korte- tot middellange termijn toepassingen. De uitvoering met een grijze belijming is ideaal voor het gebruik op donkere of contrasterende ondergronden. Door de folie te lamineren met een anti-slip gecertificeerd vloerlaminaat is de deze ook geschikt om als vloersticker te gebruiken.

  • Easy Dot stickermateriaal. Heel gemakkelijk aan te brengen door de dot-belijming. Daardoor zijn ook grotere stickers eenvoudig en luchtbelvrij aan te brengen. Je kunt uit verschillende uitvoeringen kiezen, waaronder mat, glanzend en transparant. In diverse kleuren. Ook schoolbordfolie – in groen en zwart – behoort tot de mogelijkheden en de Easy Dot stickers hebben we ook in diverse vloerstickervarianten. De folie kan goed contour gesneden worden waardoor deze ook geschikt is voor vormen of belettering. Deze folie laat geen lijmresten achter en is zeer geschikt voor tijdelijk gebruik.

    Easy dot vloerstickers

  • Neschen Event fleece L-UV. Dit nieuwe product is een zelfklevend vliesbehang. Door de fijne structuur heeft het een natuurlijke, matte uitstraling. Bovendien is het materiaal pvc-vrij en is de belijming op waterbasis. Een mooi, milieuvriendelijk product dus. Omdat het event fleece = van de meeste gladde oppervlakken te verwijderen is, kun je het heel goed voor tijdelijk doeleinden inzetten. Speciaal voor binnengebruik.

event_fleece

 

  • Window-Grip. Deze folies zijn zonder belijming op gladde oppervlakken aan te brengen. Niet alleen op ramen, maar ook op metaal of flatscreens bijvoorbeeld. De stickers zijn heel goed in te zetten voor tijdelijke acties en evenementen en laten bij verwijdering geen resten na. Je kunt de stickers ook prima verplaatsen, zonder verlies aan kleefkracht. Het materiaal is prima in contour te snijden en is maatvast en na droging kras- en waterbestendig. De Window-Grip folies zijn er in wit en ultra clear.

    Window grip - Ja reclame-300


  • FILMOtex Wallfix B1. Deze zelfklevende, van wit polyester geweven textiel, is geschikt voor gladde wanden binnen. Het pvc-vrije materiaal is heel eenvoudig aan te brengen en heeft een B1 brandcertificering. De Wallfix is bijvoorbeeld heel geschikt om tijdelijke scheidingswandjes mee te beplakken.


Bewegwijzering winkel

Ook in winkels wordt momenteel in verband met het Corona-virus veel gebruikgemaakt van bewegwijzering in de vorm van looproutes bijvoorbeeld. Zo wordt voorkomen dat mensen elkaar in smalle gangen tegemoet lopen en passeren. Daarnaast worden tijdelijke stickers ook veel toegepast bij acties en campagnes. Je kunt het winkelende publiek langs nieuwe producten en speciale aanbiedingen leiden en dat doe je natuurlijk met geprinte stickers en folies die passen bij de uitstraling van de winkel of de producten.
Tegelijkertijd draag je met een bewegwijzering of looproute bij aan de winkelervaring. Voor je klanten is het plezierig wanneer zij op een logische manier door de winkel geleid worden, vooral in grote winkels of wanneer je de productopstelling gewijzigd hebt.
Alle hierboven genoemde producten zijn uiteraard ook heel goed in de winkel toe te passen. Vooral de vloerstickers zijn ideaal om looproutes aan te geven en om klanten en bezoekers eraan te herinneren elkaar wat privacy te gunnen bijvoorbeeld.

floorgraphics_social_distancing_4


Tijdelijke stickers op scholen

In verband met de COVID-19 pandemie zijn de scholen gesloten, maar wel is er voor bepaalde doelgroepen opvang op de scholen. Door de tijdelijk andere functie kun je met stickers en folies speciale hoekjes creëren, outlines voor spelletjes en andere activiteiten uitzetten en natuurlijk de bewegwijzering voor ouders en verzorgers realiseren. Raam- en vloerstickers in vrolijke kleuren en vormen helpen je hierbij. De Window-Grip folies en Easy Dot folies zijn ideaal voor het gebruik op scholen en andere opvangplaatsen.

 

Inspiratie opdoen

In onze brochure Interior Design vind je veel voorbeelden voor het gebruik van stickers en folies. Of je nu iets zoekt voor je winkel, kantoor, school of andere gelegenheid, je doet vast ideeën op. Niet alleen voor nu, maar ook voor later.

Download de Interior Design brochure