Maak je beursstand flexibel met verwisselbare wandbekleding

Flexibele beursstand met verwisselbare wandbekledingBeurzen bezoeken is voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van hun marketing- en salesstrategie. De vormgeving van beursstands wordt steeds spectaculairder, denk aan video, 3D creaties en virtual reality brillen die je niet alleen een product tonen, maar ook laten ervaren. Te midden van al die opvallende visuele communicatie, moet de basis van jouw beursstand er goed uitzien. Makkelijk verwisselbare wandbekleding helpt je om voor iedere beurs een mooie stand te bouwen.

Soorten standbouw

In een eerder blog beschreven we verschillende soorten beursstands die je tegenkomt op beurzen en andere zakelijke evenementen:

  • Modulaire standbouw waarbij je losse elementen aan elkaar koppelt en hiertussen panelen plaatst. Deze vorm is redelijk standaard voor beurzen.
  • Houtbouw geeft meer vrijheid omdat je zelf de vorm en kleur van je stand kunt ontwerpen. Gecombineerd met modulaire standbouw kan houtbouw vaker opnieuw gebruikt worden.
  • Projectbouw is de meest vrije (en dure) vorm van standbouw, hierbij ontwerp je per beurs een unieke stand in overleg met de opdrachtgever.

Iedere vorm heeft zijn eigen voor en nadelen. Over het algemeen geldt: hoe unieker de vormgeving, hoe duurder de stand. Maar ook met modulaire en houtbouw kun jij bij iedere beurs in het oog van de bezoeker springen. 

Verwisselbare wandbekleding

Iedere beurs is toch weer net anders, heeft zijn eigen thema’s en trekt een uniek publiek. Dan wil je iedere keer goed voor de dag komen en je beursstand laten opvallen. Elke keer dezelfde opstelling met hetzelfde design toont niet perse het karakter van je bedrijf. Makkelijk verwisselbare wandbekleding maakt het mogelijk om het ontwerp van je beursstand steeds aan te passen op het doel en het publiek van het evenement. Je hoeft hierbij bovendien niet steeds voor hetzelfde printmateriaal te kiezen en kunt zelfs verschillende materialen combineren. 

Digitaal printmateriaal voor tijdelijke toepassing

Beurzen zijn vaak maar van korte duur (maximaal een week) en daarom is het verstandig om voor de aankleding van je stand voor printmateriaal te kiezen dat geschikt is voor tijdelijke toepassing. De voordelen van dit soort materiaal is namelijk dat de lijm of lijmlaag niet permanent klevend zijn en daardoor te verplaatsen en makkelijk te verwijderen. Je hoeft dus minder secuur te zijn bij het aanbrengen en dat komt vaak goed uit bij het opbouwen van je beursstand. Hieronder deel ik een aantal geschikte materialen.

Printmedia met dot belijming

Voorzien van jouw design, is printmedia met dotbelijming het ideale materiaal om de panelen van je beursstand mee aan te kleden. Zonder het gehuurde materiaal te beschadigen breng je de folie aan, verplaats je ‘m eventueel en verwijder je het na de beurs weer.  

Printmedia zonder lijm

Dankzij een unieke coating hecht dit materiaal op gladde oppervlakken. Deze folie wordt veel gebruikt op ramen, metalen oppervlakken en bijvoorbeeld schermen. Ook deze folie kun je zonder kleefkracht te verliezen verplaatsen en verwijderen zonder dat er lijmresten achter blijven.

Magnetische folie

De naam zegt het al, deze folie maakt de ondergrond waarop deze is aangebracht, magnetisch. Hierdoor kun je per evenement, beurs of actie de gebruikte visuals makkelijk vervangen door andere prints. Zorg dat deze prints voorzien zijn van een ijzerhoudende coating en ze blijven op het oppervlak plakken. 

Geprint vliesbehang

Heb je nu te maken met grotere oppervlakken die je wilt voorzien van een print? Dan is geprint vliesbehang het ideale materiaal om op die oppervlakken aan te brengen. Je voorziet het behang van het gewenst ontwerp, brengt de lijm aan op de wand of het paneel en kunt direct beginnen met plakken. Is de beurs of het evenement afgelopen? Dan verwijder je het gemakkelijk in één beweging, droog en zonder lijmresten of schade achter te laten. 

Steeds een nieuwe beursstand

Met bovenstaande materialen kun je voor ieder evenement weer een aangepaste stand ontwerpen. Of je nu gaat voor een eenvoudig design over liever speelt met kleuren, teksten en andere visuele items, ieder materiaal heeft een hoge printkwaliteit en zorgt dat je stand er strak uitziet. Deze printmaterialen vormen de basis van je stand en zo houd je alle opties voor hypermoderne technische snufjes open!

Printmedia met dot belijming zelf proberen? Vraag via onderstaande knop een gratis sample aan.

Samples Easy dot folies aanvragen

Onderwerpen: Easy Dot, Standbouw