Interieur make-over? Combineer printbaar behang en zelfklevende muurfolie!

Solvoprint wallpaper

Wanneer je aan het begin staat van een nieuw interieur project, dan kies je misschien een materiaal waarmee je een mooie eyecatcher gaat creëren. Misschien kies je wel een opvallend fotobehang voor aan een muur, of ga je creatief met een zelfklevende muurfolie een wand een metamorfose geven. Maar heb je er wel eens aan gedacht om deze twee materialen (nauw) met elkaar te combineren? Je kan hiermee namelijk de meest creatieve uitspanningen realiseren. In dit blog geven we je goede combinatie tips voor jouw nieuwste interieur project.


1) Je ontwerp door laten lopen met printbaar behang en zelfklevende muurfolie

Een bijzondere wanddecoratie op kantoor, een winkel of publieke ruimte draagt bij aan een prettige en sfeervolle omgeving. Denk aan een rustgevende natuuromgeving op een muur in een ziekenhuis, een indrukwekkende skyline op een wand in een hotel, of een merk in een kantoor. Dit zijn maar enkele voorbeelden van wanddecoratie ideeën die je kan uitvoeren met behulp van printbaar behang. Veel printbedrijven kiezen daarom voor printbaar behang; je kunt het naar wens personaliseren. Daarnaast heeft printbaar behang van Neschen veel voordelen:

  • Het is sterk materiaal en duurzaam doordat het lang mee gaat.
  • Krimpvrij, dus over verloop van tijd ga je geen naden zien.
  • Het materiaal is ademend; geeft vocht en schimmel geen kans
  • Heeft een natuurlijke matte uitstraling
  • PVC-vrij vliesbehang, dus milieuvriendelijk.

Het vliesbehang is CE gecertificeerd en brandvertragend volgens EN 13501-1. Dus ook te gebruiken in openbare gebouwen en andere gebouwen waar speciale brandveiligheidseisen gelden.

Een wandvullend ontwerp

Een wandvullend ontwerp is tegenwoordig een populaire keuze voor het interieur, waarbij er van vloer tot plafond en van hoek tot hoek, een mooi behang wordt aangebracht. Maar soms vraagt een wandvullend ontwerp nog nét iets meer, als je bijvoorbeeld ook een deur mee wil nemen in het ontwerp. Een deur kan je vaak niet behangen maar door een combinatie te maken met zelfklevende muurfolie kan je toch het ontwerp door laten lopen. Zo zie je in onderstaand voorbeeld hoe op een treinstation in Zürich vliesbehang met zelfklevende muurfolie is gecombineerd om ook de deur mee te nemen in het ontwerp. Neschen PP wall-grip is uitermate geschikt om in een ontwerp te combineren met vliesbehang. Het materiaal is net als vliesbehang pvc-vrij, want het is gemaakt van polypropyleen. Bovendien is het voorzien van een high-tack belijming en hierdoor is het geschikt om op diverse, ook lastig te plakken ondergronden, aan te brengen. Het materiaal is uitstekend te combineren met zowel glad behang als zandstructuur behang, aangezien de PP Wall-Grip ook in deze structuren verkrijgbaar is. Een leuke bijkomstigheid, de Neschen PP Wall-Grip sand is ook geschikt als vloersticker, dus je kunt ook de vloer (gedeeltelijk) in je ontwerp gebruiken!

Zelfklevende muurfolie en vliesbehang in Zürich

Zelfklevende muurfolie en vliesbehang in Zürich

Afbeeldingen: in het treinstation in Zürich is vliesbehang met zelfklevende muurfolie gecombineerd, zodat de deur meegenomen kon worden in het ontwerp.


Zo’n wandvullend ontwerp zou je ook kunnen toepassen of liftdeuren waardoor je ze mooi camoufleert. Of je betrekt de ramen erbij door deze van raamstickers te voorzien met behulp van bijvoorbeeld Easy dot folie wat heel eenvoudig in zijn gebruik is. Door de ramen er ook (gedeeltelijk) bij te betrekken versterk je het effect van bijvoorbeeld het beeld van een mooie natuurplaat, wat soms fijn kan zijn in gebouwen waar men niet altijd even makkelijk naar buiten kunnen. Zoals bijvoorbeeld in een ziekenhuis of verzorgingstehuis. En zo breng je het buiten naar binnen!

 

2) Spelen met verschillende prints en kleuren

Je hoeft niet perse een wandvullend ontwerp te kiezen om een ruimte te transformeren. Een andere optie is om opvallende combinaties te maken qua prints en kleuren. Maar hoe maak je de mooiste combinaties?

Hier een paar tips om een ruimte nét dat beetje extra te geven met een mooie combinatie.

Geef wanden verschillende prints voor een ruimtelijk effect

Wanneer je in een ruimte het contrast tussen de muren vergroot, zal de ruimte ogenschijnlijk groter lijken. Dit kun je gemakkelijk doen door lichte en donkere kleuren met elkaar te combineren, of drukke en rustige prints. Zo zou je bijvoorbeeld in een ruimte op de muur een opvallend printbaar vliesbehang kunnen aanbrengen en een glazen scheidingswandje met een mooie, rustgevende decoratie van etched glass folie kunnen voorzien.

Let op het lichtinval bij je combinaties

Je creëert het meest harmonieuze en natuurlijke effect als je kiest voor het drukste of donkerste behang op de wand waar het meeste licht valt. Let hierbij op dat licht door verschillende materialen anders kan worden gereflecteerd. Hetzelfde behang kan dus in dezelfde ruimte op de ene wand een heel andere uitstraling hebben dan op een andere wand. Misschien is het daarom fijn om wat te testen, voordat je echt aan de slag gaat.


3) Betrek ook andere interieur items in je ontwerp

Als je nu echt even wat anders wil, dan kan je ook niet voor de hand liggende interieur items betrekken in je ontwerp. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tafel die je een bijpassende print geeft bij je wanddecoratie. In dit blog zie je hoe zelfs de tafels een make-over kregen bij de herinrichting van een restaurant. In plaats van een saaie, lege tafel wordt door gebruik van Easy dot de indruk gewekt dat deze al sjiek is gedekt met mooi linnen en bijzonder servies. En in deze blog lees je hoe in een club is voor in een het oog springend design voor wanden, nissen en ramen. Met Solvoprint Easy dot glossy heeft letterlijk elk stukje oppervlak heeft een zwart-witgeblokt motief gekregen! Zo zie je maar weer hoe je door mooie combinaties te maken je je eigen kunstwerken creëert.

Ga jij ook mooie combinaties in het interieur maken?

Heb je zin gekregen om nu zelf aan de slag te gaan en kun je nog meer inspiratie gebruiken? Vraag dan vrijblijvend onze brochure Interior Design aan. Je vindt hier voorbeelden en materiaaltips om muren, ramen, vloeren en zelfs meubelen van een nieuwe look te voorzien. Van folies tot behang tot akoestische textiel. Nieuwsgierig? Je ontvangt de digitale brochure direct na aanvraag in je mailbox.

 

Download de Interior Design brochure

Onderwerpen: Easy Dot, Wallpaper, opplakfolie