Nieuwe mogelijkheden digitaal printen transformeren interieur restaurant

Stanley-D 1Een grote ruimte een geheel andere inrichting en stijl geven zonder te verbouwen, klussen of zelfs nieuwe meubels aan te schaffen? Dat klinkt bijna als een onmogelijke klus! Maar in Düsseldorf werd recent getoond dat dit wel degelijk kan, zeker door slim gebruik te maken van de nieuwste digitale printtechnieken. In de beurshallen van Messe Düsseldorf werd in no-time een beursrestaurant getransformeerd naar een hip, eigentijds restaurant waar men even kan ontsnappen aan een drukke beursdag. Benieuwd hoe ze dat hebben gedaan? We vertellen je er meer over in dit blog.

Het STANLEY-D project

Het Stanley-D project; de herinrichting van een Fair Trade restaurant in de Messe beurshallen, waarbij men in een zo kort mogelijke tijd het restaurant een geheel andere inrichting wilde geven, zonder daarvoor te verbouwen. Kunstenaar Christoph Zierhut en ontwerper Susanne Widera sloegen de handen ineen om er geslaagd project van te maken. In de ruimte is gebruik gemaakt van de nieuwste digitale printtechnieken waarbij prints gelijk op het interieur van bijvoorbeeld een hotel of restaurant kan worden aangebracht. In het Stanley-D project was de keuze gevallen op een bijzondere fotoserie, de "Urban Cluster Düsseldorf" fotocollectie van Christoph Zierhut, om de wanden een futuristische panorama print te geven. De bezoeker heeft bijna het gevoel zich in een ruimteschip te bevinden. Stel je voor, je hebt een drukke dag op een beurs, en je neemt even de tijd om een hapje te gaan eten, hoe fijn is het dan als je even – letterlijk - in een totaal andere ruimte stapt? Dat gevoel hebben de ontwerpers goed begrepen!

 

Een restaurant dat indruk maakt door digitale printtoepassingen

Wat bijzonder is in het Stanley-D project, is dat er geen enkel nieuw meubelstuk is aangeschaft voor deze transformatie. Er zijn enkel digitale prints op de wanden, ramen en meubelstukken aangebracht. Zo zijn er opvallende gouden blikvangers gecreëerd, door een digitale print op een bestaande meubelstukken, zoals palen en muurtjes, aan te brengen. Met grootformaat foto’s van het kunstenaarspaar Bays & Zierhut zijn de restaurantmuren in korte tijd getransformeerd. Wat zo uniek is aan dit project, is dat op een creatieve wijze gebruik is gemaakt van bestaande en nieuwe materialen, in combinatie met de nieuwste print en finishing technologieën. Benieuwd naar het resultaat? Hieronder zie je een indrukwekkende before en after van een gedeelte van de herinrichting.

Stanley-D 2

 

Gemak van zelfklevende printmedia

Het voordeel van zelfklevende printmedia, zoals easy dot, is dat je eenvoudig, snel en bellenvrij een print kan aanbrengen op bijvoorbeeld armaturen, wanden of decoratieve scheidingswanden, zodat je de bezoeker zich in een andere wereld waant. Bij het Stanley-D project werden zelfs de tafels met easy dot matt een complete make-over gegeven. In plaats van een saaie, lege tafel wordt door gebruik van Easy dot de indruk gewekt dat deze al sjiek is gedekt met mooi linnen en bijzonder servies. Maar wel met het gemak van een eenvoudig te reinigen tafel, en gebruik van het reguliere cateringservies. Wel zo prettig, voor een beursrestaurant!
Nog niet bekend met Easy dot? Wees gerust, het aanbrengen is zelfs voor een nieuwe gebruiker heel eenvoudig. Meer tips over het aanbrengen kan je ook in dit blog vinden.

Stanley-D 3

 

Vloeren en ramen transformeren met printmedia

In het oog springende vloerafbeeldingen in je restaurant? Ook dat is zo gedaan met de UV dot print’n’walk. De vloer maakt namelijk net net zo goed deel uit van een goed afgerond interieurontwerp. Wel zo makkelijk werken, dat de UV dot print’n’walk geen extra laminering vereist en een R9 slipweerstand biedt direct na het afdrukken, waardoor het ook nog eens kosteneffectieve oplossing is.
Zelfs de raamgevel van het restaurant is geïntegreerd in het bijzondere ontwerp van het Stanley-D project. Met behulp van Solvoprint window-grip ultra-clear: de extreem heldere polyesterfilm heeft een speciale kleeflaag die zelfs na langdurig gebruik geen hechtingsverlies vertoont. Omdat onbedrukte gebieden praktisch kristalhelder zijn, is het niet nodig om ingewikkelde patronen te plotten.

Ook een restaurant of hotel interieur omtoveren?

Bij het Stanley D-project zien we dat de mogelijkheden van interieurontwerp steeds uitgebreider worden door de nieuwste innovaties in de digitale printindustrie. Een breed scala aan printtechnologieën is beschikbaar om een interieur, exterieur en hele locaties in weinig tijd en zonder structurele wijzigingen aan te brengen, te veranderen. Gaat het om een tijdelijke transformatie? Geen probleem, de producten uit dit praktijkvoorbeeld zijn gemakkelijk te verwijderen zonder resten achter te laten. Ideaal dus, voor een tijdelijke project, actie of campagne!

Nog wat meer inspiratie nodig voordat je aan de slag gaat met het ontwerp en de herinrichting van jouw project? Download dan de brochure Interior Design.

Download de Interior Design brochure

Onderwerpen: Interior Design, Easy Dot