Praktijkvoorbeeld: Easy dot schittert op muren van POPUPCLUB in Leiden

Pop-up club - 1Je moet maar op het idee komen; een club die komt, gaat en ergens anders opnieuw opduikt. Evenementenorganisatie MEB Events en marketingbureau Speak Easy Agency kwámen op dat idee en op vrijdag 13 september 2019 opende de POPUPCLUB haar deuren aan de Lammermarkt in Leiden. In mei zullen de lampen, speakers en andere technologische snufjes worden ingepakt om na de zomer op een nieuwe locatie weer uitgepakt en geïnstalleerd te worden. Waar dat zal zijn, is nog een open vraag…!

 

Zwart-wit met een roze led-verlichting

Een tijdelijk concept als de POPUPCLUB moet natuurlijk meteen opvallen, de argeloze voorbijganger - en potentiële bezoeker! - mag de club niet missen. Daarom koos Speak Easy Agency voor een in het oog springend design van de entree. Wanden, nissen en ramen werden van onder tot boven voorzien van een zwart-witgeblokt motief. Samen met de roze led-verlichting geeft dit een opvallend – en tikkeltje psychedelisch – effect.
Om het ontwerp te realiseren, schakelde het creatieve marketingbureau de hulp in van sticker-specialist Stickercompany uit Eindhoven, waar al vaker na volle tevredenheid mee gewerkt was.

 

Snel een hippe metamorfose met Solvoprint Easy Dot folie

Omdat de POPUPCLUB slechts acht maanden in Leiden blijft – en het pand daarna weer schoon moet worden opgeleverd – moest het materiaal voor de aankleding van de wanden en ramen gemakkelijk te verwijderen zijn. Bovendien mogen er ook geen (lijm)sporen achterblijven.

Tinus Kouwenberg van Stickercompany heeft eerder met een tijdelijk pop-up concept te maken gehad, de aankleding van de pop-up store van Readly. Daarover hebben we dit blog geschreven. De Easy Dot folie die de Stickercompany voor deze opdracht gebruikte, bleek uitstekend te voldoen. Daarom kiest Tinus Kouwenberg ook deze keer voor Easy Dot, in dit geval voor de glossy variant.

De 250 m2 folie is met de Canon Colorado geprint. Binnen 3 dagen zat de folie keurig op zijn plaats. Het resultaat mag er wezen, zoals je op de foto’s en video kunt zien.

 

 


Pop-up concept verwezenlijken: ga voor Easy Dot!

Solvoprint Easy Dot is een zelfklevend vinyl met een dikte van 100 µ, verkrijgbaar in o.a. mat en glanzend. Het materiaal is voorzien van vele kleine dotjes lijm en dat maakt dat de folie gemakkelijk – en luchtbelvrij! – aan te brengen is. Hoe dat kan? Tussen die kleine dotjes lijm bevinden zich piepkleine luchtkanaaltjes. Als je de folie aanbrengt, verspreidt de lucht zich gelijkmatig via deze luchtkanaaltjes. En als er onverhoopt ergens toch een teveel aan lucht is komen te zitten, wrijf je die eenvoudig met je hand of een rakel naar de rand van de folie.

Door de dot-belijming kun je de folie gemakkelijk herpositioneren. Het is dus helemaal niet erg als je de folie niet meteen goed geplakt hebt. Wil je de folie na verloop van tijd verwijderen, dan kan dat zonder dat er lijmresten achterblijven. Ideaal dus voor allerlei tijdelijke acties als beurzen, point of sale promotie, pop-up concepten en andere evenementen. Er geldt echter één uitzondering: oppervlakken van pvc. Omdat de folie ook een pvc is, heb je kans dat er lijmresten achterblijven. 

IMG-20190925-WA0004

Pop-up club - 6

Pop-up club - 3

Pop-up club - 2

Pop-up club - 4

De kenmerken van Solvoprint Easy Dot folie

  • Wit pvc in mat en glanzend;
  • Door de dotjes lijm eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen;
  • Voor vlakke en licht gebogen oppervlakken;
  • Niet geschikt voor autolak;
  • Geen chemische reactie tussen lijm en inkten;
  • Voor binnengebruik;
  • Verwijderbaar zonder lijmsporen na te laten.

Nog meer inspiratie voor jouw komende metamorfose
Leuk hè, zo’n praktijkvoorbeeld van hoe je met stickers of ander materiaal de mooiste metamorfoses kunt realiseren. Heb je zin gekregen om nu ook zelf aan de slag te gaan en kun je nog meer inspiratie gebruiken? Vraag dan vrijblijvend onze brochure Interior Design aan. Je vindt hier voorbeelden en materiaaltips om muren, ramen, vloeren en zelfs meubelen van een nieuwe look te voorzien. Tijdelijk of permanent. Van folies tot behang tot akoestische textiel. Nieuwsgierig? Je ontvangt de digitale brochure direct na aanvraag in je mailbox.

Download de Interior Design brochure