Eenvoudig en snel raamstickers aanbrengen? Easy dot klaart de klus

Blog 174 1Niets is zo veranderlijk als de mens. Of het weer.. Zomaar een paar kreten die je regelmatig om je heen kunt horen. We zouden daar nog wel eentje aan toe kunnen voegen. ‘Niets is zo veranderlijk als een reclameboodschap’.
Steeds weer andere acties en campagnes die steeds weer op een pakkende en aantrekkelijke manier gebracht moeten worden. Met behulp van raamstickers bijvoorbeeld. En dan het liefst met raamstickers die eenvoudig en snel – maar met een perfect strak resultaat! – aan te brengen zijn. Zodat je die klus met een gerust hart ook aan onervaren handen kunt overlaten. Als manager heb je tenslotte wel andere dingen te doen.
De Easy Dot raamfolie is zo’n raamsticker die ook nog eens budgetvriendelijk is. Het is een raamsticker die speciaal ontwikkeld is voor kortlopende campagnes van enkele weken tot een half jaar.

 

Easy Dot: speciale belijming met ‘dotjes’

Een egaal lijmvlak is heel lastig zonder luchtbellen, rimpels en vouwen aan te brengen. Maar als je een folie met kleine dotjes lijm gebruikt, ontstaan er kleine luchtkanaaltjes tussen de lijm. Hierdoor wordt enerzijds de aanwezige lucht gelijkmatig verdeeld en anderzijds is een teveel aan lucht gemakkelijk weg te geleiden. Een luchtbel is met de vlakke hand heel eenvoudig richting de rand van de raamsticker weg te wrijven.
De speciale lijmdotjes van de Easy Dot raamfolie zijn bovendien prima los te trekken van het oppervlak zonder lijmresten achter te laten. Hierdoor is de raamsticker gemakkelijk én netjes van het raam te verwijderen. De Easy Dot raamfolie is om die reden ook goed te herpositioneren. Let op: op een pvc ondergrond kunnen wel lijmresten achterblijven!

 

Easy Dot folie: een groot assortiment met veel toepassingsmogelijkheden

De Easy Dot folies zijn er in verschillende soorten en materialen. In mat en glanzend (al dan niet transparant), in diverse kleuren en bijvoorbeeld ook als zwart of groen beschrijfbaar krijtbord. Er zijn folies op vinylbasis, maar er bestaat ook een Easy Dot raamfolie op basis van het milieuvriendelijke polypropeen. Kijk ook hier voor een overzicht van de verschillende Easy Dot folies.

Easy Dot folie is niet alleen op ramen aan te brengen, maar ook voor toepassing op andere oppervlakken. Je kunt ze bijvoorbeeld op een vlakke muur plakken en zelfs op de vloer. Denk in dat laatste geval wel aan een anti-sliplaminaat!
Al deze Easy Dot folies bieden dezelfde voordelen:

 • Heel gemakkelijk zelf aan te brengen door de eindgebruiker;
 • Altijd een mooi strak resultaat;
 • Eenvoudig te verwijderen zonder lijmresten (uitgezonderd pvc);
 • Herpositioneerbaar;
 • Aan te brengen op verschillende ondergronden;
 • Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen;
 • Ideaal voor kortlopende campagnes;
 • Lijm is vrij van oplosmiddelen;
 • Printbaar met diverse inktsoorten;
 • Zeer goede verwerkbaarheid tijdens het printen en plotten
 • Perfecte vlakligging dankzij de stevige PE-release liner.

  Schermafbeelding 2019-09-06 om 10.09.58

Hoe werk je met de Easy Dot folie?

 • Het begint natuurlijk met een idee. Je hebt een bepaalde actie in gedachten en daar past een raam- of muursticker bij.
 • Maak een ontwerp – of laat dat doen – en bepaal op welke Easy Dot folie dit ontwerp geprint moet worden.
 • Bestel via een printbedrijf je Easy Dot folie.
 • Heb je jouw folie ontvangen? Zorg voor een schone, vetvrije en gladde ondergrond.
 • Nu kun je gaan plakken. Afhankelijk van de grootte van de sticker haal je de beschermlaag in zijn geheel of slechts voor een deel weg. Een relatief kleine sticker plak je direct op de ondergrond. Een grote sticker plak je van boven naar beneden of van links naar rechts – in ieder geval in de langste richting – stukje bij beetje op de ondergrond terwijl je de beschermlaag rustig verder verwijdert. Met je vlakke hand of een hulpmiddel, bijvoorbeeld een rakel of wisser, wrijf je de sticker mooi glad op de ondergrond. Gaat het niet helemaal goed, dan trek je het geplakte deel voorzichtig los en drukt het opnieuw aan. Soms is een extra paar handen fijn om de folie netjes en snel op de juiste plaats te krijgen.
 • Toch niet helemaal tevreden over de plek waar de sticker nu zit? Geen probleem, je trekt hem er gewoon weer af en plakt hem daar waar je hem wél hebben wilt!
 • Bekijk ook deze video.

Aan de slag!

Ben je nog niet overtuigd en vraag je je af of het wel écht zo eenvoudig is? Dat begrijpen we. Sommige dingen moet je nou eenmaal eerst zelf ervaren om er over te kunnen oordelen. Vraag daarom nu een sample aan van Easy Dot raamfolie en overtuig jezelf

Samples Easy dot folies aanvragen

Onderwerpen: Easy Dot