School inrichten met decoratieve folies voor raam, wand en vloer

Blog 179 2Als onderwijskundige weet je natuurlijk hoe belangrijk een gezellige en inspirerende ruimte voor kinderen – en zeg nou zelf, ook voor volwassenen! – is. Je voelt je sneller thuis, je wordt uitgedaagd en bent daardoor productiever en een mooie omgeving zorgt er ook nog eens voor dat je er beter voor wilt zorgen. Dit zijn voordelen die je in een leeromgeving goed kunt gebruiken!

In dit blog vertellen we je wat voor leuke dingen je zoal met zelfklevende folies voor ramen, wanden en vloeren kunt doen. Denk daarbij ook aan het personaliseren van een praktische en functionele bewegwijzering. Die maak je met je eigen ontwerp helemaal op maat!

Krijtbordfolie in de klas

Krgrkrgrriee... Weet je nog hoe dat klonk, als nagels over een schoolbord krasten? Wellicht werk je nu met een smartboard en heb je daar geen last meer van. Maar zo’n ouderwets krijtbord heeft wel zo zijn voordelen én zijn charme. Hoewel ze ook wel groot en lomp zijn. Wat dacht je daarom van een krijtbordfolie? Zo’n krijtbord is ultra plat, helemaal op maat te maken en je hebt gegarandeerd geen last van gekras waarbij de nekharen van jou en je leerlingen recht overeind gaan staan.

Easy Dot Chalkboard black is een printbare folie, net als de Easy Dot Chalkboard green. Deze varianten groene zijn trouwens ook geschikt voor buiten, leuk om wat creatiefs te doen op het schoolplein. Bij gebruik buiten gaat deze folie wel wat minder lang mee en is het handig om het bijvoorbeeld onder een afdakje te plaatsen, zodat het krijt niet wegvaagt bij een regenbuitje. De randen sealen is sowieso handig, mocht je contact met vocht verwachten. Zie ook dit blog voor ideeën en toepassingen.

Blog 179 1

School inrichten met whiteboard laminaat

Voel je meer voor het schrijven met stiften dan met krijt? Daar heb je natuurlijk de traditionele whiteboarden voor, maar nog leuker is het om je eigen whiteboard te maken. Dat doe je met whiteboard laminaat, een glanzende transparante folie waarmee je papier, zelfklevend vinyl of plaatwerk kunt lamineren. Zo tover je een deur, bureau, achterkant van een vrijstaande kast, planner of rooster om in een beschrijfbaar – of betekenbaar! – whiteboard. Of je lamineert een landkaart of afbeelding van een skelet, boom of wat dan ook met het whiteboard laminaat zodat jij of je leerlingen er notities of symbolen bij kunnen schrijven. Het whiteboard laminaat is net als een traditioneel whiteboard met whiteboardmarkers te beschrijven en eenvoudig weer te wissen. Houdt er wel rekening mee dat je voor dit lamineren wel een paar professionele handjes kan gebruiken van bijvoorbeeld een signmaker, zodat je wel een net resultaat krijgt. In dit blog vind je meer voorbeelden én een link om een gratis sample whiteboard laminaat aan te vragen.

 

School inrichten met raamfolie of wandbekleding

Met raamfolie en raamstickers kun je leuke dingen doen. In de eerste plaats kun je de ramen van een basisschool bijvoorbeeld voorzien van vrolijke afbeeldingen die er zowel van binnen als van buiten heel aantrekkelijk uitzien en ook nog eens super eenvoudig aan te brengen zijn. De Easy Dot folie is daar bijzonder geschikt voor. Lees er in dit blog meer over.
Maar met raamfolies kun je een vergader- of overblijfruimte ook heel goed meer privacy geven. Je kent vast het ‘melkglasfolie’ wel, maar dat is behoorlijk saai. Als je een mooie print op dusted etchedglass folie maakt - ook met melkglaseffect - krijg je echt een fantastisch resultaat. Kijk maar eens hoe dat bij dit pand heeft uitgepakt. Geweldig hè?

Na de ramen zijn de wanden aan de beurt. Daarmee kun je voor hele metamorfoses zorgen. Afbeeldingen met verrassende 3D effecten geven een heel ruimtelijk effect in een beperkte ruimte. Daarnaast kan wandbekleding ook de akoestiek verbeteren. In dit blog zie je wat wandbekleding zoal kan doen. Ziet er mooi uit, hè?

Heb je een lastige ondergrond, zoals gips of beton? Kies dan voor Solvoprint Performance Wallgrip. Dit is een zelfklevende folie met een high-tack belijming die zelfs op de lastigste ondergronden goed plakt. Vraag een sample aan!

Blog 179 3

Duidelijke bewegwijzering op school met vloerstickers

Blog 179 4

Vloerstickers zijn ideaal om te gebruiken voor bewegwijzering. Leerlingen en bezoekers vinden zo gemakkelijk hun weg. Op de Hogeschool Utrecht hebben ze vloerstickers zo ingezet en ook in deze bibliotheek hebben ze het mooi aangepakt. Bedenk wel of je permanente of verwijderbare vloerstickers wilt – die laatste zijn bijvoorbeeld fijn bij speciale vieringen en evenementen als een open dag of ouderavond – en wat voor ondergrond je hebt.
Wil je printfolies die lang blijven zitten, dan is een vinyl beschermd met de Filmolux FGS lamineerfolie heel geschikt omdat deze voorzien is van een extra beschermende laag.

Ga jij binnenkort op jouw school aan de slag?

Begint het bij jou al te kriebelen om je lokaal of de centrale hal aan te pakken? Of lijkt het je wat om de entree een steeds wisselend uiterlijk te geven zodat de nieuwsgierigheid van de leerlingen iedere keer opnieuw al bij binnenkomst geprikkeld wordt? Download dan de brochure Interior Design. Je vind hierin tal van inspirerende voorbeelden voor het gebruik van diverse folies en andere materialen voor het aankleden van ramen, wanden, vloeren en meubelen.

Download de Interior Design brochure