12x krijtbord folie  in winkels, restaurants en op kantoor

Krijtbord behang en krijtbord folie zijn populaire materialen om een ruimte mee aan te kleden. Het materiaal heeft een authentieke uitstraling en is daarom bijvoorbeeld erg populair onder concept stores, supermarkten en horeca. Het grootste voordeel van krijtbord folie is natuurlijk dat je zelf bepaalt van welke teksten of tekeningen je jouw wanden, uithangborden of pilaren voorziet. Om je te inspireren, geef ik je in dit artikel twaalf leuke voorbeelden van krijtbord folie in onder meer een boekhandel, supermarkt en koffietentje.

Vergeet de saaie kantoorwand!

Op kantoor moet je helder kunnen denken, rustig kunnen werken en af en geïnspireerd kunnen raken door verhalen van collega’s, klanten en partners. Dan is het wel fijn als de kantooromgeving daarop ingericht is. Dit kan door middel van gezellige zitjes, rustige werkruimtes en inspirerende vergaderkamers. Krijtbord folie is een manier om je ideeën op die plekken de ruimte te geven en een goede brainstorm te organiseren. Deze bedrijven gingen je voor. 

Een krijtbord wand waarop je tijdens een workshop alle ideeën, stappen en uitkomsten kunt noteren. Afbeelding van LymanLumber

Krijtbord folie - kantoor uitleg

Een simpel archiefkastje maak je met krijtbord folie gemakkelijk en snel een stuk leuker. Laat het opruimen maar beginnen! Afbeelding van Mox and FodderKrijtbord folie - kantoor kastje

De brainstorm wand. Je hebt een idee, loopt naar de wand en noteert het. Samen met collega’s kijk je later terug op alle bedachte ideeën en ga je aan de slag met de uitwerking!

Krijtbord folie - kantoor brainstorm

Afbeelding gevonden via het Pinterest board ‘Right Brain Redesign’ van Rachel Wessling Jackson.

 

Flexibele instore winkelpromotie

Als winkeleigenaar weet je als geen ander dat instore promotiemateriaal flexibel moet zijn. Kortingsacties komen en gaan, ieder seizoen brengt nieuwe looks met zich mee en af en toe wil je bepaalde producten of evenementen extra aandacht geven. Krijtbord folie kan een echte eyecatcher zijn voor het winkelend publiek. Breng het aan op grote, opvallende oppervlakken en laat het personeel (of een kunstenaar) de krijtbord folie van een mooie tekening of tekst voorzien.

Boekhandel

Deze boekhandel geeft het ‘Back to School’ seizoen en een speciaal evenement meer aandacht dankzij een pilaar die voorzien is van krijtbord folie. Afbeelding gevonden op Instagram van Boekhandel Derijks.

Krijtbord folie - Derijks Oss Back to School

Krijtbord folie - Derijks Oss Book Store day

Kledingwinkel

Of je nu stoere jeans verkoopt of vrolijke kinderkleding, met krijtbord folie pas je promotie precies aan op de stijl van jouw doelgroep.

Krijtbord folie - kledingwinkel - jeans

Jeans wand, gevonden via het Pinterest profiel van WGSN

Krijtbord folie - kledingwinkel

Kinderkleding presentatie gevonden via het Pinterest profiel van Retail Design Blog

 

Supermarkt

Op versafdelingen van supermarkten zijn krijtborden niet meer weg te denken. In supermarkten wisselen de acties zeer regelmatig en dat maakt promotie via krijtborden ideaal. Is de week voorbij? Dan veeg je het materiaal gewoon weer schoon met een nat doekje en schrijf je de volgende actie op. 

Deze voorbeelden zijn afkomstig uit Amerika en gemaakt door illustrator Carol Jarvis. De krijtborden hangen in de Whole Foods supermarkt in Colombia (Verenigde Staten). Wij vinden dat zij een bijzonder authentieke sfeer weet neer zetten met haar krijt kunstwerkjes, maar oordeel vooral zelf!

krijtbord folie - supermarkt

krijtbord folie - supermarkt visafdeling

krijtbord folie - supermarkt vis

Schrijf het menu gewoon op de muur!

In café’s en restaurants zie je ook steeds vaker krijtbord materiaal terugkomen. Wanden, pilaren, de toonbank en andere oppervlakken worden hiervoor gebruikt. Slim, want zo kunnen al je gasten het menu van de dag bekijken, zonder buiten al op de krijtborden te hoeven letten. Wij vonden deze voorbeelden:Krijtbord folie - restaurant

De grote wand achter het buffet van dit restaurant zet een sfeer neer in de ruimte. Via de teksten op de muur geeft het restaurant informatie over de herkomst van producten en hoe deze zijn samengesteld. Afbeelding is afkomstig van het Pinterest profiel Jonathan-hull.com.

Krijtbord folie - koffiebard

In café’s en koffiehuizen kom je ook regelmatig krijtbordwanden tegen, dit is een voorbeeld van een mooie illustratie. Gevonden via A girl named PJ die een stuk schreef over de verschillende koffiebrouwmethodes.

Welke boodschap breng jij over via krijtbord folie?

Van welke ruimte de wand die jij wil voorzien van krijtbord folie ook uitmaakt, het gaat allemaal om de boodschap die je ermee wilt overbrengen. Gaat het om een tijdelijke actie, zorg dan dat het materiaal op een goed bereikbare plek hangt zodat je personeel erbij kan. Wil je juist langdurig een unieke sfeer neerzetten? Huur dan een artiest in om een mooie illustratie te maken op een plek die een echte eyecatcher is in jouw pand. Het grootste voordeel van dit materiaal is natuurlijk dat jij zelf met de boodschap kunt variëren. Welke boodschap zou jij op krijtbord folie zetten?

Easy dot Chalkboard black samples aanvragen

Onderwerpen: Easy Dot, PoS reclame