Zelfklevende meubelfolies: een duurzame optie voor interieur design

Easystyle zelfklevende meubelfolies keuken 1

Pure houten meubels was dé interieurtrend van 2020. Heel mooi uiteraard, die pure houten meubels, maar iedereen die bekend is met de meubelindustrie weet ook wat voor soort prijskaartje daar bij hoort. Exact, het is (financieel) onmogelijk om voor iedere nieuwe trend of opfrisbeurt van het interieur ook nieuwe meubels aan te schaffen. En daar komen de zelfklevende meubelfolies om de hoek kijken; de oplossing als jij wel graag de trends volgt, maar geen nieuwe meubels daarvoor wilt aankopen. Of als je het wel zo duurzaam vindt om je huidige meubels te hergebruiken. In dit blog vertellen we wat zelfklevende meubelfolies voor iedere interieur designer kan betekenen en geven we wat mooie inspiratie.


Met zelfklevende meubelfolies snel een nieuwe look

zelfklevende meubelfolies

Kort samengevat kan je met zelfklevende meubelfolie meubilair in een handomdraai van een nieuwe uitstraling voorzien. Hierdoor kan jij je meubels steeds weer aanpassen op de interieurtrends van dat moment of bijvoorbeeld aanpassen op seizoensgebonden promoties. En wie denkt dat deze meubelfolies alleen beschikbaar zijn met een houtlook is nog niet bekend met de uitgebreide easySTYLE zelfklevende meubelfolie lijn met ook een betonnen, stenen, marmeren of zelfs metallic look. Deze folies hebben zo’n natuurlijke uitstraling, dat je het gevoel krijgt alsof je te maken hebt met de originele materialen.


Zelfklevende meubelfolies; alleen maar voordelen

Vaak zal je een meubel hebben dat nog in een prima staat is, maar een verouderd uiterlijk heeft. Zonde om dan dit meubel te vervangen door een nieuw item. En dat is gelijk het grootste voordeel van de zelfklevende meubelfolies; je kan meubilair op deze manier hergebruiken, wel zo duurzaam! En het materiaal zelf is ook milieuvriendelijk omdat het pvc-vrij is en een papierbasis heeft. Andere fijne voordelen van dit materiaal:

  • Eenvoudig aan te brengen: Het materiaal zelf is zo gemaakt dat het met minimale inspanning een hoogwaardig resultaat geeft. Zo is het eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen. Dit komt omdat de lijm kleine luchtkanaaltjes bevat waardoor je de lucht onder de folie makkelijk met de hand weg wrijft. Wil je de folie toch iets anders plaatsen of zit het niet helemaal goed? Geen probleem, deze folie is herpositioneerbaar en kan makkelijk verwijderd worden zónder residu achter te laten.
  • Ijzersterk oppervlak: Daarnaast heb je te maken met een ijzersterk materiaal (het oppervlak) omdat het is ontworpen voor gebruik op keukens en dus goed tegen de meeste schoonmaakmiddelen en vloeistoffen kan. Deze folies blijven mooi, óók na een knoeipartij met bijvoorbeeld koffie, mits het op verticale panelen is aangebracht. Wel een kleine aantekening dat deze meubelfolies niet geschikt zijn om als werkblad voor bijvoorbeeld een (werk)tafel of aanrecht te gebruiken.
  • Geschikt voor bijna alle vlakke en gladde oppervlakken: Denk aan bijvoorbeeld de oppervlakken multiplex en mdf-platen, massief hout, kunststof, metaal en gelakte oppervlakken. Het is allemaal mogelijk!
  • Creatieve mogelijkheden: Al kort aangestipt, maar denk verder dan alleen een houtlook. Er zijn maar liefst vijftien (!) verschillende designs en kleuren – met gestructureerd oppervlak - om uit te kiezen, waardoor de mogelijkheden voor je meubels oneindig zijn.

 

Zelfklevende meubelfolie met houtlook; warmte geven aan je interieur

De warmte van een houtnerf, dat is precies waar je soms op zoek naar bent voor een interieur. Met de easySTYLE zelfklevende meubelfolies heb je genoeg keuze uit verschillende houtlooks. Van een lichte tot een donkeren eiken look, tot een vergrijsde houtlook. Ideaal dus om een bijvoorbeeld een kantoor te herinrichten en zo een kast of receptie van een nieuwe look te voorzien:


Zelfklevende meubelfolies bureauZelfklevende meubelfolies reception

Doordat de easySTYLE meubelfolies beschikbaar zijn in twee rolmaten (10 m x 124 cm en 25 m x 124 cm) kan je ook eenvoudig grotere kasten en meubels beplakken:

Easystyle zelfklevende meubelfolies houtlook

De easySTYLE zelfklevende meubelfolies met houtlook zijn ook ideaal voor een sanitair inrichting:

Easystyle zelfklevende meubelfolies sanitair

Maar komen ook perfect tot zijn recht in een slaapvertrek:

Easystyle zelfklevende meubelfolies slaapkamer

 

Een stoere, industriële uitstraling met zelfklevende meubelfolie met betonlook

De stoere steen- en betonlook is tegenwoordig niet meer uit interieurdesign weg te denken. Zo zien we met name in keukens veel gebruik van deze materialen. Met de easySTYLE meubelfolies kan je dit ook op een voordelige manier realiseren en een trendy blikvanger creëren:

Easystyle zelfklevende meubelfolies keuken 1Easystyle zelfklevende meubelfolies keuken 2

Ook de meer luxe marmerlook is hip en wordt veelvuldig gebruikt om een meubelstuk van een nieuwe look te voorzien.

Easystyle zelfklevende meubelfolies marmer

 

Wil jij aan de slag gaan met een van deze zelfklevende magneetfolies?

Eigenlijk zijn de zelfklevende meubelfolies een mooi onderdeel van duurzaam interieur design én is een grote renovatie met stof, lawaai of geluidsoverlast verleden tijd. Ben je overtuigd van de voordelen maar wil je de materialen ook even in het echt zien en voelen? Groot gelijk, daarom sturen we je de easySTYLE zelfklevende meubelfolie samples graag toe als je ze hier aanvraagt.

 

New call-to-action

Onderwerpen: Meubelfolie