Geef je interieur een nieuwe look met zelfklevende meubelfolie

De meubelindustrie staat niet stil. Daar heb je in mijn vorige blog alles over kunnen lezen. De eiken, beuken en esdoorn meubels die 30 jaar geleden nog de standaard waren, hebben inmiddels plaatsgemaakt voor meubels met allerlei dessins en looks. Zoals een betonlook of vintage houtlook. Dankzij technologische ontwikkelingen zoals zelfklevende meubelfolie, kon de meubelproductie flink worden opgeschroefd en voorzie jij een interieur binnen no-time van een nieuwe uitstraling. In dit blog laat ik je een aantal inspirerende voorbeelden zien van zelfklevende meubelfolie in woon- en slaapkamers, maar ook de keuken.

Iedere kamer zijn eigen look

Waar je voorheen probeerde diverse meubels met ongeveer dezelfde uitstraling te combineren tot één geheel, pas je meubels nu gemakkelijk aan naar de gewenste look. Past een kastje qua design perfect in de ruimte, maar klopt de kleur of het materiaal niet helemaal? Een mooie meubelfolie zorgt ervoor dat het kastje toch bij jouw ontwerp past. Hetzelfde geldt natuurlijk voor bijzettafels, keukenkastjes en andere meubels en oppervlakken in een woning, kantoorruimte of horecazaak. Deze folie is namelijk niet alleen geschikt voor particulieren, maar ook voor zakelijk gebruik. Zo geef je ruimtes per seizoen, thema of voor iedere andere gelegenheid gemakkelijk een nieuwe look.

Hieronder staan vier voorbeelden van kamers binnen een woning, die dankzij zelfklevende meubelfolie er verfrist, modern en aantrekkelijk uitzien.

 

Zelfklevende meubelfolie in de keuken

Een keuken stel je vaak zorgvuldig samen. De vloer, kastjes, het werkblad en de achterwand moeten goed bij elkaar passen, een geheel vormen en functioneel zijn. Op een gegeven moment kan een keuken een wat verouderde uitstraling hebben, dan biedt meubelfolie uitkomst om de verticale oppervlakken snel en gemakkelijk van een frisse look te voorzien.

Deze folie is zo ontworpen dat bijna niets dat in een keuken gebruikt wordt, het oppervlak kan beschadigen. Of het nu gaat om schoonmaakmiddelen, koffie of rode wijn, de folie is er tegen bestand. Bevestig de folie daarom gerust op keukenkastjes, de achterwand of andere verticale oppervlakken. Je kunt de folie niet als werkblad gebruiken. Laat je inspireren door deze drie voorbeelden:

Zelfklevende meubelfolie keuken 1

Zelfklevende meubelfolie keuken 3

Zelfklevende meubelfolie keuken 2

 

Zelfklevende meubelfolie in de woonkamer

In de woonkamer brengen mensen erg veel tijd door. Dat moet een comfortabele en aantrekkelijke ruimte zijn om vrienden te ontmoeten, gezellige avonden en luie ochtenden te beleven met het gezin. Dan is het wel fijn als alle meubels op elkaar afgestemd zijn. Dat creëert rust en geeft bewoners de mogelijkheid om met accessoires precies de juiste sfeer aan te brengen. Met zelfklevende meubelfolie zorg je ervoor dat die basis staat. Denk aan de uitstraling van kasten, deuren en tafeltjes. Met deze folie geef je ze in een handomdraai weer een hippe look. Door juist verschillende decors te combineren, creëer je een uniek en levendig design. Bekijk de twee voorbeelden:

Zelfklevende meubelfolie woonkamer 1

Zelfklevende meubelfolie woonkamer 2

 

Zelfklevende meubelfolie in de slaapkamer

De slaapkamer is de plek van rust. Daar eindigt en begint de dag. Bewoners streven vaak naar een frisse, maar toch ook comfortabele uitstraling in hun slaapkamer. Door grotere oppervlakken van een natuurlijke look te voorzien, creëer je een neutrale, rustige basis waar bewoners hun eigen draai aan kunnen geven met accessoires en extra aankleding. Hieronder zie je twee voorbeelden van meubelfolie in slaapkamers, waarin de houtlook, betonlook voorbij komen:

Zelfklevende meubelfolie slaapkamer 2

Zelfklevende meubelfolie slaapkamer 1

Laat je creativiteit de vrije loop!

De bovenstaande voorbeelden hebben je hopelijk geïnspireerd om anders naar verouderde, saaie interieurs te kijken. In plaats van meubels vervangen, geef je ze gewoon een nieuwe look of je restylet nieuwe meubels die passen bij je ontwerp maar nog niet de juiste look hebben. Meubelfolies zijn er in allerlei dessins met ieder hun eigen unieke uitstraling. Wil je meer over deze evolutie in de meubelindustrie weten? Vraag dan onze informatiefolder aan via onderstaande knop!

Sample aanvragen