Ontdek de veelzijdigheid van grootformaat bedrukbaar textiel

fancycrave-224908-unsplashDe show stelen op kantoor, op de beurs of op een andere locatie? Dan is grootformaat bedrukbaar textiel absoluut een goed idee. Deze vorm van bedrukking op textiel wordt steeds populairder dankzij de vele mogelijkheden die het biedt. Zo is het ideaal voor tijdelijk gebruik, kan het in een minimale oplage geleverd worden en verbetert het de akoestiek. Daarnaast is geprint textiel duurzamer dan pvc-folie en geeft het ondanks dat een luxere uitstraling dan bij printen op pvc-folie. Textiel is zeer veelzijdig en er zijn diverse toepassingen waarvoor je het kunt inzetten. In dit blog bespreek ik drie van deze toepassingen.

#1. Zet jezelf in de spotlights: textiel met achtergrondverlichting

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher? Dan is backlit textiel waarschijnlijk waarnaar je op zoek bent. Hoe het werkt? Simpel, je brengt het textiel aan in een frame met achtergrondverlichting en de lichten doen de rest. Door de licht verspreidende eigenschappen van het materiaal ontstaan een sfeervolle print waarbij de kleuren eruit knallen. En kan dit effect je niet groot genoeg zijn? Dan kun je je hart ophalen. Dit textiel is verkrijgbaar tot 505 centimeter breedte waardoor de wandbekleding op zeer grote oppervlakken naadloos aangebracht kan worden. Hierdoor kun je je hele wand van backlit textiel voorzien en daarmee volledig personaliseren.

#2. Lichtdoorlating voorkomen? Ga voor blackout textiel                                           

Waar extra licht in de meeste gevallen positief is, zijn er toch enkele uitzonderingen waarbij je het liefst geen lichtdoorlating ziet. Een voorbeeld van zo’n situatie zijn grote beursbanieren. Deze wil je misschien alleen aan de voorzijde uitlichten. In dat geval is een blackout textiel de ideale oplossing. Het geheim van dit product waardoor licht geblokkeerd wordt, is de zwarte achterkant waardoor het doorschijnen van licht wordt voorkomen. Bovendien is dit materiaal ook nog eens zeer soepel en licht elastisch waardoor het ideaal te gebruiken is in spanframes.

#3. De akoestiek in grote ruimtes verbeteren met akoestisch textiel

Bepaalde situaties vragen soms om meer dan alleen een mooie uitstraling. Denk hierbij aan de aankleding van grote galmende ruimtes, vergaderruimtes of lawaaierige productiehallen. In dit geval zou het ideaal zijn als wandbekleding niet alleen mooi is, maar ook nog eens zorgt voor een prettige akoestiek. Akoestisch textiel maakt dit mogelijk en is daarom bij uitstek geschikt voor het aantrekkelijk aankleden van lawaaierige ruimtes. De akoestische eigenschap van het textiel wordt veroorzaakt door de 3D-wafelstructuur van het materiaal. Deze structuur zorgt ervoor dat geluidsgolven geabsorbeerd en afgebroken worden waardoor er een prettige akoestiek ontstaat. Bovendien geeft zo’n wafelstructuur ook nog eens een speciale uitstraling aan de wand. Al deze voordelen maken het product uitermate geschikt voor grote decoratieve wand- en plafondbekleding en scheidingswanden voor grote ruimtes zoals theaters, bioscopen, studio's, winkels, kantoren, musea en hotels.

Duurzaam materiaal: je bent goed bezig!

Omdat we het belangrijk vinden dat ook bij printmedia het milieu niet uit het oog wordt verloren, werken we graag met duurzame producten. En één daarvan is het product waar je nu over leest, grootformaat bedrukbaar textiel. Daarnaast kun je ook nog kiezen om je boodschap op de print met milieuvriendelijke inkt aan te brengen. Zo kun jij je in jouw branche wellicht als koploper op het gebied van duurzaamheid onderscheiden of je promotie aan laten sluiten bij MVO of een duurzame merkstrategie. Maar of duurzaamheid van textiel nu een voorwaarde voor je is of gewoon mooi meegenomen, door te kiezen voor een milieuvriendelijker product maak je in ieder geval een duurzame keuze.

Klaar voor textiel?

Jezelf in de picture spelen wordt een eitje met grootformaat bedrukbaar textiel. En dat het gebruik van textiel een hoop voordelen biedt is je na het lezen van dit blog inmiddels vast wel duidelijk geworden. Ben je benieuwd hoe jij grootformaat bedrukbaar textiel toe kunt passen binnen jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag! Wil je eerst meer lezen over onze producten? Download dan onze brochure.

Download de Interior Design brochure

Onderwerpen: Textiel