Magneetfolies: ideaal herbruikbaar materiaal voor interieurinrichting

FILMOmag folieMagneetfolies worden veelal gebruikt voor reclame op auto’s. Maar ook voor andere toepassingen brengen deze materialen veel voordelen met zich mee. Deze herbruikbare folies kunnen goed worden ingezet voor Point of Sale promotie, maar ook voor bijvoorbeeld wandbekleding, bewegwijzering, signing en zelfs als een whiteboard. Wat de voordelen zijn van deze materialen en hoe je deze magnetische en ijzerhoudende producten kan toepassen binnen retail of een werkomgeving, vertel ik je in dit blog.


De werking en het gebruik van ijzerhoudende folies en magneetfolies

De ijzerhoudende folies (ook wel ferro folies) zijn uitgerust met micro-ijzerdeeltjes waardoor ze op elke magnetische ondergrond kunnen worden aangebracht en dan ijzersterk hechten. Deze folies zijn eenvoudig aan te brengen en ook weer te verwijderen, het is een fijn flexibel materiaal om mee te werken. De ijzerhoudende folies zijn geschikt om te bedrukken met (eco)solvent- latex- en UV-inkten maar zijn ook geschikt voor UV-offset en zeefdruk.

De magneetfolies kun je weer in combinatie met ijzerhoudende ondergronden toepassen, net zoals de welbekende koelkastmagneten werken. Bij ijzerhoudende ondergronden kun je denken aan (giet)ijzer, kobalt, staal en nikkel. Dat maakt dit printmateriaal erg geschikt in industriële interieurs of ruimtes, waar veel ijzeren oppervlakken voorkomen. Ook dit magnetische materiaal is meerdere malen te gebruiken en eenvoudig aan te brengen en te verwijderen. Afhankelijk van het materiaal kunnen de folies worden bedrukt met (eco)solvent- latex- en UV-inkten en zeefdruk.

En dan is er nog de mogelijkheid om van iedere gladde ondergrond een magnetisch of ijzerhoudend oppervlak te maken, met de zelfklevende en niet-klevende magnetische en ijzerhoudende basis folies.

Beschik je over een ijzerhoudend oppervlak, dan kun je hier rechtstreeks een magnetische printfolie op aanbrengen. Maar print je liever een ijzerhoudende folie dan kun je ervoor kiezen om op de ijzerhoudende ondergrond eerst een magnetische basisfolie aan te brengen (pure magneet, zonder belijming). Hier kun je vervolgens een ijzerhoudende printfolie op aanbrengen. Óf je kiest ervoor om de pure magneet te lamineren met een zelfklevende printfolie.

Beschik je niet over een ijzerhoudende ondergrond? Dan kun je een zelfklevende magnetische basisfolie op je ondergrond plakken om je ondergrond permanent magnetisch te maken. Vervolgens kun je hier een ijzerhoudende printfolie op aanbrengen. Maar andersom kan dit natuurlijk ook, je kunt er ook voor kiezen om je ondergrond ijzerhoudend te maken met een zelfklevende ijzerhoudende basisfolie om vervolgens een magnetische printfolie aan te brengen.

FILMOmag_applications


De voordelen van de magnetische en ijzerhoudende folies

FILMOmag folieNu vraag je je misschien nog af waarom je voor dit materiaal zou kiezen bij je nieuwste project. Wat maakt het zo uniek en fijn (in gebruik)? Het gebruik van ijzerhoudende folies op een magnetische ondergrond of magnetische folies op een ijzerhoudende ondergrond kent eigenlijk veel voordelen. Het grootste voordeel is dat de visuals herbruikbaar zijn; je verwijdert ze eenvoudig, bergt de visuals gemakkelijk op en gebruikt ze weer voor de volgende terugkerende seizoenscampagne. Doordat het materiaal meerdere keren te gebruiken is, is het een zeer duurzaam alternatief voor de gebruikelijke zelfklevende media. Het aanbrengen van de geprinte folie is daarnaast heel eenvoudig, je hoeft hier geen professional voor te zijn. Omdat de ondergrond magnetisch is, kleeft de folie eenvoudig, vlak en strak aan de ondergrond. En wil je nog een laag aanbrengen over je visual? Dat kan ook eenvoudig. Bijvoorbeeld in het geval van opvolgende kortingsacties, waarbij je iedere keer een nieuwe sticker met bijvoorbeeld een afprijzing kan aanbrengen. Let er wel op dat de magnetische kleefkracht van de ondergrond sterk genoeg is.

Creatieve mogelijkheden voor retail of horeca

FILMOmag Magneetfolie 2Om de aandacht van (voorbijgaande) shoppers te trekken moet je verschillende tactieken toepassen. Een aantrekkelijke etalage, maar ook in de winkel of horecagelegenheid met behulp van in-store promotie. Als het gaat om Point of Sale promotie, dan gaat het vaak om tijdelijke promotie van een product of dienst. Daarvoor zijn de magneetfolies en ijzerhoudende folies ideaal; ze zijn immers eenvoudig tijdelijk aan te brengen en weer te verwijderen. Wanneer je een metalen wand tot je beschikking hebt, kan je die snel van een nieuwe look voorzien door er bedrukte magneetfolie op aan te brengen. Heb je een actie die je wil promoten maar geen magnetische of ijzerhoudende ondergrond voorhanden? Geen probleem, er zijn allerlei creatieve mogelijkheden met de magneetfolies en ijzerhoudende folies. Door bijvoorbeeld op wanden zelfklevende magnetische basisfolie aan te brengen transformeer je deze zelf in een magnetische wand. Hier kan je dan eenvoudig visuals op plaatsen die je print op een ijzerhoudende folie. Zo creëer je zelf de perfecte drager voor je (reclame)boodschap! Nieuwsgierig naar een voorbeeld? In dit blog zie je hoe een schoenenwinkel in Nieuwegein aantrekkelijke reclame visuals toepaste met behulp van magneetfolie.

 

Ook handig voor de werkomgeving en conferentiecentra

FILMOmag Ferro 260 folieOok op kantoren of bijvoorbeeld conferentiecentra kunnen de magneetfolies en ijzerhoudende folies uitkomst bieden, bijvoorbeeld voor bedrijfsauto’s, automaten, liftdeuren of ijzeren kasten en panelen. Maar magneet- en ijzerhoudende folies zijn naast informatie- of reclamedrager ook functioneel in te zetten. Zo is er ook een ijzerhoudende whiteboard variant; deze bestaat uit een witte zelfklevende polyester folie voorzien van een ijzerhoudende coating en vervolgens een whiteboard behandeling. Zo kan je deze handig gebruiken als hulpmiddel voor het maken van aantekeningen en het vervolgens met een droge borstel weer uitwissen. Voordeel ten opzicht van een klassiek whiteboard? Je zit niet meer vast aan standaard formaat maar je kan schrijven op een mooie gestylde wand. Daarnaast geeft zo’n whiteboardfolie in bijvoorbeeld een vergaderruimte een professionele uitstraling. En niet te vergeten; je kunt nu ook mooi magnetische accessoires of graphics op het whiteboard plaatsen. Maar denk ook aan de mogelijkheden die deze materialen in een kantoorgebouw of werkomgeving bieden voor tijdelijke bewegwijzering of signing, voor zowel je kleinschalige en grootschalige ontwerpen.
 

Ga jij aan de slag met de magnetische of ijzerhoudende folies?

Heb jij al ideeën hoe jij één van deze materialen gaat toepassen? Misschien wil je ook wel een magnetische wand creëren waar je dan creatieve visuals op plaatst met behulp van een ijzerhoudende folie. Vind je het fijn om eerst de materialen vast te houden en uit te proberen? Dat vinden wij heel begrijpelijk. Vraag daarom het gratis swatchbook bij ons aan.

FILMOmag swatchbook aanvragen

Onderwerpen: Magneetfolie