Geef je hotelkamer de juiste sfeer en looks met printbaar behang

Hotel printbaar behang

Hotels zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je zakelijke hotels, familiehotels, themahotels, landelijke hotels, en die hebben alle hun eigen stijl. Modern of nostalgisch, luxueus of minimalistisch, om er maar een paar te noemen. Daar is het hele interieur op afgestemd. Van de meubelen en decoraties tot de gordijnen en vloerbedekking en van de deuren en muren tot de vloeren en plafonds. In dit blog gaan we kijken naar de muren en hoe je die met printbaar behang een passende uitstraling kunt geven.


Wat is printbaar behang en wat kun je ermee

Printbaar behang van Neschen is sterk vliesbehang dat is voorzien van een speciale coating waardoor het behang geschikt is gemaakt voor inkjet printen. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar die kunnen verschillen in dikte, structuur, afmetingen en eigenschappen als brandwerendheid of water- en krasbestendigheid. Dat maakt printbaar behang geschikt voor heel veel toepassingen. Het grote voordeel van printbaar vliesbehang is dat je exclusieve ontwerpen kunt maken in kleine oplagen en dat het altijd opnieuw of bij te maken is.
Zo zou je voor elke hotelkamer gebruik kunnen maken van ontwerpen met hetzelfde kleurenpalet, maar met andere motieven. Of je kiest juist steeds voor hetzelfde motief, maar in andere kleuren. Er zijn talloze mogelijkheden, we lichten er enkele uit, maar eerst zetten we nog de voordelen van printbaar vliesbehang voor je op een rij.

Voordelen digitaal bedrukbaar vliesbehang:

  • Vliesbehang is veel sterker dan papier.
  • Het vliesbehang is snel en eenvoudig aan te brengen, je smeert de muur – of het plafond – in en niet het behang.
  • Vliesbehang is gemakkelijk te verwijderen. Als je kiest voor een gemakkelijk te verwijderen lijmsoort, kun je printbaar vliesbehang heel goed gebruiken voor tijdelijke toepassingen.
  • Het materiaal is ademend, vocht en schimmels krijgen daarom geen kans.
  • Vliesbehang is 100% PVC-vrij en is daarom milieuvriendelijk.
  • Er bestaan verschillende structuren, zoals smooth en sand.
  • Verkrijgbaar in rollen van 30, 40 of 50 meter in diverse breedtes.
  • Het Green Wall assortiment is in combinatie met latex inkt afwasbaar en met UV inkt is het zelfs borstelbaar.
  • Het Performance Wallpaper assortiment is CE gecertificeerd en brandvertragend volgens EN 13501-1.

Het nostalgische klassieke hotel

Pluche, satijnen lakens, liftboys, kroonluchters en zware meubelen, zie je het voor je? Dat zijn de echte grand hotels. Maar het kan ook wat kleiner, zoals de boutique hotels, of wat minder formeel zoals de hotels in shabby chique stijl. Als behang kun je natuurlijk klassiek patroonbehang nemen, maar dat kan in een hotelkamer al snel te veel van het goede zijn. Kies je voor printbaar behang, dan kun je bijvoorbeeld zo’n klassiek patroon nemen en dat als het ware ‘inlijsten’ en her en der – of bijvoorbeeld in combinatie met de lichtpunten – op de muur terug laten komen. Voor de lobby of het restaurant heb je weer andere mogelijkheden, wat dacht je van zo’n panoramische fotobaan zoals je hieronder ziet in Hotel Barnaul in de gelijknamige stad in Rusland?

Hotel printbaar behang


Het moderne hotel

Geometrische figuren, minimalistische meubelen, zwart gespoten metaal, strakke lijnen, ruwe materialen, dat zijn de onmisbare ingrediënten voor een hotel in urban moderne of industriële stijl. Muren van metselwerk of beton hebben de juiste look, maar zijn nogal ruw en trekken daarom vuil aan. Met printbaar behang krijg je de juiste uitstraling, maar het heeft een glad of licht gestructureerd oppervlak, wat gemakkelijker schoon te houden 

Hotel beprintbaar behang IIIis, vooral als je latex of UV inkt gebruikt. Ook de geometrische figuren zoals een zigzagpatroon, strepen en cirkels en veelhoeken passen uitstekend bij het moderne, urban of industriële hotel. Een mooi voorbeeld zie je hiernaast waarbij deze hotelmuren een grafische print hebben gekregen met behulp van Neschen L-UV wallpaper smooth.

 

Het themahotel

Thema’s voor een hotel kunnen bijvoorbeeld zijn: cinema, wereldsteden, bloemen, beroepen, dieren en ga zo maar door. Bij dergelijke hotels kun je je als interieurdesigner helemaal uitleven als het gaat om het ontwerpen van digitaal bedrukbaar behang. Zo kun je elke hotelkamer zijn eigen karakter geven met een behang dat past bij de invulling van het thema. In de lobby, het restaurant of de ruimte voor bijeenkomsten, kun je al deze verschillende invullingen van het thema weer bij elkaar brengen.

solvoprint-wallpaper-NW-New-Xoprk-1200x479-876002-edited


Architect@work vakbeurs

Wil je nader kennismaken met het printbare vliesbehang? Het voelen en de vele toepassingsmogelijkheden ervan nog beter leren kennen? Dat kan! Op 16 en 17 september vindt in Rotterdam de vakbeurs Architect@work plaats. Filmolux presenteert hier hun printbare vliesbehang.

 

Brochure Interior Design

Kun je niet naar de vakbeurs Architect@work maar wil je ter inspiratie nog graag meer voorbeelden zien en alle soorten printbaar vliesbehang met hun eigenschappen op een rijtje hebben? Download de Brochure Interior Design.

Download de Interior Design brochure