Sportschool interieur restylen? 4 tips voor wanden, vloeren en ramen!

Sportschool interieur restylen.webp‘Meer bewegen’ is een van de meest gehoorde goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar. Dat heb jij als sportschoolhouder vast weer gemerkt aan de nieuwe aanmeldingen in januari. Nu zijn we een paar maanden verder en bij veel mensen raken die goede voornemens wat naar de achtergrond of verdwijnen zelfs helemaal uit beeld. Natuurlijk wil jij jouw klanten graag behouden en dat doe je onder andere door te zorgen voor een schone, inspirerende omgeving en een prettige sfeer. In dit blog vier tips om je sportschool op eenvoudige én relatief goedkope wijze te restylen.

1) Sportschool interieur restylen; begin bij de muren

De muren in een ruimte zijn sterk sfeerbepalend, daar moet je dus goed over nadenken. Kleur is daarbij een bepalende factor. Hoewel voorkeuren voor kleuren persoonlijk zijn, worden aan kleuren ook bepaalde eigenschappen toegeschreven. Zo staat rood onder andere voor passie, energie en kracht, maar in een bepaalde context ook voor falen en agressie. Oranje staat onder meer voor plezier, veiligheid, comfort en warmte. Groen straalt onder andere kalmte, natuur, harmonie en veiligheid uit. Daarnaast zijn vormen en afbeeldingen belangrijk. Ga je voor contrast en hoekige vormen of voor vloeiende en vervagende vlakken? Moet het robuust zijn of zacht?
Met printbaar vliesbehang heb je heel veel mogelijkheden. Je kunt je eigen print (laten) ontwerpen waarbij je kunt spelen met 3D-effecten en andere optische illusies. Vliesbehang is bovendien een materiaal met veel voordelen. Het is onder andere eenvoudig aan te brengen én te verwijderen en het is sterk en duurzaam. In dit blog lees je meer over de voordelen en de mogelijkheden van printbaar vliesbehang.

Akoestische wandbekleding Sportschool Ubcro 50

 

2) Denk eens aan andere (geluidswerende) wandbekleding mogelijkheden

Heb je een ruimte waar (harde) muziek wordt gedraaid, zoals een spinruimte? Of een andere ruimte waar het rumoerig is? Kies dan voor een wandbekleding met akoestische kwaliteiten, zoals het Filmotex Soundless 5. Kijk maar eens hoe sportschool Ubcro het heeft aangepakt.
Ook kun je gebruikmaken van akoestische panelen met digitale prints. Je kunt daarmee meteen de radiatoren of andere lelijke plekken wegwerken.
Geprint textiel is ook een mooie manier om je muren te bekleden en tevens de akoestiek te verbeteren en geluiden te absorberen. Het heeft een wafelstructuur dat geluid goed absorbeert. Printbaar textiel is bovendien geschikt om lange muren naadloos te bekleden. De rollen van 25 meter hebben namelijk een breedte van 155, 310 of 505 cm. Dat betekent dat je in theorie een muur van 25 meter lang en 5 meter hoog, zonder naden zou kunnen voorzien van textiel.
Heb je een muur met oneffenheden zoals een tegelwand in de kleedruimtes? Ook daar heeft Filmolux een oplossing voor; Solvoprint performance wall-grip. Dit is een high-tack folie met een ultra sterke hechting. Deze folie heeft Hockey Club Eindhoven gebruikt voor de make-over van zijn kleedruimte.

Akoestische wandbekleding Sportschool Ubcro 70

 

3) Voorzie de sportschool ramen van folie

Veel mensen vinden het leuk om naar sport te kijken. Maar je stelt jouw klanten natuurlijk niet bloot aan nieuwsgierige blikken van voorbijgangers. Anderzijds wil je best laten zien wat mensen kunnen verwachten wanneer ze jouw sportschool binnenstappen. Met raamfolie sla je twee vliegen in één klap: je biedt jouw klanten privacy terwijl je met realistische afbeeldingen laat zien wat jouw sportschool te bieden heeft. Natuurlijk kun je ook voor andere, gerelateerde beelden kiezen. Met etched glass folie kun je ramen blinderen terwijl er toch nog wat daglicht naar binnen valt én je kunt het van een passende print voorzien. De Boarding Room op vliegveld Seppe heeft mooi gebruikgemaakt van etched glass folie.

Glass Deco dusted_Vliegveld Seppe.webp

 

4) Ook vloeren geef je zo een make-over met vloerstickers

Ja, ook de vloeren kun je een make-over geven, met speciale vloerstickers. Bedenk eerst in wat voor ruimte de stickers moeten komen: hoe intensief worden ze belopen, hoe lang moeten ze blijven zitten, moeten de stickers antislip zijn? Je moet een vloer gemakkelijk kunnen schoonmaken, ook daar moet je rekening mee houden bij de keuze van vloerstickers. Filmolux heeft vloerstickers voor tijdelijk gebruik en voor langdurig gebruik. De vloerstickers voor tijdelijk gebruik – bijvoorbeeld bij een opening of een speciale campagne – hechten uitstekend, maar zijn toch eenvoudig weer te verwijderen zonder dat ze lijmresten achterlaten. De vloerstickers voor langdurig gebruik zijn gecertificeerd voor gebruik op sportvloeren. Ze zijn krasvast en geschikt voor machinaal reinigen.
In dit blog kun je meer lezen over vloerstickers.

Vloerstickers atletiekbaan Den Haag1

 

Genoeg inspiratie voor jouw sportschool?

Heb je al leuke ideeën in je hoofd om jouw sportschool te restylen? Of kun je nog wel wat meer ideeën gebruiken? We hebben een mooie brochure waarin veel interieurontwerpen – mét een overzicht van onze vele printbare materialen – te zien zijn. Je kunt de brochure vrijblijvend downloaden.

Download de Interior Design brochure