Interieurtips: de voordelen van foto behang

lead_720_405Elk interieur verdient of vraagt om de zoveel tijd een opfrisbeurt. Soms is het lastig om de interieurtrends op de voet te blijven volgen. Zo verschijnen er steeds weer nieuwe stijlen, kleuren en vormen. Ook stelt kleurenspecialist Pantone elk jaar een Kleur van het Jaar vast. De kleur van 2014 is: Radiant Orchid.

Heb je wel eens van foto behang gehoord? Met foto behang kun je jouw creatieve interieurwensen waarmaken en eenvoudiger van interieur wisselen. Dit behang is zowel geschikt voor particulier als zakelijk gebruik.

In dit artikel ga ik dieper in op de voordelen van foto behang en bespreek ik verschillende soorten bedrukbaar behang.

Voordelen

Een interieur is pas echt nieuw als de muren ook zijn opgefrist. Hoe vaak zie je niet dat muren na enkele jaren al verouderen en kleuren vaal worden. Na het weghalen van een schilderij zie je pas echt het verschil. Foto behang is een creatieve en unieke oplossing om jouw muren weer in een nieuw jasje te steken. Foto behang is op elke muur toe te passen: of het nu gaat om de muren van een kinderkamer, kantoorpand of restaurant. Ook is het zeer geschikt voor restauratieprojecten. Als een bepaald motief bijvoorbeeld niet meer verkrijgbaar is, is het toch mogelijk om het motief digitaal na te maken en te printen op foto behang. Zo hoef je geen afscheid te nemen van behang waar je veel waarde aan hecht.

Hieronder zet ik de voordelen van foto behang voor je op een rijtje:

Uniek ontwerp
Foto behang biedt optimale creatieve vrijheid. Het geeft je de mogelijkheid om jouw eigen unieke ontwerp te maken. Zo kun je je creatieve geest de vrije loop laten en hoef je geen rekening te houden met standaard motieven en dergelijke.

Accentueren
Met foto behang is het mogelijk om belangrijke zaken van jouw interieur te accentueren. Zo is het voor een kinderkamer bijvoorbeeld leuk om de passie van een kind via het behang te laten opvallen. Denk aan thema's als bloemen, auto's of voetbal. Voor een bedrijf biedt het mogelijkheden om het merk perfect tot uiting te brengen. Een Italiaans restaurant kan bijvoorbeeld met behulp van de muren de Italiaanse sfeer versterken.

Voorbeelden

Om je een indruk te geven van de mogelijkheden, deel ik hieronder twee voorbeelden. Doe inspiratie op:

Erfurt_wallpaper_2

Dit is een voorbeeld van een creatieve toepassing met foto behang. Door de schaduw in de print is er een 3D effect gecreëerd. Dit ontwerp is geprint op Erfurt wallpaper.


fotobehang1

Dit is een voorbeeld van een restauratieproject met foto behang. Het oude behang dat niet meer te verkrijgen was, is perfect nagemaakt met digitaal behang. Dit ontwerp is geprint op Erfurt DV662.

Soorten digitaal bedrukbaar behang

Behang is in diverse soorten te verkrijgen met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder vertel ik welke drie soorten bedrukbaar behang wij aanbieden:

  • PVC gecoat behang met een papieren rug (Solvoprint wallpaper P)
    Papieren behang is de goedkoopste variant met een prima printkwaliteit. Een zeer geschikte oplossing wanneer het behang voor langere tijd mag of moet blijven zitten. Papieren wandbekleding is namelijk wat lastiger te verwijderen. Opzoek naar behang voor een korte en/of bepaalde periode (denk aan behang voor een beurs, evenement of baby-/kinderkamer)? Dan kun je beter kiezen voor een behangsoort die makkelijk te verwijderen is.
     
  • Vliesbehang PVC gecoat en PVC vrij (Solvoprint wallpaper NW en Erfurt wallpaper)
    Vliesbehang is iets duurder dan papieren behang, maar heeft ook meer voordelen ten opzichte van papieren behang. Deze behangsoort is zeer snel en eenvoudig aan te brengen: je smeert namelijk de muur in met lijm (in plaats van het behang) en duwt het behang er simpelweg tegenaan. De lijm hoeft bovendien niet van te voren in te trekken, dus je kunt direct beginnen met plakken. Vliesbehang is ten opzichte van papieren behang makkelijk te verwijderen en vele malen sterker. Dit maakt het ideaal voor lange termijn toepassingen. Bij korte termijntoepassingen kun je het beste kiezen voor vliesbehang in combinatie met een makkelijk te verwijderen behanglijm.
    Wij bieden vliesbehang in twee soorten aan: PVC gecoat en PVC vrij. PVC vrij behang is een milieuvriendelijke oplossing, speciaal voor mensen, bedrijven en instanties die de voorkeur geven aan milieuvriendelijke materialen. Een ander voordeel van PVC vrij behang is dat het niet krimpt.

    Hieronder laat ik je graag aan de hand van een korte instructie zien hoe je PVC vrij vliesbehang kunt aanbrengen:

    Behang aanbrengen
  • Zelfklevend vliesbehang (Solvoprint Event fleece)
    Zelfklevend vliesbehang is een geschikte optie voor korte termijn toepassingen. Het aanbrengen van het behang gaat snel en eenvoudig: het is namelijk zelfklevend waardoor er geen lijm of een behangtafel nodig is. Dit maakt zelfklevend vliesbehang zeer geschikt voor onder andere beurzen, winkels en evenementen. Het behang kun je na afloop van de campagne of beurs weer eenvoudig verwijderen.


Heb jij al ervaring met foto behang? Ik kijk uit naar jouw reactie!

Benieuwd naar ons behang? Download de brochure!

Brochure Digitaal geprint behang

Onderwerpen: Print Media, Wallpaper