Nieuwe signing in Avonturenpark Hellendoorn met etched glass folie

Avonturenpark Hellendoorn etched glass folie

Verscholen in de bossen van Hellendoorn ligt het Avonturenpark Hellendoorn. Een gemoedelijk familiepark waar veel kinderen oog in oog hebben gestaan met de meest vriendelijkse beren van Nederland; Baba en Bella, de mascotteberen van het park. Het park is in 1936 opgericht als een theehuis en is over de jaren heen steeds verder uitgebreid met diverse attracties en een heus waterglijbanenpark. De horecagelegenheden in het park waren recent ook aan een opfrisbeurt toe, waaronder Bella’s eigen Smakbar. Aan printmedia bedrijf Sticker Zwolle de taak om onder andere de horecepanden van nieuwe frisse signing te voorzien.


Wat is printbaar behang en wat kun je ermee

Avonturenpark Hellendoorn etched glass folieOm de horecagelegenheden op te frissen koos men voor een combinatie van twee verschillende printmaterialen: een basis polymeer wit vinyl (de Solvoprint Perfomance 80) en een etched glass folie wat zowel decoratief als blinderend kan worden toegepast. Bij de meeste dichte delen van het pand ging de signage puur om informatievoorziening of aankleding van de panden. Voor deze delen is gekozen voor een basic polymeer wit vinyl. Dit materiaal is door de permanente belijming bij uitstek geschikt voor lange termijn toepassingen. Het materiaal is waterresistent, krasbestendig en geschikt voor diverse buitentoepassingen.

Naast deze dichte delen waren er ook een aantal ramen die men van een Avonturenpark Hellendoorn etched glass foliekleurrijke print wilden voorzien, passend in de vrolijke stijl van het park. Om doorkijk te voorkomen maar de lichtinval niet te belemmeren is er voor deze oppervlakken gebruik gemaakt van Solvoprint glass deco in de uitvoering licht zilver. Deze folie heeft een uitstraling van geëtst glas waar je niet doorheen kunt kijken, maar omdat het translucent is heeft het als voordeel dat het wel licht doorlaat. Mooi meegenomen is dat je deze folie ook kunt printen.

Waarom etched glass folie droog aanbrengen fijn werkt

De meeste Etched glass folies die je tegenkomt worden “nat” aangebracht. Het voordeel hiervan is dat je de folie meerdere malen kunt herpositioneren zolang de ruit zelf ook nog vochtig is. Maar er zitten ook nadelen verbonden aan deze methode. Als er namelijk na het rakelen nog steeds vocht onder de folie zit, wat nog wel eens wil gebeuren, kan dit voor luchtbellen zorgen. In het ergste geval kan de folie zelfs loslaten, iets wat veel extra werk oplevert.
Een ander nadeel van nat aanbrengen is dat bij gebruik van een applicatietape het raam volledig droog moet zijn voordat je de tape verwijdert. Laat je het raam niet goed drogen, dan loop je het risico dat je de stickers weer lostrekt tijdens het verwijderen van de applicatietape. Ook is het aanbrengen met water flink wat meer werk ten opzichte van het droog aanbrengen.

De keuze voor het droog aanbrengen van de folie biedt jou daarom veel voordelen; je werkt efficiënter en daardoor bespaar je tijd en kosten. De etched glass folies van Filmolux hebben een air-matrix belijming. Dit houdt in dat er miniscule luchtkanaaltjes door de lijm lopen waardoor overtollige lucht naar buiten gewreven wordt. Hierdoor is de folie herpositioneerbaar en eenvoudig aan te brengen. Doordat je geen water hoeft te gebruiken, loop je ook niet het risico van vocht onder de folie en kan je blazen en kreukels voorkomen. Kortom, dit is wel zo’n efficiënte manier van werken en geklieder met water is verleden tijd.


Een eindresultaat waar iedereen tevreden mee is

Avonturenpark Hellendoorn etched glass folieVoor het project in Avonturenpark Hellendoorn ging Sticker Zwolle aan de slag met de etched glass folies, een materiaal waarmee ze nog niet eerder hadden gewerkt. Sticker Zwolle heeft in dit geval gebruik gemaakt van hun Mimaki UV printer. Door deels met witte inkt te werken, ontstond er een kleur intensieve graphic, maar wel een die ook nog licht doorlaat. Zodat de bezoekers van het Avonturenpark door de opvallende prints naar de horecagelegenheden worden getrokken, maar er binnen wel voldoende licht is.

Het aanbrengen van de etched glass folie beviel Sticker Zwolle goed, met name doordat deze folie droog aan te brengen is, wat als een groot voordeel werd ervaren. En ook Avonturenpark Hellendoorn was erg tevreden met het eindresultaat. Zo bleek de etched glass folie een schot in de roos voor beide partijen!

Interesse in deze etched glass folie voor jouw project?

Het klinkt misschien allemaal positief, het gebruik van de etched glass folie, maar het is begrijpelijk dat jij zelf wil ervaren hoe dit materiaal in de praktijk werkt. Het even daadwerkelijk kunnen vasthouden en uitproberen. Vraag daarom gelijk een sample aan, dan weet je snel genoeg of dit materiaal iets voor jouw volgende project is!

Samples  Solvoprint glass deco

Onderwerpen: Etched glass folie, Signage