Etched glass folie, een decoratieve privacy oplossing voor ramen.

Met etched glass folie kun je op een decoratieve manier ramen blinderen om de mate van privacy in een ruimte te verhogen. Deze folie, heeft zoals de naam al doet vermoeden, een uitstraling van geëtst glas. Echter is etched glass folie een stuk goedkoper dan echt glas en creëer je tegen een fractie van de kosten een geëtste uitstraling. In dit blog lees je meer over de toepassingen en het aanbrengen van deze decoratieve folie.

Toepassingen

Etched glass folies worden veelvuldig toegepast in wachtkamers, spreekkamers, kantoorgebouwen maar ook in winkels en horecagelegenheden kom je ze vaak tegen. Meestal met als doel een raam te blinderen om zo inkijk tegen te gaan maar nog wel licht door te laten. Vanwege de luxe uitstraling van de folie wordt het ook vaak gebruikt voor huisstijl communicatie zoals geplotte logo’s en beeldmerken.glass deco dusted-1

Glass deco 4

Etched glass folie aanbrengen

De meeste Etched glass folies op de markt worden “nat” aangebracht. Het voordeel hiervan is dat je de folie meerdere malen kunt herpositioneren zolang de ruit nog vochtig is. Maar er zitten ook nadelen aan deze methode. Als er namelijk na het rakelen nog steeds vocht onder de folie zit, kan dit voor luchtbellen zorgen en in het ergste geval kan de folie loslaten. Een ander nadeel is dat bij gebruik van een applicatietape het raam volledig droog moet zijn alvorens je de tape kunt verwijderen. Zou je het niet goed laten drogen dan loop je het risico dat je de stickers weer lostrekt tijdens het verwijderen van de applicatietape. Daarnaast is het aanbrengen met water meer werk t.o.v. het droog aanbrengen.
Glass deco mint

Het droog aanbrengen van de folie biedt veel voordelen, je kunt efficiënter werken en daardoor tijd en kosten besparen. De etched glass folies van Filmolux hebben een air-matrix belijming. Dit houdt in dat er kleine luchtkanaaltjes door de lijm lopen waardoor overtollige lucht naar buiten gewreven kan worden. Hierdoor is de folie herpositioneerbaar en eenvoudig aan te brengen. Doordat je geen water hoeft te gebruiken, loop je ook niet het risico van vocht onder de folie en kunnen blazen en kreukels voorkomen worden. Bovendien heeft de folie direct hechting, waardoor je de applicatietape direct kunt verwijderen. De belijming heeft een vertraagde aanvangskleefkracht waardoor het risico op witte strepen bij het rekken van de folie minimaal is. Kortom, het is een efficiënte en schonere manier van werken.

Printen van etched glass folie

De etched glass folies van Filmolux zijn verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen; dusted (melkglas effect), frosted (zandstraal effect), silver (etched glass), rose (pastel rose) en mint (pastel mint-groen). Hoewel deze folies van zichzelf al erg decoratief zijn is het ook mogelijk om ze te printen. Door de metallic pigmenten in de folie krijgt de print een bijzondere uitstraling.

glass-deco-beschriftet-kursiv-2-954x600 (1)-1

Bekijk het effect van geprinte etched glass folie op de foto’s van een vliegschool in Breda (geprint en aangebracht door Noud Horsten Reclame). Zij zochten een privacy-oplossing om inkijk tegen te gaan, zonder het licht volledig te blokkeren. De Solvoprint glass deco dusted folie is geprint met eco-solvent inkten. Meer over dit project lees je in dit blog.

Glass Deco dusted_Vliegveld Seppe_40

Glass Deco dusted_Vliegveld Seppe_30

Nog een ander creatief voorbeeld van Etched glass folie in een tienerkamer.

glasfolie_Volop _project_Schiebroek10_glass deco

Vraag een sample aan!

Benieuwd naar onze etched glass folies? Vraag een sample aan via de onderstaande knop en ervaar zelf de voordelen!

Solvoprint glass deco samples aanvragen