5 praktische toepassingen van etched glass folie

5 praktische toepassingen van etched glass folieEtched glass folie staat vooral bekend om zijn blinderende functie. Je ziet het vaak terug in ruimtes waar privacy belangrijk is en waar je dus geen pottenkijkers wenst. Minder bekend is de decoratieve kant van deze folie. Je kunt namelijk afbeeldingen printen op etched glass folie en het daarmee volledig afstemmen op jouw wensen, zowel decoratief als blinderend. In dit blog laat ik diverse toepassingen van deze folie in vijf verschillende ruimtes zien, zoals in winkels, kantoren en in huis.

 

Wat is etched glass folie?

De Solvoprint Glass Deco is een makkelijk aan te brengen, printbare, zelfklevende PVC folie waarmee je gemakkelijk glazen oppervlakken zoals ramen en scheidingswanden kunt decoreren. De folie is verkrijgbaar in vijf kleurvarianten en is ideaal voor het plotten van logo’s en huisstijl onderdelen. Deze print je met (eco)solvent, latex- en UV-inkten en bovendien is de folie geschikt voor zeefdrukken. Zodra je de folie van jouw print voorzien hebt, kun je ‘m zowel binnen als buiten aanbrengen. Houd er wel rekening mee dat voor buitentoepassing extra aanwijzingen gelden. Die vind je in de technische datasheet. Dankzij de milieuvriendelijke, watergedragen, permanente lijm die voorzien is van micro-kanaaltjes kun je de folie gemakkelijk aanbrengen. Deze folie is gewoon afwasbaar met gangbare reinigings- en oplosmiddelen. Om je een idee te geven van de mogelijkheden met deze folie, geef ik je hieronder 5 inspirerende toepassingen.

Etched glass folie in winkels

In winkels kom je etched glass folie vooral tegen als decoratie op etalages en blindering van bijvoorbeeld kleedruimtes of deuren. Vooral in het geval van veel glazen doorgangen is het handig om oppervlakken van folie te voorzien zodat klanten niet tegen een glazen wand lopen. Dat maakt etched glass folie ook erg geschikt als basis voor bewegwijzering, vooral in de grotere winkels. Bovendien geeft het glazen wanden een luxe uitstraling, wat een mooie toevoeging kan zijn aan het interieur van sommige winkels. Op Instagram vonden we deze voorbeelden van glasfolie in winkels:

Tropisch tintje
Strakke etalage

En in dit blogartikel vind je een uitgewerkt voorbeeld van geprinte glasfolie in de Boarding room Breda.

Etched glass folie in kantoren

In kantoorgebouwen vind je glasfolie veel terug als blindering van spreek- en vergaderruimtes en sanitaire ruimtes. In beide gevallen is privacy belangrijk en bovendien werkt het tijdens een vergadering bevorderlijk voor de concentratie als je niet steeds afgeleid wordt van iedereen die door de gang loopt. In grotere kantoorgebouwen of bedrijfsverzamelgebouwen vind je de folie ook vaak terug op bewegwijzeringsborden en als decoratie op ramen en binnen- en buitendeuren. Voornamelijk om te tonen welk bedrijf er gevestigd is in de vorm van logo’s en andere huisstijl kenmerken. Dat laatste zie je ook veel terug in onderstaande voorbeelden:

Ford glasdecoratie
Strakke blindering van overlegruimtes
Branding blokken
Logo’s op een rij
Bankkantoor heringericht
Kleurrijk geheel

Etched glass folie in wachtruimtes

In allerlei ruimtes van gebouwen zoals gemeentehuizen, ziekenhuizen en andere instellingen is privacy erg belangrijk. Je ziet daarom dat bijvoorbeeld wachtruimtes, spreekruimtes of scheidingswanden vaak van ondoorzichtige glasfolie voorzien worden. Ook worden veel glazen oppervlakken in dit soort gebouwen als bewegwijzering ingezet, omdat verdwalen nu eenmaal redelijk makkelijk gaat. Hieronder een aantal voorbeelden van glasfolie in wacht- en spreekruimtes.

Speelse decoratie spreekruimte
Wachten bij de GGD
Privacy bij de diëtist
Branding en privacy gecombineerd

Etched glass folie in huis

Ook in huis kom je regelmatig glasfolie tegen, bijvoorbeeld als blindering voor ramen en glazen deuren, maar ook om onderdelen in huis van decoratie of blindering te voorzien. Denk aan decoratieve patronen op glazen kasten of deuren en blindering op douchecabines. In onderstaande voorbeelden vind je de toepassing van glasfolie in allerlei ruimtes terug.

Alternatief naamplaatje bij de voordeur
Deels geblindeerd keukenraam
Strak geblindeerde keukenkastjes
Glasfolie op de douchecabine
Ondoorzichtige tussendeur

Etched glass folie in de horeca

Als horeca ondernemer zijn twee dingen heel belangrijk: sfeer in jouw zaak en genoeg gasten trekken. Beide realiseer je door glazen oppervlakken te voorzien van mooie prints op folie of uitgesneden glasfolie. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in de vorm van decoratie van scheidingswanden en windschermen op het terras, branding en huisstijl op buitendeuren en glazen wanden. Om je een beter idee te geven van de mogelijkheden, deel ik graag de volgende voorbeelden met je:

Botanische sferen
Vrolijke terrasscheiding
Privacy op het toilet
Bloemige ruiten

Waar pas jij glasfolie toe?

In dit blog heb ik heel wat voorbeelden van glasfolie laten zien. Staat de toepassing die jij voor ogen hebt hier tussen of heb jij ervaring met glasdecoratie in andere ruimtes? Laat gerust een reactie achter! Ik ben ook benieuwd of je nog tips hebt voor anderen die met etched glass folie willen gaan werken. Ben je nog niet bekend met de Solvoprint folie? Vraag dan een gratis sample aan via onderstaande knop!

Solvoprint glass deco samples aanvragen

Onderwerpen: Etched glass folie