Bespaar tijd door glasfolie droog aan te brengen

Solvoprint_Glass_Deco-2In een eerder artikel beschreef ik de eigenschappen en toepassingen van folie speciaal voor glazen ondergronden. Deze folie kan gebruikt worden om glas te blinderen of decoreren, het is maar net welk doel je de glazen wand of deur toekent! Nu heeft de tijd niet stil gestaan en heeft de producent glasfolie nog een stukje verbeterd. De folie kan nu ook geprint worden én is voorzien van een brandcertificering. In dit artikel zet ik de voordelen van deze Etched Glass folie nog even op een rij.

Verkorte wachttijd

Glass_deco_2-1In het artikel waarin de Etched Glass folie eerder aan bod kwam, beschreef ik het de kenmerken, het aanbrengen en verwijderen van de glasfolie. Dat aanbrengen doe je bij veel andere etched glass folies normaal gesproken door de ondergrond nat te maken met water. Zo kun je de folie nog herpositioneren als dat nodig is. Nu is het zo dat vanwege het water dat je moet gebruiken, het hechten van de folie aan de ondergrond wat langer duurt. Als je werkt met een applicatie tape moet de ondergrond eerst volledig droog zijn om de tape te kunnen verwijderen, anders loop je het risico dat de afbeelding of het motief opgetild wordt door de applicatietape, omdat deze nog geen tijd heeft gehad om te hechten. En dat is precies wat deze folie van zijn concurrenten onderscheidt. Hoe zit dat?

Luchtkanaaltjes in de lijm

Vaak heb je bij het aanbrengen van folie op glas water nodig. Het vochtgehalte dat daarmee ontstaat, veroorzaakt een langere droog- en dus hechtingstijd bij het aanbrengen van de folie. Al het vocht moet onder de folie vandaag zijn voordat de volledige hechting wordt bereikt. Bovendien loop je bij deze folie het risico op blazen en luchtbellen als niet al het vocht onder de folie verwijderd wordt. Bij het aanbrengen van onze Etched Glass folie heb je geen water nodig om de folie te kunnen herpositioneren. Dit komt doordat er minuscule luchtkanaaltjes zijn aangebracht in de lijmlaag. Hierdoor is de folie niet alleen snel, eenvoudig en luchtbelvrij aan te brengen, het bespaart ook heel wat geklieder met water. Bovendien kan deze versie van het materiaal geprint worden en is het voorzien van een brandcertificering.
Glass_Deco-2

Plakken voor beginners!

Dankzij de techniek die is toegepast op deze glasfolie, kunnen ook mensen die nog nooit met dit materiaal hebben gewerkt het makkelijk aanbrengen. Ten eerste omdat je het materiaal nog kunt verplaatsen nadat je het hebt aangebracht. Ten tweede omdat je geen last ondervindt van bubbels en kreukels die voor kunnen komen bij het werken met water. Bekijk deze video om een indruk te krijgen van het aanbrengen en de voordelen van het materiaal.

Glasfolie als projectiescherm

Deze glasfolie kent naast de bekende toepassingen, ook wat nieuwe mogelijkheden. Gebruik de folie bijvoorbeeld als projectiescherm voor LED projectie. Het materiaal is zeer geschikt voor grote oppervlakken, dus presentaties tijdens grote evenementen of beurzen vormen geen probleem!

Ben je benieuwd naar dit vernieuwde materiaal? Vraag dan een sample aan via onderstaande knop. Heb je nog tips of ideeën voor het decoreren of blinderen van glas door middel van folie? Deel deze dan onder het artikel! Ik ben benieuwd.

Samples  Solvoprint glass deco

Onderwerpen: Etched glass folie