Multifunctionele en gebruiksvriendelijke vloerstickers met dot-belijming

Multifunctionele en gebruiksvriendelijke vloerstickers met dot-belijming

Wil je iets extra onder de aandacht brengen in een winkel, kantoor, school of misschien een sportruimte? Grote kans dat je vloerstickers in overweging neemt, gezien de hoge attentiewaarde en ze ideaal zijn als je een grote vloeroppervlak tot je beschikking hebt. Wanneer je je gaat verdiepen in de verschillende soorten vloerstickers, zal je merken dat er volop aanbod is. Nu nog te weten komen welke soort vloersticker het beste past binnen jouw project. In dit blog vertellen we je daarom meer over de multifunctionele en gebruiksvriendelijke UVdot print ‘n’ walk vloerstickers, en hoe jij ze kan toepassen in de praktijk.


Een winkelcentrum voorzien van transparante vloerstickers

Multifunctionele en gebruiksvriendelijke vloerstickers met dot-belijmingEr zijn twee belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden bij de keuze van een vloersticker; namelijk de geschikte slipweerstand en de vereiste hechting. Je kan je voorstellen dat in een ruimte waar veel mensen vaak over een oppervlak heen lopen – met natte schoenen – een goede slipweerstand uiterst belangrijk is voor de veiligheid. Wanneer je een vloersticker zoekt voor bijvoorbeeld een winkel(centrum), dan doe je er goed aan om een vloersticker te kiezen met een passende gecertificeerde slipweerstand. Met behulp van de R-schaal classificering geeft men aan onder welke omstandigheden vloermateriaal het best (en veiligst) functioneert. R9 is de laagste gecertificeerde slipweerstand, maar is op veel gebieden voldoende, zoals voor een winkel(centrum). Wil je je eerst nog even inlezen over het belang van slipweerstand? Lees dan dit blog met handige uitleg.

Daarnaast is de hechting welke geschikt is voor de toepassing een belangrijk punt bij je keuze. Je wil uiteraard een vloersticker die niet zomaar loslaat, maar bij gebruik in bijvoorbeeld een winkel(centrum) wil je wel een sticker die je na verloop van tijd eenvoudig kan verwijderen of vervangen voor een volgende actie. Wil je liever iets meer permanents voor een lastige ondergrond (zoals beton of hout)? Dan is de Neschen UV print'n'walk power-tack meer waar je naar op zoek bent.

Multifunctionele en gebruiksvriendelijke vloerstickers met dot-belijmingMet de UVdot print ‘n’ walk transparent maak je een verstandige keuze als je een vloersticker zoekt voor bijvoorbeeld een winkel(centrum). Dit is een transparante gestructureerde PVC folie speciaal ontwikkeld voor vloerstickers waarbij de ondergrond nog mooi zichtbaar blijft. De folie is voorzien van een speciale dot-belijming waardoor je hem eenvoudig luchtbelvrij kunt aanbrengen. De folie kan op de meeste gladde vloeroppervlakken aangebracht worden en is voorzien van een R9 certificering (zowel ongeprint als geprint met UV-inkten).

Nog een aantal andere belangrijke kenmerken:

  • Geschikt voor printen met UV-inkten
  • Direct printbaar op de structuur, het nog apart lamineren is verleden tijd!
  • Deze duurzame vloersticker is voor binnengebruik.
  • De eenvoud van het aanbrengen. Zeker als er grote delen van een vloer geplakt moeten worden is een eenvoudig aan te brengen materiaal voorzien van een dot-belijming wel zo prettig.

Multifunctionele en gebruiksvriendelijke vloerstickers met dot-belijming

Een kleedruimte voorzien van een 2 in 1 vloersticker

Multifunctionele en gebruiksvriendelijke vloerstickers met dot-belijmingWanneer een hogere R-schaal certificering nodig is binnen jouw project, zoals voor toepassing in een kleedruimte van een sportfaciliteit, dan biedt de Solvoprint dot print ‘n’ walk R10 uitkomst. Dankzij de speciale honingraatstructuur heeft de folie namelijk na het printen met latex en (eco)solvent inkten maar liefst een R10 anti-slip oppervlak (bij gebruik van UV-inkten geldt een R9 anti-slip oppervlak). De Solvoprint dot print 'n' walk is ook voorzien van de speciale dot-belijming waardoor deze zeer eenvoudig, luchtbelvrij aangebracht kan worden. Deze 2 in 1 vloerstickerfolie waarbij extra lamineren niet nodig is, is geschikt voor de meeste gangbare gladde oppervlakken en ook weer verwijderbaar.

Nog een aantal andere belangrijke kenmerken op een rij:

  • Multifunctionele en gebruiksvriendelijke vloerstickers met dot-belijmingGeschikt voor printen met (eco)solvent-, latex- en UV-inkten.
  • Het is een witte zachte pvc folie, die nu ook handig verkrijgbaar is in de kleuren rood en geel.
  • Geschikt voor binnengebruik, maar voor korte termijn ook voor buitengebruik bij droge omstandigheden.

 

Vloerstickers niet alleen voor de vloer

Het mooie aan de vloerstickers met dot-belijming is dat ze multifunctioneel in hun gebruik zijn en dus niet perse alleen voor een vloer te gebruiken zijn. Zo kan je de UVdot print ‘n’ walk ook op een andere glad oppervlak gebruiken zoals in onderstaand voorbeeld is gedaan om een bijzonder kunstwerk te creëren.
Multifunctionele en gebruiksvriendelijke vloerstickers met dot-belijmingVoor het aanbrengen


Multifunctionele en gebruiksvriendelijke vloerstickers met dot-belijming
Het eenvoudig aanbrengen van de folie


Multifunctionele en gebruiksvriendelijke vloerstickers met dot-belijming

Het eindresultaat

De UV dot print 'n' walk is de mat wit gestructureerde variant van de eerder genoemde UVdot print ‘n’ walk transparant. Ook deze R9 gecertificeerde folie is voorzien van de speciale dot-belijming en kan eenvoudig direct op de structuur geprint worden waarbij lamineren niet meer nodig is. Deze variant is echter geschikt voor zowel printen met UV- als latex inkten.

 

Interesse in deze vloerstickers voor jouw project?

Misschien is het fijn om het materiaal in het echt te bekijken. Vraag dan gelijk een aantal samples aan, zodat jij een weloverwogen beslissing kan maken voor de vloerstickers in jouw project.

Samples: vloerstickers

Onderwerpen: Vloerstickers