De vloer, een onderschat reclame-oppervlak: gerichte reclame met vloersticker folies.

christmas_moods_fussbodenfolienIeder jaar valt het tijdens kerstmis weer op , marketeers en visual merchandisers hebben hun uiterste best gedaan op het inrichten van de etalages. In veel gevallen zijn kosten nog moeite gespaard om er een waar kunstwerk van te maken. En de vloer? Die wordt helaas vaak vergeten! Dit terwijl juist vloerstickers de aandacht trekken van gestreste kerstshoppers die zich een weg banen door de kerstmassa en langs kleurrijk geplakte etalages naar de vloer kijken. Conclusie: De vloer is een ongebruikt reclame-oppervlak met veel potentieel. Als je kiest voor vloerstickers zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit blog lees je er alles over.

Toepassing i.c.m. de juiste kleefkracht

Niet alle vloersticker folies zijn geschikt voor elke ondergrond. Voor moeilijk te plakken ondergronden zoals asfalt, beton, hout, tapijt of stoeptegels kun je het beste kiezen voor een oplossing met een hoge kleefkracht. Dit zorgt voor een optimale hechting. Vooral bij ondergronden met brede voegen is een high-tack vloersticker folie een betere keuze. 

Voor 'normale' gladde vloeren zijn vloersticker folies of foliecombinaties met een standaard belijming vaak voldoende. Als je kiest voor een vloersticker folie met een dotbelijming weet je zeker dat je de stickers eenvoudig en snel luchtbelvrij aan kunt brengen, dit is met name ideaal bij grotere oppervlakken

bilder_christmas_moods_story_2

Slipweerstand

Certificering_slipweerstand_vloerstickersIn openbare ruimtes is een anti-slip gecertificeerde folie absoluut noodzakelijk. Bij de keuze van het materiaal is het daarom van belang rekening te houden met de slipweerstand van vloerbedekkingen (IFA DIN 51130). Om de gespecificeerde slipweerstand te behouden, moeten sommige vloersticker folies na het bedrukken met een beschermfolie worden gelamineerd.

Om deze kosten en tijd te besparen, is het beter om voor een folie te kiezen die na het bedrukken nog steeds anti-slip gecertificeerd is - zelfs zonder een beschermend laminaat.

Brandveiligheid

Naast de anti-slip eigenschappen moeten folies die gebruikt worden voor vloerreclame ook voldoen aan brandveiligheidseisen. De brandwerendheid van materialen is gecertificeerd volgens de Europese norm EN 13501-1 of Duitse B1-indeling volgens DIN 4102.

Verwijderbaarheid 

Door de folie op een juiste manier te verwijderen voorkom je lijmresten en daarmee onnodige schoonmaakwerkzaamheden. Door de folie onder een bepaalde hoek (niet te vlak, meestal tussen 90° en 135°) en niet te snel te verwijderen (constant en tamelijk traag) kan de vloersticker in de meeste gevallen verwijderd worden zonder lijmresten achter te laten. Eventueel resterende lijmresten (van tegels, etc.) kunnen eenvoudig worden verwijderd met een beetje wasbenzine.

Gebruikstermijn 

Bij het kiezen van de juiste vloersticker folie is het verstandig om te controleren of deze geschikt is voor korte of lange termijn acties. Voor toepassingen op langere termijn zijn printfolies met een beschermende lamineerfolie beter geschikt omdat ze de inkten beschermen tegen mechanische belasting. Vloerreclame is dan beschermd tegen krassen en schuren en heeft een veel langere houdbaarheid (producttip: Filmolux FGS). Anti-slip vloersticker folies die je direct kunt printen zonder achteraf te lamineren zijn de ideale oplossing voor een gebruikstermijn van slechts enkele weken. 

Interesse? 

Benieuwd naar de vele mogelijkheden die een vloerstickers? Vraag gratis samples aan.New call-to-action

Onderwerpen: Vloerstickers