Easy dot zelfklevend vinyl: gebruiksvriendelijke sticker voor retail

Easy dot zelfklevend vinyl voor retailIn retail volgen reclamecampagnes elkaar razendsnel op. Het ene seizoen is nog niet voorbij, of het volgende thema staat alweer voor de deur. Promoties en kortingsacties nog daargelaten. Visual merchandisers zijn continu bezig om etalages en de winkelinrichting aan te passen op deze thema’s. Dat doe je niet alleen door kritisch te kijken naar de weergave van producten, attributen en displays in de winkel, maar ook door tijdelijk in te zetten stickers op diverse ondergronden te plaatsen. Stickers blijven een ideaal medium om een boodschap over te brengen of een bepaalde sfeer uit te stralen, mits ze netjes aangebracht zijn natuurlijk. Met zelfklevend vinyl zit je wat dat betreft goed. Hoe gebruiksvriendelijk en veelzijdig dit materiaal is, laat ik zien in dit blog.

Gebruiksgemak van easy dot zelfklevend vinyl

Hoe vaak komt het voor dat je langs een etalage loopt waarbij de aangebrachte stickers vol luchtbellen zitten? Wat mij betreft nog te vaak. Slecht aangebrachte sticker zijn niet echt een visitekaartje voor je bedrijf. Met easy dot zelfklevend vinyl kun je dit gemakkelijk oplossen. Deze stickers zijn erg gebruiksvriendelijk die door iedereen eenvoudig en snel luchtbelvrij aangebracht kunnen worden. Als de campagne verlopen is, verwijder je de stickers weer zonder dat er lijmresten op de ondergrond achterblijven. Dat geeft jou als visual merchandiser de kans om sneller en kostenefficiënter te werken.

Diverse soorten easy dot

Ik kan me voorstellen dat gebruiksgemak niet de enige factor is die bepaalt of je besluit materiaal toe te passen of niet. Het gaat er ook om dat je aan de wensen van diverse opdrachtgevers kunt voldoen. Dit zelfklevende vinyl geeft je de mogelijkheid om eindeloos te variëren qua uitstraling, zodat je jouw ontwerpen op iedere campagne kunt afstemmen. Er zijn namelijk diverse varianten beschikbaar die ieder hun unieke eigenschappen hebben en bij bepaalde toepassingen het best functioneren. Hieronder laat ik je kennismaken met de varianten en laat ik voorbeelden van toepassingen in retail zien.

Stickers voor deuren, schappen en muren

Witte easy dot folies zijn ideaal om te gebruiken als sticker op deuren, muren of schappen. In winkels kom je daarom goed uit met deze folie, van kassa, balie tot deur. Je kunt dus hetzelfde materiaal gebruiken voor diverse ondergronden en zo voor meerdere vestigingen materiaal inkopen. Daarbij hoef je dus geen rekening te houden met de verschillende ondergronden in de winkels. Deze witte folies zijn verkrijgbaar in een matte en glanzende variant. De glanzende sticker heeft een luxe uitstraling, terwijl het grote voordeel van de matte variant is dat het geen licht reflecteert en hierdoor geen schitteringen ontstaan.

Raamstickers

Easy dot raamsticker 3Het raam van een winkel - of andere glazen oppervlakken - wordt vaak ingezet om promotiestickers op aan te brengen. Hiervoor kun je allerlei folies gebruiken, maar houd hierbij wel rekening met de invloeden van buitenaf die de functionaliteit van de sticker kunnen beïnvloeden. Zo kun je de witte sticker die ik hierboven beschrijf op het raam aanbrengen, maar dat moet wel aan de buitenkant vanwege de print- en kleefzijde van de sticker. Dat maakt de sticker gevoelig voor beschadigingen vanwege vandalisme of weersomstandigheden. Op transparante stickers kun je jouw ontwerp in spiegelbeeld laten printen, zodat je de sticker aan de binnenkant van de etalage kunt aanbrengen.

De vloer

Easy dot vloerstickerDe meest voorkomende oppervlakken waarop je in retail meestal stickers tegenkomt, zijn toch wel de reeds genoemde etalage, muur, deuren en andere displays. De vloer is een wat minder bekend, maar in verhouding zeer groot oppervlak waarop stickers aangebracht kunnen worden. Het is bovendien een interessant oppervlak voor promoties, want veel mensen kijken naar de grond als zij ergens lopen. Vloerstickers springen dus snel in het oog. Houd wel altijd rekening met de veiligheid bij het aanbrengen van vloerstickers in winkels, vooral in de wat nattere maanden. De vloerstickers met easy dot belijming zijn voorzien van een gestructureerd antislip oppervlak wat uitglijden voorkomt.

Wit in je prints verwerken?

Easy dot raamsticker 2Door met witte inkt te werken onder je teksten of de afbeelding, zorg je ervoor dat alles goed leesbaar is en niet wegvalt vanwege de transparantie van de folie. Kun je niet met witte inkt printen? Dan kun je de transparante sticker eerst lamineren met een simpel wit zelfklevend vinyl. Daarmee geef je de sticker een witte achtergrond waarop je vervolgens je boodschap print. Dit maakt je design goed zichtbaar en hiermee behoud je de optie om de sticker aan de binnenkant van het raam aan te brengen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de sticker gewoon transparant te laten - als je geen wit gebruikt - dat levert een mooi etched glass effect op.

Stickers op een doorschijnende ondergrond

Easy dot contrasterende ondergrondIn winkels kun je te maken krijgen met doorschijnende of contrasterende ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan een zwart-witte tegelvloer of muren met drukke prints. Als je hier een witte of lichtgekleurde sticker op plakt, heb je kans dat de ondergrond er doorheen schijnt. Ook kan de print van een eerdere sticker door de nieuwe sticker heen schijnen, als je deze over elkaar plakt. Easy dot folie met een hoge opaciteit geschikt. Dit type heeft een extra hoge witgraad, die doorschijnen van de ondergrond voorkomt.

Speciale varianten

Easy dot krijtbordfolieNaast de ‘gewone’ easy dot stickers die je van je eigen unieke design kunt voorzien, zijn er speciale varianten beschikbaar die winkels net dat beetje extra geven.

Krijtbord sticker

Zo is er de krijtbordsticker die uiteraard beschreven kan worden met krijt en waarop je mooie witte prints kunt aanbrengen. Krijtbord stickers hebben een authentieke, tikje landelijke uitstraling en zijn ideaal om tijdelijke acties of mededelingen mee te communiceren.

 

Pvc vrij

Je kunt opdrachtgevers tegenkomen die graag rekening houden met het milieu als het gaat om printmateriaal. Dan kun je kiezen voor de pvc vrije variant van de easy dot sticker.

 

Goud- en zilverkleurig

Easy dot silverSpeciaal voor de feestdagen is er een zilver- en goudkleurige variant van easy dot ontwikkeld. Deze folies worden meestal niet van een print voorzien (het kan natuurlijk wel), maar in vormen gesneden die bijvoorbeeld letters of figuren voorstellen die goed bij de feestdagen passen. Deze folies geven winkels ook buiten de feestdagen een luxueuze uitstraling en zijn natuurlijk het hele jaar door verkrijgbaar.

Benieuwd naar al die varianten easy dot? Vraag een gratis sample pakket aan en we sturen je wat folies op, zodat je deze met eigen ogen kunt beoordelen.

Samples Easy dot folies aanvragen

Onderwerpen: Easy Dot, PoS reclame