Praktijkvoorbeeld: zo maken vloerstickers een interieurdesign compleet

paleis het loo - vloerstickers-3Hoe kleed je een ruimte zo aan, dat de sfeer precies goed wordt overgebracht op bezoekers, klanten of bewoners? Of zodat meubels, wanddecoratie en de vloer perfect bij elkaar passen? Dat zijn vragen waar je je als interieurdesigner vast al eens over gebogen hebt. In dit blog wil ik laten zien dat vloerstickers je kunnen helpen om jouw ontwerp te perfectioneren en de juiste sfeer te creëren. Dat doe ik aan de hand van twee praktijkvoorbeelden waarin vloerstickers een belangrijke rol spelen.

 

Waarom kiezen voor vloerstickers?

De vloer wordt vaak over het hoofd gezien als oppervlak dat zeer geschikt is om van passende aankleding te voorzien. Natuurlijk kies je wel bewust voor een bepaald soort vloerbekleding, maar hoe vaak was dat slechts ondersteunend aan al het moois dat op de wanden was aangebracht? Zonde, want de vloer is vaak het grootste oppervlak in een ruimte en heeft daarmee veel impact op de sfeer. Daarnaast kan een goed vloerontwerp je helpen om slim op het gedrag van bezoekers in te spelen. Zo bleek uit een wetenschappelijk artikel waar we in dit blog meer over vertellen.

Of inspelen op het gedrag van bezoekers of juist het creëren van een juiste sfeer het doel is van jouw design, vloerstickers kunnen je hierbij helpen. En dankzij de digitale printtechniek, is dit makkelijker dan je denkt.

 

Vloerbedekking digitaal printen

Digitaal printen is een techniek die al een tijdje volop wordt ingezet door interieurdesigners die muren en andere kleinere oppervlakken binnen een ruimte willen voorzien van een mooie print. Voorbeelden daarvan zijn behang, Point of Sale oppervlakken en eco-vriendelijk materiaal. Maar als er één groot oppervlak in de ruimte is dat nauwelijks gezien wordt als onderdeel van een digitaal geprint interieur, terwijl het daar wel geschikt voor is, dan is het wel de vloer. Een gemiste kans, want jouw ontwerp hoeft niet te stoppen bij de muren. Met geprinte vloerstickers kun je de sfeer van de wanden gemakkelijk overbrengen naar de vloer, zodat er één geheel ontstaat.

 

De rol van vloerstickers in de praktijk

Hoe je dat geheel creëert, laat ik je graag aan de hand van twee praktijkvoorbeelden zien.

Showroom Print my home

Een ander mooi voorbeeld van geprinte vloerstickers, vinden we in de showroom van Print my home van Wenzel GmbH. Door het design van het opbergmeubel over te brengen naar de vloer, laten zij de creatieve kant van geprint interieur zien.Print my home - vloerstickers 1

Print my home - vloerstickers 2

Print my home - vloerstickers 4

 

Tentoonstelling in Paleis het Loo

Van Starfoto uit Bladel kregen we een aantal foto's opgestuurd van de tentoonstelling 'Anna Paulowna, Kleurrijke koningin' in Paleis het Loo. Hierop is goed te zien hoe de geprinte vloeren perfect de sfeer van de gehele tentoonstelling overbrengen. In iedere kamer is voor een uniek design gekozen dat past bij de uitstraling van die specifieke ruimte.

Starfoto nam het printen en aanbrengen van de vloerstickers voor haar rekening. Helaas kun je deze pracht en praal - en daarmee bedoel ik natuurlijk niet alleen de vloeren - niet meer met eigen ogen aanschouwen, want de tentoonstelling liep tot januari 2017. Gelukkig hebben we de foto's nog!

paleis het loo - vloerstickers-4

paleis het loo - vloerstickers-1

paleis het loo - vloerstickers-2

Probeer het zelf

Hopelijk hebben bovenstaande voorbeelden je geïnspireerd om vloerstickers te gebruiken in een volgend interieurdesign. Ik ben benieuwd wat jij van vloerstickers vindt en hoe je deze zelf zou toepassen. Laat gerust een reactie achter! Meer weten over de diverse varianten vloerstickers? Download dan onze Floor Graphics brochure.

Download de Brochure Vloerstickers