A match made in heaven: deze meubelfolie past bij jouw interieur
De manier waarop je je interieur vormgeeft, hoe je unieke ideeën en items combineert tot een geheel, zegt veel over je persoonlijkheid. Een interieur (laten) ontwerpen en inrichten is daarom een precies klusje waar veel gevoel en subtiliteit bij komt kijken. Je kunt het jezelf makkelijk maken door een populaire interieurstijl als basis te kiezen en er met details iets eigens van te maken. Door met flexibele aankleding te werken, pas je die details steeds weer naar jouw smaak aan. Meubelfolie is ideaal voor het wisselen van interieurstijl of om onderdelen van je interieur van een nieuwe look te voorzien. In dit blog laat ik zien welke meubelfolie bij welke basis interieurstijl past.
Een persoonlijke stijl creëren
Of jij nu fan bent van de Scandinavische stijl (minimalistisch en licht), de klassieke interieurstijl (donker hout, warme kleuren), een botanisch interieur (veel groen en natuurlijk materiaal) of juist van een tijdloos interieur houdt (strakke lijnen veel ruimte voor eigen inbreng), het is belangrijk dat je hier een persoonlijke twist aan kunt geven. Zo maak je een interieur echt eigen en creëer je het thuis gevoel. Of dat nu in een woning, kantoor of café is. Je interieur personaliseren kan op veel manieren, door persoonlijke items toe te voegen zoals foto’s of erfstukken, door meubels te restylen en natuurlijk door grotere oppervlakken van een nieuwe look te voorzien. Meubelfolie helpt je om je interieur subtiel een twist te geven.
Restyle meubels met meubelfolie
Met meubelfolie kun je onderdelen uit elke ruimte in je huis gemakkelijk restylen. Denk daarbij aan oppervlakken in de keuken zoals verticale keukenkastjes en de achterwand, bijzettafeltjes, wandplanken en opbergkasten in de woonkamer en commodes, kastdeuren of het hoofdeinde van je bed in de slaapkamer. Het grote voordeel van meubelfolie ten opzichte van andere methodes om meubels op te knappen of te restylen, is dat je er geen vakman voor hoeft te zijn. In dit blog beschrijven we het proces in 5 overzichtelijke stappen. Het enige dat jij nu nog hoeft te doen, is het decor uitkiezen dat het beste bij jouw basisinterieur past.
Match meubelfolie met jouw stijl
Meubelfolie is er in diverse stijlen en decors, van rustiek en gemoedelijk tot koel en modern. Ze variëren van natuurlijk tot industrieel dus voor ieder interieur is wel een passende folie te vinden. Hieronder beschrijf ik per stijl welke folie er goed bij past.
Koel en modern
Houd jij van een koel en modern interieur waarbij je met aankleding door middel van accessoires nog alle kanten op kunt? Dan ben jij waarschijnlijk fan van de metallic en witte varianten van meubelfolie. De grijze en bruine metallic folies kunnen een sprankelende aanvulling vormen op je bestaande interieur. Houd je het liever wat rustiger? Ga dan voor de matte of glanzende witte folie. De marmeren decors kunnen ook mooi staan in een modern interieur waar ruimte is voor een natuurlijke look (zie hieronder bij Stoer industrieel).
(van links naar rechts: Sand metallic, Aluminium, White matt, White gloss)
Stoer industrieel
Is jouw interieur wat ruiger met stoere en industriële details? Dan kan de betonlook folie daar een mooie aanvulling op zijn. Voorzie bijvoorbeeld de verticale onderdelen van de keuken van deze folie om er een industrieel geheel van te maken. De marmeren decors kunnen hier ook erg mooi bij uitkomen, vooral de donkere variant. Deze stoere folies zijn goed te combineren met meubels van steigerbuizen of zwart metaal.
(van links naar rechts: Industry, Tadao, Kiruna)
Liever naturel
Ga jij het liefst voor een natuurlijke interieurstijl met rustige kleuren? Dan kun je interieuronderdelen die daar nog niet zo goed bijpassen voorzien van een meubelfolie met houtlook. De frisse, lichte variant past mooi in interieurs met pastelkleuren en waarbij accessoires of andere details mogen opvallen. De licht- en donkerbruine houtvarianten kunnen een goede aanvulling zijn als je de rust wil bewaren.
(van links naar rechts: Andersen Pine, Akazie Curtis, Oak Ribbeck)
Keuze gemaakt? Aan de slag!
Hopelijk past een van de decors van deze meubelfolie bij jouw interieurstijl. Zodra je een variant geselecteerd hebt, kun je aan de slag met het aanbrengen. Volg hierbij de 5 stappen waarnaar ik hierboven al verwees. Dankzij de ingenieuze oppervlakteweerstand is TECOSMART meubelfolie een stuk robuuster en duurzamer ten opzichte van decoratiefolies die je veel tegenkomt in de bouwmarkt. Het is bij normaal gebruik in principe onverwoestbaar. Chemische middelen zoals aceton of nagellak remover zullen het oppervlak niet beschadigen, de folie is lichtbestendig en zal zelfs in de volle zon niet vervagen bovendien is de folie bestand tegen temperaturen van -20°C tot 80°C. Deze meubelfolie helpt je dus niet alleen om je interieur gemakkelijk te restylen, maar biedt je meubels ook extra bescherming!
Wil je deze folie zelf proberen? Vraag dan een gratis sample aan via onderstaande knop. Heb je al ervaring met deze of andere meubelfolie? Laat dan een reactie achter op dit blog. Ik ben benieuwd hoe jij je interieur daarmee vernieuwd hebt.
Onderwerpen: Interior Design, Interieur folie, Meubelfolie, Meubel folie