Wandfolie en vloerstickers maken digital signing showroom compleet

Filmolux blog 161 - showroom vloerstickersHeb je je weleens afgevraagd hoe vaak je informatie van schermen afleest? Waarschijnlijk vaker dan je zou verwachten. Niet alleen op je mobiel, laptop of de televisie, maar ook in bijvoorbeeld zorginstellingen, op het station, in winkels of op kantoren wordt steeds meer informatie via schermen getoond. De Letterconcurrent in gespecialiseerd in deze vorm van digisigning. Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van digital signing en dat laat de Letterconcurrent het liefst zo optimaal mogelijk aan haar klanten zien. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van een showroom. Deze showroom doet tegelijkertijd dienst als testruimte voor nieuwe materialen. Op deze manier is de Letterconcurrent bekend met de materialen voordat ze er bij klanten mee gaan werken. Om de showroom compleet te maken heeft de Letterconcurrent gloednieuwe vloer- en wandfolies getest. Philip Mulder, projectleider bij de Letterconcurrent, vertelt in dit blog meer over zijn ervaringen

 

Een showroom als visitekaartje door wandfolie en vloerstickers

De Letterconcurrent levert onder andere displays in verschillende vormen en maten en plaatst deze op een wand of muur afhankelijk van de wens van de klant. Het bedrijf levert aan uiteenlopende klanten. Van apotheek tot sportvereniging en van horeca tot onderwijs. De software waarmee de schermen werken zijn eenvoudig in gebruik en kunnen voor vele doelen worden ingezet, zoals:

  • Verwelkomen van bezoekers
  • Wachttijden en nummeruitgifte
  • Roosterinformatie en -wijzigingen
  • Verjaardagen en interne vacatures
  • Product- en promotiefilmpjes

Om de brede doelgroep een beeld te geven van het aanbod, is een goede showroom een absolute must. De Letterconcurrent toont op de schermen de verschillende mogelijkheden en stemt bij bezoek van de klant aan de showroom de schermen zelfs volledig af op content van de klant. 

Een jarenlange samenwerking met resultaat!

De Letterconcurrent is een allround designbedrijf met veel ervaring. Ze werken met hoogwaardige producten, milieuvriendelijke apparatuur en garanderen topkwaliteit. Om die standaard hoog te houden, maakt de Letterconcurrent gebruik van verschillende Filmolux materialen, zoals muur- en vloerfolies. Philip vertelt dat de samenwerking tussen de Letterconcurrent en Filmolux jaren teruggaat. Hoewel veel productleveranciers bij de Letterconcurrent aankloppen, ging de voorkeur van Philip destijds uit naar Filmolux wegens de hoge materiaalkwaliteit en persoonlijke service. In eerste instantie begon de Letterconcurrent met het plaatsen van wall-grip, later kwamen daar onder meer easy dot en high-tack folie bij.

Het testresultaat? Soepele hechting en folie die goed aansluit   

Voor de inrichting van de showroom heeft Philip twee gloednieuwe folies getest. Met de Solvoprint power-tack 100 is de wand om één van de beeldschermen bekleed, waardoor de wand een compleet nieuwe look krijgt en de aandacht nog meer naar het scherm wordt getrokken. De Solvoprint folie is niet aangebracht op een gladde strakke ondergrond, maar op een ruw houten paneel. Waar de meeste folies op zo’n oppervlak loslaten, bleef deze uitstekend zitten. Ook was het in tegenstelling tot andere folies niet nodig om dit houten paneel voor te behandelen. Philip vertelt dat de hechting soepel verliep en de folie direct goed aansloot.

Daarnaast heeft de Letterconcurrent een Print & Walk vloersticker aangebracht. Hiermee wordt de weg naar de showroom gecommuniceerd. Hoewel je zou verwachten dat een folie alleen plakt op een gladde strakke ondergrond, plakt deze folie zelfs op tapijt. De vloerfolie is in de showroom aangebracht op kortpolig tapijt en blijft perfect zitten door een speciale lijmlaag. En zelfs na vele voetstappen over de folie, krult de folie ook aan de randen niet om. 

De toekomst van de Letterconcurrent

De Letterconcurrent is zeer tevreden met het resultaat. Ook in de toekomst wil de Letterconcurrent haar klanten dan ook optimaal van dienst zijn door onder meer producten van Filmolux te blijven gebruiken en testen. Met name de specials vallen bij Philip in de smaak.

Ben je benieuwd naar meer praktijkvoorbeelden? Neem dan eens een kijkje in het portfolio van de Letterconcurrent of lees het praktijkvoorbeeld van Filmolux voor Cafetaria Heino. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden voor jouw showruimte of een ander deel van je bedrijf zijn of ben je op zoek naar inspiratie? Download dan onze Interior Design brochure.

Download de Interior Design brochure