Snel een beursstand opbouwen? Het pop-up systeem is dé methode

COUNTER CASE XLAls marketeer zoek je steeds naar de beste manieren en handigste methoden om een beursstand snel klaar te maken voor gebruik, zonder af te doen aan de uitstraling ervan. De ene keer heb je meer budget ter beschikking dan de andere, dus moet je steeds de beste systeem- en materiaalkeuze maken. Krijg jij regelmatig de opdracht om naar een goedkopere oplossing te zoeken? Dan is kiezen voor het pop-up systeem waarschijnlijk een logische stap. Daarmee bouw je namelijk snel en eenvoudig een unieke beursstand op. In dit artikel vertel ik je alles over de functionaliteiten van dit systeem en welke keuzes je hebt op het gebied van presentatie.

Zo werkt het pop-up systeem

De meeste systemen worden als pakket aangeboden, inclusief box of rolkoffer. Dit pakket bestaat uit de presentatiewand, een frame en de box of koffer dient in de meeste gevallen ook meteen als de balie van je beursstand. Op de box leg je een tafelblad en de koffer waarop deze steunt voorzie je van een bijpassende print. De presentatiewand is gemaakt van panelen of textiel. Het frame dat jouw stand overeind houdt, is uitklapbaar en daarop bevestig je de presentatiewand. Door de juiste materiaalkeuze te maken voor de wand, geef je je stand de beste uitstraling mee. Hier speelt verlichting ook een belangrijke rol in, maar dit verschilt naar gelang jij de keuze maakt voor een textiel of panelen wand.

POP UP S10 back

Presentatiewand van textiel of panelen?

Pop-up systemen waarvan de presentatiewand uit panelen bestaat, zijn het meest bekend. Op het frame breng je magneetstrips zodat de geprinte panelen - die je voorziet van magnetische profielen en tape - eraan blijven hangen. De prints op de panelen sluiten zo naadloos op elkaar aan. Deze panelen schijnen niet door, dus je kunt ze gerust van boven of vooraf verlichten.

Bij de textielen variant breng je het doek aan met klittenband in plaats van magneetstrip. Je hoeft het doek in principe niet los te maken van het frame, je kunt dit samen met het frame opvouwen. Maar houd er rekening mee dat je textiel makkelijk kreukt en een gekreukte presentatiewand staat toch slordig bij de volgende beurs. Het is daarom slim om je kreukvrij textieldoek te gebruiken, dan voorkom je dat. Om de print op het doek zo goed mogelijk zichtbaar te maken, is het belangrijk dat het materiaal lichtdicht is. Dat is redelijk makkelijk te realiseren, bijvoorbeeld door voor een doek met een grijze of zwarte backing te kiezen. Zo voorkom je dat bezoekers van de beurs het frame door het doek heen kunnen zien als je de wand gaat verlichten.

 

Materiaalkeuze voor je pop-up systeem

De kans is groot dat je een beursstand vaker dan eens gaat gebruiken. Dat betekent regelmatig opbouwen en weer afbreken, zonder het materiaal te beschadigen. Dan is het wel handig als het gebruikte materiaal sterk is, niet scheurt en niet kreukt. In het geval van een presentatiewand van textiel kies je voor kreukvrij textiel. Als je gaat voor de panelen, heb je meerdere opties. Populair zijn de dikkere polyester of pvc folies. Als je die laat lamineren met krasbestendig laminaat, zorg je ervoor dat de panelen langer meegaan.

TEXTILE COUNTER

De voordelen nog even op een rijtje

Twijfel je nog over het beste systeem voor jouw volgende beursstand? Dan zet ik graag de voordelen van het pop-up systeem nog even voor je op een rij:

  • De stand is makkelijk en snel op- en af te bouwen
  • Het geeft je veel flexibiliteit in de uitstraling van je stand, omdat je de panelen of textieldoek gemakkelijk kunt vervangen door nieuwe prints
  • Ten opzichte van andere standbouw methoden is het pop-up systeem een relatief goedkope oplossing

 

Wil je meer weten over pop-up systemen, de bijbehorende materialen en varianten? Bekijk dan de FILMOexpo brochure of vraag een sample aan.

Brochure FILMOexpo

 

Sample aanvragen

 

Onderwerpen: Display