Een beursstand vormgeven? Deze 3 printmedia zijn de perfecte match!

Een beursstand vormgeven  Deze 3 printmedia zijn de perfecte match!Zodra het beursseizoen weer op het punt van losbarsten staat, zijn marketeers en designers al een tijdje bezig om de ideale beursstand vorm te geven. Want een belangrijk onderdeel van je deelname aan een beurs, is de aankleding van de stand. Op basis van de soort stand die je opbouwt, kun je gerichte keuzes gaan maken voor de vormgeving. In dit artikel bespreek ik drie verschillende printmedia die ieder een perfecte match vormen met bepaalde type beursstands.

Aankleding van je beursstand

Het is vast niet de eerste beurs die jouw bedrijf bezoekt waarbij je wilt opvallen tussen de andere deelnemers, maar wellicht is het wel de eerste keer (in lange tijd) dat je kritisch kijkt naar de materialen die je hiervoor inzet. Want je wilt jouw beursstand tenslotte niet alleen in het oog laten springen, maar ook een passende uitstraling meegeven die bezoekers een goede indruk geeft van jouw bedrijf.

Als je kritisch gaat kijken naar je stand, ontdek je verschillende onderdelen die de look ervan bepalen. Zo kom je de bouwsoort tegen, de materialen die voor de 'ruwbouw' gebruikt zijn en de materialen voor de extra aankleding. Aan de hand van drie basis bouwmaterialen, laat ik je zien welke printmateriaal de beste match is voor de vormgeving van de stand.

Match 1: High-tack vinyl voor houtbouw beursstands

Een veelvoorkomend basismateriaal voor standbouw is hout. Deze soort standbouw biedt jou als vormgever veel creatieve vrijheid bij het bedenken van je ontwerp. Door het houten skelet van je stand te verven, creëer je een mooie basis om op voort te borduren. Voorzie bijvoorbeeld de houten wanden van je stand van high-tack zelfklevend vinyl. Die vorm van printmedia hecht goed op ruwe, houten ondergronden.

Dat is in het geval van houtbouw mooi meegenomen, maar nog niet het grootste voordeel van dit materiaal. Je kunt het namelijk in ieder gewenst ontwerp printen, wat jou als creatieveling alle vrijheid geeft om de stand helemaal naar eigen wens vorm te geven.

Match 2: Easy dot folie voor modulaire standbouw

Een andere vorm van standbouw is de modulaire variant. Hierbij maak je geen standaard frame waarin je varieert met aankleding, zoals je bij houtbouw wel doet, maar bestaat je stand uit losse elementen die je aan elkaar kunt koppelen. Daartussen plaats je panelen die je afzonderlijk kunt vormgeven zodat ze passen bij de uitstraling die je jouw beursstand op dat moment wilt meegeven. Vanwege de modulaire eigenschap, zijn alle onderdelen van je stand vaker te gebruiken, maar loop je ook een grotere kans op beschadiging.

Met easy dot folie hoef je je daar al een stuk minder druk over te maken. Want dit printmateriaal is gemakkelijk en luchtbelvrij aan te brengen door iedereen. Als je de panelen voor een ander evenement weer opnieuw wilt gebruiken of deze weer moet terug geven na afloop, kun je de folie verwijderen zonder lijmresten achter te laten.

Match 3: Glasdecoratie folie voor glazen oppervlakken

Naast hout en kunststof, kun je glas gebruiken als basismateriaal voor de wanden van je beursstand. Bijvoorbeeld om verschillende delen van de stand te scheiden, terwijl je een open uitstraling behoudt. Dit glas kun je mooi decoreren met allerlei soorten folies in de vorm van logo's, teksten, foto's of andere designs om bepaalde boodschappen te communiceren of een sfeer neer te zetten.

Een andere bekende toepassing van folie op glazen oppervlakken is blindering. Maak gebruik van etched glass folie als je bepaalde delen ondoorzichtig wilt maken om het gevoel van privacy te verhogen terwijl je die lichte, open uitstraling behoudt. Net zoals de easy dot folie hierboven, zijn glasfolies makkelijk netjes aan te brengen. Dat komt omdat de lijmlaag kleine luchtkanaaltjes bevat die luchtbellen voorkomen.

Maak zelf de perfecte match

Heb jij al een idee over hoe jouw stand er voor de volgende beurs uit moet komen te zien? Zorg dan dat je het creatieve proces helemaal zelf in de hand hebt dankzij de vrijheid die folie je geeft. De keuze voor folie brengt naast deze vrijheid en het gemak van het aanbrengen, nog meer voordelen met zich mee:

  • Het bespaart je tijd en arbeidskosten op schilderwerk, het printen en aanbrengen van de folies gaat namelijk een stuk sneller
  • Je bespaart op materiaalkosten, want de platen van je stand kun je steeds opnieuw blijven gebruiken terwijl je ze verschillend vormgeeft
  • Je hoeft geen specialist in de huren om je stand aan te kleden, deze printmaterialen geven je de mogelijkheid om ze zelf aan te brengen op het oppervlak.

Ben je benieuwd naar een van de genoemde printmaterialen en zou je deze zelf willen proberen? Vraag dan een gratis sample aan via onderstaande knop.

Heb jij ervaring met het vormgeven van beursstands? Dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring met de genoemde basismaterialen, standbouw soorten en materialen waarmee je stands aankleedt. Laat gerust een reactie achter!

Sample aanvragen