Hoe creëer je een unieke beursstand?

easy dot beursVeel bedrijven staan regelmatig op beurzen om onder meer hun producten en diensten te promoten en in contact te komen met (potentiële) klanten en leveranciers. Zowel voor de standhouder als de beursorganisator is het van belang om veel enthousiaste bezoekers te trekken. De bezoekers maken of breken namelijk het succes van een beurs.

Als beursbezoekers eenmaal binnenstromen, wil je als standhouder maar één ding en dat is in contact komen met hen. Helaas is dit niet altijd makkelijk, want beursbezoekers zijn kritisch en kieskeurig: ze kunnen immers niet bij elke stand een kijkje nemen. Hoe zorg je er als standhouder voor dat bezoekers bij jou stoppen?

In dit artikel ga ik dieper in op drie verschillende soorten standbouw en vertel ik hoe je op creatieve en betaalbare wijze je stand kunt aankleden.  

Allereerst is het van belang dat jouw stand professionaliteit uitstraalt en bezoekers uitnodigt om te stoppen. Zorg voor een goede eerste indruk en laat zien wat je te bieden hebt. Denk goed na welke uitstraling aansluit bij jouw business. Zo kun je bij een computerstand wel een poster met bloemen ophangen - omdat je bloemen zo fris en vrolijk vindt - maar mensen zullen dan niet direct begrijpen dat je een computerexpert bent.

Laten we eerst de verschillende soorten standbouw op een rijtje zetten:

1. Modulaire standbouw

Bij deze vorm wordt de stand opgebouwd met losse elementen die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Tussen deze elementen worden panelen geplaatst. Deze systemen kunnen eenvoudig worden opgebouwd en opgeborgen, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor hergebruik. Beursorganisatoren bieden deze vorm van standbouw vaak standaard aan. 

Een nadeel is dat aan de aankleding van deze standbouw vaak strenge regels worden gesteld. Zo mag je er vaak niet op plakken, omdat het materiaal dan kan beschadigen. De meest voorkomende oplossing is een vorm die bestaat uit losse platen die je met haken aan het systeem kunt hangen. Deze oplossing komt de uitstraling van de stand niet ten goede.

2. Houtbouw

Houtbouw biedt meer creatieve mogelijkheden in het ontwerp. De houten delen van de stand worden in de gewenste vorm gemaakt en in de gewenste kleuren geverfd. Vaak zie je ook combinaties van houtbouw met modulaire standbouw, zodat je bepaalde delen van de stand kunt hergebruiken.

Het voordeel van deze standbouw is dat je veel vrijheid in het ontwerp hebt: er zijn geen standaard vormen en kleuren. De nadelen van deze standbouw zijn de hogere kosten voor het ontwerp, de tijdrovende bouw van de stand en het niet kunnen hergebruiken van materiaal. 

3. Projectbouw

Bij projectbouw is de vorm van de stand geheel vrij. Vaak bepaal je de vorm in samenspraak met de opdrachtgever. Hoewel dit de duurste vorm van standbouw is, biedt het wel de meeste creatieve mogelijkheden.

Mijn ervaring is dat de keuze voor een standbouw vaak op houtbouw valt. Wanneer het budget beperkt is, kiest men vaak voor een modulaire standbouw. Bedrijven met een royaal budget, kiezen sneller voor projectbouw.

Oplossing: wanden decoreren

Om toch meer vrijheid in het ontwerp te hebben en kosten te besparen, laat ik je graag kennis maken met een handige oplossing: het decoreren van de wanden met een print. Met andere woorden, voorzie de wanden van jouw stand met een print op een Easy Apply folie. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Er hoeft bij het ontwerp niet gekozen te worden voor één kleur (schilderwerk). Easy apply folies bieden 100 procent vrijheid in de print.
  • Je bespaart tijd (schilderwerk) en arbeidskosten. Printen gaat veel sneller.
  • Je bespaart materiaalkosten: de platen van de standbouw kun je keer op keer opnieuw gebruiken.
  • De Easy apply folie is makkelijk aan te brengen en te verwijderen. Zelfs op een modulaire standbouw kunnen Easy apply folies geplakt worden.

Praktijkervaring

Neschen heeft deze oplossing getest op de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie in Hardenberg. In eerste instantie mochten we niet op de gehuurde standbouw plakken in verband met beschadigingen en lijmresten, maar uiteindelijk mochten we de Solvoprint Easy Dot uitproberen. Deze folie was zeer eenvoudig aan te brengen en te verwijderen. Bovendien is dit alles gelukt zonder lijmresten of beschadigingen achter te laten. Zowel wij zelf als de beursorganisatoren waren zeer enthousiast!

De folie is een duurzame en voordelige oplossing en is voor alle partijen - opdrachtgever, standbouwer en beursorganisatoren - interessant. Zo kunnen beursorganisatoren een modulaire standbouw aantrekkelijker maken door Easy apply folies in het pakket aan te bieden.

_DSC2361


Modulaire standbouw op de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie.

 

easy dot beurs
Modulaire standbouw beplakt met Easy Dot.

 

Verwijderen Easy Dot
Eenvoudig te verwijderen, zonder lijmresten of beschadigingen.

 

Kortom: gebruik Easy apply folie en creëer een unieke beursstand!

Op welke manier creëer jij nu jouw beursstand? Heb je nog leuke tips? Ik kijk uit naar jouw reactie!

 

Wil je zelf uitproberen hoe de Easy Dot folie werkt? Vraag dan een gratis sample aan:

Samples Easy dot folies aanvragen