Praktijkvoorbeeld: hoe reparatietape een oude Porsche Carrera oplapt

hoe reparatietape een oude Porsche Carrera oplapt 1Heel soms kom je ze tegen: onwaarschijnlijke combinaties waarvan je nooit had verwacht dat het zou werken. Neem nou chocolade met zout, Ilse de Lange en het songfestival of pizza met ananas (hier zijn de meningen overigens sterk over verdeeld). Een lokale autodealer uit Duitsland, was op zoek naar het ultieme materiaal om zijn beschadigde oude Porsche Carrera mee te repareren. Het werd Filmoplast T reparatietape. In dit blog vertel ik je meer over dit bijzondere duo.

 

Van kwetsbare documenten herstellen…

Filmoplast reparatietapes staan al decennialang bekend om hun inzet bij het herstellen van boeken en kwetsbare documenten, zoals oude kunstwerken. Medewerkers van bibliotheken, scholen en archieven gebruiken de tapes dagelijks om losse en kapotte boekruggen of gescheurde bladzijdes te repareren of om de boekaanhechting te verstevigen. Maar heel soms komen we hele andere toepassingen met deze tapes tegen, op manieren die we zelf nooit hadden kunnen bedenken.

 

...naar een oude Porsche repareren

Toen een Duitse autodealer merkte dat de rubberen deurafdichting van zijn oude Porsche Carrera op bepaalde plekken broos en beschadigd was, moest hij op zoek naar een manier om dit te repareren. Het ging om oppervlakkige schade waardoor het niet nodig was om de gehele afdichting te vervangen. Bovendien zou dat een duur grapje worden vanwege het exclusieve model waar het om ging. Hij stuurde zijn vertegenwoordiger op pad om een andere oplossing te vinden. Die vond hij op een hobby forum voor autoliefhebbers.

 

Filmoplast T reparatietape

De autoliefhebbers aldaar beschreven hoe zij eerder Filmoplast T hadden gebruikt om deurafdichtingen te repareren. Dat is een zelfklevende katoenen tape die in acht kleuren verkrijgbaar is, lees er hier meer over. Gelukkig voor de vertegenwoordiger, ook in het zwart dat past bij de rubberen afdichting van de Porsche. Bovendien is het katoen geverfd met natuurlijke kleurstoffen, geeft de tape niet af en is deze aan één kant gecoat wat voorkomt dat de permanente belijming door het textiel dringt. De natuurlijke vezels zorgen ervoor dat de tape zich vormt naar de ondergrond. Normaal gesproken een beschadigde boekrug, maar in dit geval de deurafdichting van deze klassieke Porsche Carrera. Al deze eigenschappen maakten dat de grootste angst van de autodealer – dat de Porsche nog meer schade op zou lopen – weggenomen werd. Zoals je hieronder kunt zien, zijn de deurlijsten weer als nieuw!

hoe reparatietape een oude Porsche Carrera oplapt 2

hoe reparatietape een oude Porsche Carrera oplapt 3

 

Beschermen en herstellen

Zou jij het in de situatie van de autodealer hetzelfde hebben aangepakt? Ik ben benieuwd naar je ervaring met het beschermen en herstellen van bepaalde oppervlakken met reparatietapes. Benieuwd naar de genoemde reparatietape en andere varianten? Vraag een sample aan en we sturen je wat voorbeelden!

Sample: Filmoplast reparatie producten

Onderwerpen: reparatie tape