Incisiefolie: de medische revolutie van zelfklevende folie

Medische toepassingen zelfklevende folieZelfklevende producten zijn onlosmakelijk verbonden met de medische wereld. Pleisters zijn hier het bekendste voorbeeld van. Maar de ontwikkeling van deze producten stopt niet bij een – op het oog – simpele pleister. We blijven innoveren zolang de behoefte aan slimme folies en handige verlijming bestaat. In welke industrie dan ook. Incisiefolie is hier een voorbeeld van. In dit artikel vertel ik je alles over deze revolutionaire zelfklevende folie.

Zelfklevende folies als medische toepassing

Tot nu toe hebben we in onze blogs over zelfklevende folies vooral gesproken over de mogelijkheden voor marketeers en interieur designers met dit product. Naast de functies voor deze doelgroep, spelen zelfklevende folies ook een grote rol in het dagelijks leven van medisch personeel. Dat begon allemaal bij de pleister en ontwikkelde zich door tot bijvoorbeeld de incisiefolie die centraal staat in dit artikel. Lees snel verder om erachter te komen wat deze folie precies doet en hoe die het dagelijks leven van operatiekamerpersoneel makkelijker kan maken.

Beschermende incisiefolie

Er komen steeds meer resistente virussen en bacteriënsoorten voor. Daarom is infecties voorkomen, beter dan genezen. Als zorgverlener wil je jouw patiënten in de operatiekamer en daarbuiten beschermen tegen infecties. Dat doe je onder meer door te voorkomen dat zweet (en dus bacteriën) in de wond van de patiënt kan belanden. Een beste uitdaging! De incisiefolie kan deze uitdaging met gemak aan. De folie kleeft op het operatiedoek en de huid van de patiënt. Zonder zijn kleefkracht te verliezen laat de folie zweet en ander vocht verdampen. Het zweet beweegt zich makkelijk door de folie heen, zonder in de wond terecht te komen. Hoe werkt dit? 

Het geheim achter incisiefolie

Zweet kan zich makkelijk door de folie bewegen, omdat deze gemaakt is van waterdoorlatend polyurethaan. De verklever zorgt dat de folie netjes en strak op de huid en het operatiedoek blijft zitten. Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en blijken huidvriendelijk. Patiënten hoeven zich dus geen zorgen te maken over dermatologische reacties na aanbrengen en verwijderen van de folie. De folie is daarmee geschikt voor allerlei ingrepen zoals oog-, long- of knieoperaties.  

Personeel én patiënt tevreden

Naast de belangrijke functie die de folie vervult, is deze ook makkelijk te gebruiken door operatiekamerpersoneel. De folie is robuust en sterk. Je kunt het in principe niet doorboren of scheuren, dus de kans dat het materiaal tijdens gebruik stuk gaat, is minimaal. Daarbij is de folie mat en heeft het personeel geen last van reflecties van bijvoorbeeld felle lampen in de kamer. Voor de patiënt is het prettig dat het materiaal zeer elastisch, zacht, huidvriendelijk en ademend is. De folie bevat geen latex, laat vocht door en is waterdicht. De patiënt zal daarom geen last ondervinden van de incisiefolie tijdens of na de operatie. 

Voor welke medische uitdaging zoek jij een oplossing?

De incisiefolie is één van de oplossingen die uitkomst biedt in en rondom de operatiekamer. Naast deze folie en de genoemde pleisters kunnen we voor veel meer medische uitdagingen een oplossing bieden in de vorm van (zelfklevende) folies. Ik ben benieuwd voor welke uitdaging jij nog een oplossing zoekt! Laat een reactie achter of bezoek de Industrial Applications pagina en laat het ons weten.

Welke uitdaging heeft u voor ons?

Onderwerpen: "protection films"