3 manieren om promotionele raamstickers aan te brengen

Ramen bieden een prima mogelijkheid om je huisstijl, merk, actie of product gudy-resized-600.jpgte promoten. Je doelgroep van ideale klanten, bestaande klanten en medewerkers zal het opvallen dat er een nieuw product is of dat er voordelige acties lopen. Raamstickers bieden de perfecte uitkomst als het gaat om promotie via ramen. Raamstickers kun je zowel aan de binnenkant als de buitenkant van het raam aanbrengen, maar de binnenzijde biedt de meeste voordelen. Dit wordt ook wel interior mounting genoemd.

In dit blog lees je over de voordelen van interior mounting en drie manieren om een raamsticker aan de binnenzijde van het raam te bevestigen.

Voordelen van interior mounting

Raamstickers aanbrengen aan de binnenzijde van het raam zodat jouw boodschap aan de buitenkant zichtbaar is, heeft zo zijn voordelen:

  1. De raamsticker is beschermd tegen vocht en andere weersinvloeden;
  2. De raamsticker is beschermd tegen vandalisme;
  3. Het reinigen van ramen is makkelijker wanneer de sticker aan de binnenzijde geplakt is.

Er zijn verschillende methoden om raamstickers aan de binnenkant aan te brengen.

 

Methode 1: Transparant vinyl

Een mogelijke oplossing is om jouw promotie ontwerp in spiegelbeeld te printen op een transparant vinyl. De belijmde zijde van het vinyl plak je vervolgens op het raam. Jouw ontwerp is vanaf de buitenkant van het raam zichtbaar omdat het ontwerp in spiegelbeeld geprint is. Het kan zijn dat jouw ontwerp wit bevat en dat je niet wit kunt printen. Dan kun je ervoor kiezen het transparante vinyl af te lamineren met een witte folie. In het blog ‘Hoe kun je een transparante raamsticker het beste toepassen als je niet wit kunt printen’ lees je hoe je dit aanpakt.

 

Methode 2: Dubbelzijdige lijm - Gudy Window

De tweede methode om jouw reclame uiting aan de binnenkant te plakken is zorgen dat de reclame uiting dubbelzijdig klevend is. Je maakt de uiting zelfklevend door dubbelzijdig klevende folie te gebruiken. Het voordeel van deze methode is dat je de meest uiteenlopende printsubstraten kunt veranderen in een raamsticker. Bij het kiezen van een dubbelzijdige folie is het belangrijk om te bekijken of deze geschikt is voor glas. Een transparante folie die aan één zijde een permanent klevend is en aan de andere zijde voorzien van een verwijderbare gestructureerde lijm, kan makkelijk en luchtbelvrij met de hand op het raam worden aangebracht. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de sticker verwijderd kan worden zonder lijmresten achter te laten. In dit filmpje zie je een voorbeeld van het lamineren, aanbrengen en verwijderen van Gudy Window op een posterpapier geprinte reclame uiting.

 

Methode 3: One Way Vision

Poster_Vue_250Reclame die opvalt zonder belemmeringen voor het zicht van bijvoorbeeld winkeliers, kantoormedewerkers of buspassagiers. Dat is mogelijk dankzij One Way Vision. Dit printbaar geperforeerd zelfklevend vinyl zorgt dat mensen aan de buitenzijde de reclame uiting zien, maar er vanuit binnen dwars doorheen gekeken wordt. Tegenwoordig zijn er veel One Way Vision materialen die aan de binnenkant van het raam aangebracht kunnen worden. Bijvoorbeeld Poster.Vue van Clear Focus. Deze folie is geschikt voor reclame uitingen met een korte zichtafstand en kleine details omdat het een relatief groot printoppervlak heeft (65%). De folie heeft geen belijming, maar na het printen breng je op de voorkant van jouw ontwerp een transparante transfertape aan. Zo plak je het geheel tegen de binnenzijde van het raam.

Veel meer raamfolie inspiratie

Heb je behoefte aan meer informatie over het aanbrengen van diverse raamfolies en hun specificaties? Download dan onze brochure over raamfolies. Deze staat vol met alle varianten en bijbehorende praktijkvoorbeelden.

Brochure raamfolie