High-tack muurstickers sieren interieur Aziatisch streetfood restaurant

Wall-grip resultaat-3Sluit je ogen en stel je Azië voor. Het zintuigenprikkelende continent met een rijkdom aan geuren, kleuren, geluiden en smaken. En stel je dan een leeg, ietwat uitgeleefd pand voor aan een drukke, gezellig winkelstraat met enkele horecagelegenheden, luxe interieurwinkels, kledingwinkels en juweliers. Dat verlaten pand moet omgetoverd worden tot een hip Aziatisch streetfood restaurant. Een fantastische uitdaging, vind je niet?
Op 6 november 2019 opende het laagdrempelige Tante Lein haar deuren aan de Ginnekenweg in Breda. De ‘Asian Pacific Kitchen’ is gebaseerd op de landen Indonesië, Thailand, India en Maleisië. De slogan van Tante Lein is 'Wij bewijzen dat je zintuigen kunnen multitasken'. Naast je smaakpapillen worden ook je oren en ogen op prettige wijze geprikkeld, bijvoorbeeld met een hip en kleurrijk interieur. Hieraan leverde Stickercompany uit Eindhoven zijn bijdrage. In dit blog lees je alles over het gebruikte materiaal en kan je inspiratie opdoen voor je eigen project

 

High-tack muurstickers zetten de toon

Met muurstickers kun je op verschillende manieren inzetten. Ze kunnen een hele wand bedekken, je spreekt dan van wandbekleding. Maar je kunt ook losse stickers gebruiken, de zogenoemde ‘wall tattoos’. Denk bijvoorbeeld aan een logo of beeldmerk en de in de horeca veel gebruikte krijtbordfolies. Wall tattoos zijn ideaal voor branding terwijl de wandbekleding vooral gebruikt wordt om een sfeer neer te zetten.
Tante Lein koos voor wall tattoos met het beeldmerk van het restaurant, een prachtige kleurrijke draak. Deze werden aangebracht op een geschilderde ondergrond. Omdat de muur licht gestructureerd is, koos Stickercompany voor high-tack muurstickers; de Solvoprint Performance Wall-grip folie van Filmolux. Stickercompany heeft hier al eerder met veel succes mee gewerkt, zoals bijvoorbeeld voor de make-over van de kleedkamer van hockeyclub HC Eindhoven. Lees dit blog daar maar eens over.

Wall-grip aanbrengen-5

 

Extra sterke high-tack muurstickers voor iedere ondergrond

De Solvoprint Performance Wall-grip folie is een 100 µ polymeer stickervinyl met een extra sterke, elastische belijming. De stickerfolie is geschikt voor ruwe, licht gestructureerde oppervlakken als gips, beton, spaanplaat, stuc- en spuitwerk. Ook voor ondergronden met een lage oppervlaktespanning is de Wall-grip folie geschikt. Bij een ondergrond met een lage oppervlaktespanning vloeit de lijm niet uit. Zo’n oppervlak is gemakkelijk voor te stellen als een auto die net in de was is gezet. Waterdruppels vloeien niet uit, maar vormen bolletjes op het oppervlak. Iets vergelijkbaars gebeurt bij oppervlakken van polypropyleen en sommige andere kunststoffen als je daarop wilt plakken met een lijm die daar niet geschikt voor is.
Meer over lastig te beplakken oppervlakken kun je in dit blog lezen.

Wall-grip-1


High-tack muurstickers snel en eenvoudig op hun plek

De logo’s voor het Aziatische streetfood restaurant zijn geprint met de Canon Colorado en vervolgens contour gesneden. Het aanbrengen ging net zo eenvoudig als met iedere andere sticker. Ondanks de structuur van de muur was inföhnen niet nodig, goed aanwrijven met een rakel was al voldoende om de sticker goed te laten hechten op de muur. Het resultaat mag er zijn! En deze high-tack muurstickers blijven zeker vijf jaar zitten. Wil je zo’n sticker buiten plakken? Ook daar heeft hij een duurzaamheid van vijf jaar.

Wall-grip-2

 

Enkele kenmerken van Solvoprint Performance Wall-grip op een rijtje

  • 100 µ polymeer stickervinyl met extra krachtige, elastische, permanente belijming;
  • Fotorealistische printkwaliteit;
  • Voor lastig te beplakken ruwe oppervlakken;
  • Ook voor oppervlakken met een lage oppervlaktespanning;
  • Voor binnen en voor buiten.
  • Lange levensduur van vijf jaar;
  • Milieuvriendelijke belijming op waterbasis;
  • Geschikt voor (eco)solvent-, latex-, en UV-hardende inkten;
  • Verkrijgbaar op rol van 50 m x 137,2 cm en 155 cm.

Ook een restaurant of andere ruimte inrichten?

Naast muurstickers zijn er nog veel andere printmedia opties om een ruimte in te richten. Raamfolie, vloerstickers – ook voor lastig te beplakken oppervlakken! – en meubelfolies bijvoorbeeld. Ook de eerder genoemde krijtbordfolie is een veel gebruikte folie. Niet alleen binnen de horeca, maar ook in kantoorruimtes en natuurlijk onderwijsinstellingen voor jong tot oud. Wil je meer ideeën en inspiratie opdoen? Download de Brochure Interior Design.

Download de Interior Design brochure