Foto finishing tips voor de perfecte finishing touch van jouw foto’s

presenteren met behulp van Gudy opplakfoliesEen beeld zegt meer dan duizend woorden. Voor velen niet meer dan een bekend spreekwoord, maar voor jou een waarheid als een koe. Dit beeld laat je dan ook het liefst zo goed mogelijk tot zijn recht komen, met behulp van een vakkundige afwerking. Maar hoe pak je dat aan, hoe voorzie je jouw foto’s en prints van de perfecte finishing touch? Dat vertel ik je in dit blog. Ik licht toe welke opties er zijn om foto’s af te werken, zodat deze optimaal worden weergegeven en je tegelijkertijd je eigen stijl behoudt. Op deze manier presenteer je beelden precies zoals jij voor ogen hebt.

Kies een luxe afwerking van je foto’s

Professioneel afgewerkte foto’s vormen een prachtig visitekaartje voor de fotograaf, kunstenaar of exposant. Er is van alles mogelijk wat betreft de afwerking van foto’s. Zo kun je foto’s bijvoorbeeld afstemmen op een specifieke interieurstijl of het thema van een expositie. Bovendien kun je voor de afwerking kiezen uit verschillende lamineerfolies. Deze folies zijn te gebruiken voor diverse fototoepassingen en geven foto’s een luxueuze uitstraling. Afhankelijk van het specifieke gevoel wat je wil creëren, maak je een keuze. Enkele opties zijn:

Dat bovenstaande opties zeer geschikt zijn voor professioneel gebruik, blijkt wel uit het feit dat bijvoorbeeld de Filmolux fine pearl voor talloze toepassingen wordt gebruikt. Dit milieuvriendelijke lamineerfolie met een zeer fijne oppervlakte structuur geeft foto’s een bijzonder parelmoer-achtig effect mee. Met zoveel keus, is de kans groot dat de perfecte afwerking voor jouw foto’s in een handomdraai gerealiseerd kan worden.

Foto finishing met opplakfolies

Naast het toepassen van een mooie afwerking, kun je ook gebruikmaken van opplakfolies voor bijvoorbeeld het inlijsten van foto’s of het verlijmen van foto’s op een ondergrond. Hierbij kies je een opplakfolie afhankelijk van wat je wil bereiken met je foto’s. De meest universele oplossing is Gudy 802. Deze opplakfolie is geschikt voor binnen- en buitengebruik, garandeert egale hechting, krimpt niet en heeft een hoge kleefkracht. Bovendien blijft het karakter van de foto behouden. Werk je met bijzonder materiaal voor de afdrukken van je foto’s? Dan zal een universele oplossing niet altijd voldoende zijn. In dat geval kan je beter uitkijken naar een van de andere Gudy’s, zoals de Gudy 832 Fine Art. Deze lijm kenmerkt zich door de perfecte hechting op de meest gestructureerde Fine Art Papers. Daarnaast bestaat er bij deze lijm geen risico op beschadiging van de foto of print. En dat is wel zo fijn, want je foto’s wil je uiteraard met zorg behandelen. 

Een stapje verder met een lamineermachine voor je foto’s

Wil je je foto’s of prints extra beschermen en dat op een meer professionele wijze aanpakken? Dan is het aanbrengen van een laag folie door middel van hitte of een lijmlaagje zeker een goed idee. Dit doe je eenvoudig met een lamineermachine voor een regelmatig en glad resultaat. Wanneer je als bijvoorbeeld professioneel fotograaf regelmatig foto’s lamineert, dan kan het heel handig zijn als je zelf over een klein formaat lamineermachine beschikt. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een lamineermachine? Kijk in je zoektocht naar een lamineermachine in ieder geval uit naar een professioneel, maar wel gebruiksvriendelijk apparaat. Let er bovendien op dat de afwerking bij het apparaat eenvoudig gaat. Zo verklein je tenslotte de kans op beschadigingen. Een voorbeeld van een lamineermachine voor kleinere formaten foto’s is de PhotoLam lamineermachine. Deze lamineermachine is geschikt voor lamineerfolie, maar ook voor dubbelzijdig klevend folie.

selecteer jij de beste lamineermachine voor jouw bedrijf

Ga voor de finishing touch!

Met het grote aanbod aan foto-finishing folies is er voor ieder wat wils en geef je jouw foto’s een finishing touch die past bij jouw stijl. Wil je meer weten over de verschillende foto-finishing folies en andere oplossingen voor je foto’s? Download dan de brochure Photography & Framing via onderstaande knop.

Download de Photography & Framing brochure