De Hengst Workwear showroom is stoer en robuust dankzij Easy Dot 180

Easy Dot 180 Hengst Workwear 8-600Je hoort het steeds vaker: ondernemingen die beginnen als webshop en pas later een échte winkel van steen neerzetten. Zo ook Hengst Workwear uit Steenwijk. Het bedrijft verkoopt via de webshop veiligheidsschoenen en werkkleding. Dat is een succes, maar klanten lieten weten het toch wel fijn te vinden om kleding en schoenen vooraf te kunnen zien en passen. Daarom opende Hengst Workwear een showroom en daarin mocht het stoere, robuuste karakter van het merk natuurlijk niet ontbreken. Met behulp van Solvoprint Easy Dot 180 folie werd de showroom voorzien van een nieuwe uitstraling. In dit blog vertel ik hoe dit proces in zijn werk ging en deel ik natuurlijk het resultaat!

 

Inspiratie uit het eigen Steenwijk

Het stoere, robuuste en warme karakter van de kleding en schoenen bood de basis voor de uitstraling van de showroom. Het concept was er, nu het visuele plaatje nog. Daarvoor hoefde de grafische afdeling van Hengst Workwear niet ver te zoeken. De structuur en kleuren van de kerk in het eigen Steenwijk bleek het perfecte decor voor de grafische vormgeving. Dat leverde niet alleen mooie plaatjes op, zo legde het bedrijf direct een link met de originele vestigingsplaats. 

 

Wandbekleding van extra dikke Easy Dot folie

Zodra het creatieve proces werd afgerond, konden de designs geprint worden. De keuze voor printfolies is reuze, dus was het de vraag welke variant het beste past bij de wensen en eisen van Hengst Workwear. Uiteindelijk gaf de combinatie van speciale dot-belijming en een dikte van 180 μ die Easy Dot 180 biedt, de doorslag. De extra dikte maakt deze folie ideaal voor zeer grote oppervlakken omdat deze nóg makkelijker en sneller aan te brengen dan de reguliere variant. Een bijkomend voordeel is dat deze zeer opaak is. Hierdoor is de dot structuur van de dot-belijming minder zichtbaar op het oppervlak.

 

“Het totale plaatje spreekt onze klanten erg aan”

Rick Wiefferink van Hengst Workwear vertelt: “De nieuwe wandbekleding geeft een mooie matte achtergrond waarop onze ruime collectie veiligheidsschoenen van Croford, Herock, Redbrick en Grisport goed naar voren komen. We hebben de folie geprint op onze Roland RF 640 printer. Het totale plaatje zoals op de foto's te zien is, spreekt ons en de klanten erg aan omdat het een warme en robuuste uitstraling geeft. Wij gebruiken nu enkel nog Easy Dot 180. Deze folie toont minder structuur aan de printzijde en is door zijn stevigheid makkelijker aan te brengen.” Het resultaat is een warme en robuuste showroom met een industriële uitstraling die past bij de veiligheidsschoenen en werkkleding van Hengst Workwear:

Easy Dot 180 Hengst Workwear 1-600

Easy Dot 180 Hengst Workwear 5-600

Easy Dot 180 Hengst Workwear 9-600

Easy Dot 180 Hengst Workwear 6-600

Easy Dot 180 Hengst Workwear 14-600
 

Kijk verder dan wandbekleding

Het bekleden van de wanden van een showroom is een van de vele mogelijkheden die printfolies als Easy Dot je bieden. Maar als het gaat om printmateriaal inzetten voor interieur design kun je veel breder denken dan de wanden van een pand. Ook de vloer, het plafond, meubels en losse objecten zijn geschikt voor print. Meer inspiratie opdoen? Download de Interior Design brochure vol praktijkvoorbeelden. Wat vind jij van het resultaat in de showroom van Hengst Workwear? Zou je zelf ook voor Easy Dot 180 hebben gekozen? Ik kijk uit naar je reactie!

Download de Interior Design brochure