3x extra dik stickermateriaal dat makkelijker plakt!
Ergernis nummer één voor iedereen die weleens een sticker heeft geplakt: luchtbellen! Naast vouwen en rimpels kunnen luchtbellen je behoorlijk frustreren als je een sticker netjes probeert aan te brengen. Luchtbel of niet, in veel gevallen valt er niets meer aan te doen als je de sticker eenmaal geplakt hebt. Herpositioneren zonder de schade te veroorzaken is meestal onmogelijk. Dit soort situaties schreeuwen om een wat meer vergevingsgezind stickermateriaal. Extra dikke stickers zijn hiervoor een uitkomst. Die zijn er in drie soorten en daar vertel ik je in dit blog meer over.
Neem afscheid van het niet-goed-geplakt-en-wat-nu? dilemma
Stel je probeert een sticker aan te brengen op een wand, raam of ander groot oppervlak en je merkt dat je toch niet zo recht plakt als van te voren bedacht. Wat doe je? Probeer je de sticker eraf te halen en opnieuw te plakken? Dan loop je de kans dat ie niet meer goed plakt. Of is de sticker al teveel gehecht en kun je ‘m er niet vanaf halen zonder de sticker of ondergrond te beschadigen en besluit je ‘m dan maar schuin te plakken?
Het is onze missie om jou voor altijd afscheid te laten nemen van dit soort onmogelijke dilemma's. Extra dik stickermateriaal kan je helpen om op lastig te bereiken oppervlakken en of zeer grote oppervlakken en moeilijke ondergronden je sticker toch netjes aan te brengen.
Probleemloos plakken op grote oppervlakken
Krijg je bij jouw volgende project te maken met zeer grote oppervlakken of ben je zelf stiekem toch niet zo handig? Dan is de 180 μ dikke folie met easy dot belijming de sticker die jou uit deze benarde situatie redt. De dikte van deze sticker maakt het aanbrengen een stuk gemakkelijker en de easy dot belijming maakt het haast onmogelijk om de sticker verkeerd te plakken.
Als je de sticker per ongeluk toch niet helemaal netjes aangebracht hebt, kun je de folie gewoon verwijderen en nog een poging wagen. De folie is stevig genoeg om dit te doorstaan. Een bijkomend voordeel van de dikte is dat de folie voorkomt dat de ondergrond doorschijnt. Ideaal als je de sticker wilt aanbrengen op een contrastrijke ondergrond, zoals een geblokte wand.
Ga voor egaal en glad
Het oog wil ook wat. Daarom begrijpen wij dat je naast plakgemak, ook een 100% gladde uitstraling wenst van je stickers. Dan kun je beter kiezen voor een dikke folie zonder easy dot belijming. Hoe klein en onopvallend ook, bij easy dot folies blijven de dots toch iets zichtbaar aan het oppervlak.
Als je dit niet wilt, is er een goed alternatief: een dikke folie met een verwijderbare Easy fix belijming. Deze folie is ideaal voor korte-termijn reclame op gladde oppervlakken. Let wel, omdat de lijm verwijderbaar is, is deze niet geschikt om aan te brengen als wandbekleding op behangen, gepleisterde en geschilderde muren.
Geen ondergrond te lastig
Ligt jouw uitdaging niet bij de sticker zelf, maar vooral bij het oppervlak waar je deze op wilt aanbrengen? Dan is ook daar geschikt materiaal voor te vinden. Want een sticker makkelijk plakken op een juist moeilijk te plakken ondergrond klinkt misschien raar, maar is zeker mogelijk.
Voor ondergronden van gips, beton, spack spuitwerk, of kunststoffen met een lage oppervlaktespanning zoals polypropyleen heb je een folie met extra sterke high-tack belijming nodig. Zo’n sterke belijming doet je misschien vermoeden dat de sticker lastig aan te brengen is, maar door zijn dikte is deze relatief makkelijk te plakken. Ook deze variant is geschikt om op contrastrijke ondergronden aan te brengen.
Wil jij ook meer plakgemak?
Heb jij binnenkort een project waar je wel wat plakgemak bij kunt gebruiken? Vraag dan van bovenstaande folies een sample aan en ervaar zelf dat het ook anders kan!
Heb jij naast het gebruiken van de juiste stickermaterialen nog andere tips om makkelijker stickers te plakken? Laat het weten in een reactie.
Onderwerpen: Easy Dot