5 voordelen van raamfolie met dot belijming.

Neschen_Solvoprint_easy_dot_clear-300x216Ramen hebben een zeer hoge communicatiewaarde. Daarom biedt raamfolie een uitstekende mogelijkheid om een huisstijl, merk, actie of product via visuele communicatie te promoten. Naast promotie, behoren ook blinderen en het inpakken van complete gebouwen of voertuigen tot de mogelijkheden. Zoals in het vorige blog naar voren kwam zijn er verschillende soorten raamfolies. In dit blog staat raamfolie met dot belijming centraal. De belijming van deze folie heeft een stipvormige structuur en dit brengt verschillende voordelen met zich mee.

Kies de geschikte raamfolie

Zoals gezegd zijn er veel soorten Easy Dot folies zoals wit mat, wit glanzend, mat transparant, glanzend transparant en zelfs een whiteout variant voor het aanbrengen op contrasterende ondergronden. Welke geschikt is voor jouw toepassing hangt af van het doel en de gestelde eisen. Bedenk bijvoorbeeld bij raamreclame of je de folie aan de binnenkant van het raam wilt plakken met de boodschap zichtbaar naar buiten of aan de buitenkant. Realiseer je ook dat het belangrijk is om te weten of je wit kunt printen of dat de folie met wit vinyl afgelamineerd moet worden. De dot belijming op raamfolie zorgt ervoor dat er kleine luchtkanaaltjes in de lijm ontstaan. Dit maakt deze folie geschikt voor specifieke toepassingen en heeft verschillende voordelen voor de gebruiker.

1. Eenvoudig aan te brengen

Raamfolie met dot belijming staat bekend als ‘easy to apply’ folie. Dit houdt in dat het materiaal eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen is, ook door non-professionals. Bijvoorbeeld winkelpersoneel zou acties of aanbiedingen geprint op deze raamfolie makkelijk zelf luchtbelvrij aan kunnen brengen op de etalageruit. Bovendien zijn er geen hulpmiddelen nodig om tot een goed resultaat te komen.

2. Herpositioneerbaar

Het tweede voordeel dat raamfolie met dot belijming met zich meebrengt is de mogelijkheid tot herpositionering. Heb je een promotionele raamsticker niet helemaal recht geplakt of wil je hem bij nader inzien toch op een andere plek aanbrengen? Dat is in dit geval geen probleem.

3. Verschillende toepassingen

Deze raamfolie kent ontzettend veel toepassingen omdat hij op bijna ieder glad en licht gebogen oppervlak aan te brengen is. Denk bijvoorbeeld aan points-of-sale locaties in winkels, supermarkten of benzinestations of op etalageruiten. Maar het is ook geschikt als vloersticker vinyl in combinatie met een anti-slip laminaat. Daarnaast wordt deze vorm van visuele communicatie ook vaak op beurzen gebruikt voor tijdelijke promotie. De folie kent eigenlijk weinig beperkingen. Behalve dat deze alleen geschikt is voor binnen (en korte termijn buiten) toepassingen en dat we het gebruik voor car wrapping niet aanbevelen.

Bekijk onderstaand filmpje voor een voorbeeld van het gebruik van deze folie.

 

 

4. Voldoet aan brandveiligheidseisen

De folie is veilig te gebruiken in openbare gebouwen omdat deze voorzien is van brandcertificering B1 en M1. Dat houdt in dat het materiaal moeilijk ontvlambaar en brandvertragend is. In een eerder blog lees je meer over het belang van brandcertificeringen bij visuele communicatie.

5. Van de meeste oppervlakken te verwijderen

De folie behoort niet alleen tot de ‘easy to apply’ folies, maar ook tot de groep ‘easy to remove’. De folie is gemakkelijk te verwijderen van de meeste gladde oppervlakken*. Bij het verwijderen laat het materiaal geen lijmresten achter. Winkelpersoneel hoeft dus niet intensief te schrobben na het weghalen van de raamfolie. Omdat je de opgeplakte folie makkelijk kunt verwijderen én aanbrengen kost het weinig tijd om etalages of points-of-sale locaties klaar te maken voor nieuwe acties of promoties van nieuwe producten. 

*Omdat Easy Dot folie een PVC is, kunnen er wel lijmresten achterblijven wanneer deze op een andere PVC ondergrond aangebracht wordt.

Ervaar meer keuze

Ben je nieuwsgierig of deze folie geschikt is voor jouw volgende? Of ben je benieuwd hoe prints op dit visuele communicatiemiddel eruit zien? Download dan de brochure raamfolie vol praktijkvoorbeelden en specificaties. Heb jij (goede of slechte) ervaring met het aanbrengen of verwijderen van raamfolies? Laat het weten in een reactie.

Brochure raamfolie

Onderwerpen: Print Media, Easy Dot