Zelfklevend raamtextiel: een natuurlijke uitstraling en toch veel privacy

De bekende raamfolies, zoals melkglas folie, bieden misschien wel de privacy die je wenst, maar bezitten niet de uitstraling waar je naar op zoek bent. Anno 2022 willen we niet alleen raamtextiel die functioneel is, maar ook een warme en zachte uitstraling heeft en geen afbreuk doet aan het interieur. In dit blog lees je hoe FILMOdsign FabricStyle voldoet aan al deze wensen en hoe dit flexibele raamtextiel ideaal is voor verschillende toepassingen.foto6-Veilish-white-1

Maximale flexibiliteit en voor elke stijl en ontwerp

FILMOdsign FabricStyle is een zelfklevend, semi-transparant pvc-vrij polyesterweefsel voor raambekleding met een natuurlijke uitstraling. Het vermindert zonlicht en de temperatuur in een ruimte maar biedt tegelijkertijd visuele bescherming aan de binnenkant zónder het zicht naar buiten te belemmeren. Het is daarnaast eenvoudig aan te brengen, geschikt om op te printen en het kan in elke gewenste vorm worden gesneden. Een veelzijdig product dus!

Een make-over van je horecagelegenheid met zelfklevend raamtextiel

Is het tijd voor een make-over van je horecagelegenheid en wil je niet direct met gereedschap in de weer zijn? Gelukkig biedt FILMOdsign FabricStyle uitkomst; dit is namelijk een raamfolie die geschikt is voor montage op ieder* raam zonder de noodzaak van gaten boren. Het is eenvoudig zelf te installeren zonder ophangsysteem en geschikt voor nagenoeg elk type raam, onafhankelijk van de vorm en de grootte. Zo geef je een ruimte toch een stijlvolle make-over zonder grote klusprojecten uit te hoeven voeren.
FILMOdsign FabricStyle is ook gemakkelijk schoon te houden, eventuele vlekken kunnen worden gereinigd met een vochtige doek en een beetje water met een schoonmaakmiddel op waterbasis.

*zeer donker geprinte afbeeldingen en de zwarte (coal) versie worden niet aanbevolen voor HR++(+) ramen.

foto3-Veilish-black-1

Zelfklevend raamtextiel inzetten als zonwering voor je winkel.

Niets vervelender dan een winkel waar het bloedheet is op een zomerse dag. Dat stimuleert shoppers zeker niet om wat langer in je winkel te blijven. Maar het warmtewerende FILMOdsign FabricStyle is daarop ingespeeld; het werkt namelijk tevens als zonwering. De meest creatieve ontwerpen zijn mogelijk omdat het materiaal zowel geprint als contour gesneden kan worden. En wanneer het tijd is om je winkel te herinrichten bij het aanbreken van een nieuw seizoen, dan is het eenvoudig van het raam te verwijderen zonder permanente sporen na te laten; ideaal!

Privacy én een aangenaam kamerklimaat binnen de gezondheidszorg

Privacy en een aangenaam kamerklimaat; dat is vaak een belangrijk onderdeel wanneer er een ruimte in de gezondsheidszorg ingericht moeten worden zoals een wachtruimte. Daarnaast wil men graag een ruimte die rust uitstraalt en daarom gaat de voorkeur vaak uit naar natuurlijke kleuren en materialen. FILMOdesign FabricStyle voldoet aan deze eigenschappen en is bovendien pvc-vrij en de brandwerendheid is gecertificeerd volgens EN13501-1. dessins-1

foto7-Veilish-white-1

Volledig personaliseerbaar

237284815_371286834401112_1110682482670313768_nHoewel FILMOdsign FabricStyle van nature een prachtige uitstraling heeft die moeiteloos in nagenoeg ieder interieur toe te passen is, wil je soms nét even wat anders. Ook dat is mogelijk met dit veelzijdige raamtextiel, het kan namelijk digitaal geprint worden met (eco)solvent, latex en uv-inkten. Digitale bedrukking maakt het zelfklevende raamtextiel volledig personaliseerbaar. Stem jouw raambekleding naadloos af op de rest van het interieurontwerp door het printen van creatieve motieven, merkelementen of logo's. Het is ideaal voor creatieve particuliere ontwerpen, maar ook perfect aanpasbaar voor commercieel gebruik in de detailhandel, horeca of gezondheidszorg waar het interieur moet worden afgestemd op de huisstijl.

Ben je enthousiast over de mogelijkheden met FILMOdesign FabricStyle? Vraag dan direct een gratis sample pakket aan en ervaar zelf alle voordelen!

FabricStyle_form header2-1

Onderwerpen: Interior Design