Vloerstickers: de onmisbare eye-catcher voor elk evenement

1691754746327

Vloerstickers zijn een onmisbare eyecatcher voor elk evenement. Ze kunnen worden gebruikt om bezoekers te informeren, te entertainen of gewoon om een leuke sfeer te creëren.
Dat vloerstickers een ultieme sfeermaker zijn weten ze bij Édesign uit Ede als geen ander. Zij kregen de opdracht om ter ere van het 50-jarig jubileum van Hoog Catharijne the Mall de entree te voorzien van ruim 290 kleurrijke vloerstickers. Hoe ze dit precies hebben aangepakt lees je in dit blogartikel.

Sinds begin augustus heeft er onder het iconische Bollendak van Hoog Catharijne in Utrecht een ware confetti explosie plaatsgevonden. De entree, voorzien van maar liefst 290 grote ronde gekleurde vloerstickers, was niet te missen en bracht het winkelend publiek in een ware feeststemming.


1691754747619

Materiaalkeuze

Édesign uit Ede was verantwoordelijk voor het gehele proces van productie tot montage. De eerste stap in dit proces bestond uit de materiaalkeuze. Jaarlijks bezoeken er meer dan 30 miljoen mensen het populaire winkelcentrum in Utrecht, direct gelegen naast het centraal station. Dat de stickers tijdens het evenement intensief belopen zouden worden was een feit en meteen ook één van de belangrijkste eisen waaraan het materiaal moest voldoen. Hierop volgde de zoektocht naar een uiterst robuust vloersticker materiaal mét een anti-slip certificering. Bij buitengebruik wordt de vloersticker blootgesteld aan diverse weersomstandigheden waaronder regen, het laatste wat je wil is dat je bezoekers uitglijden. Om dergelijke gevaarlijke situaties te voorkomen is gekozen voor een materiaal met een R12 anti-slip certificering. Deze waarde geeft aan hoeveel grip de sticker biedt, R12 is de op één na hoogste waarde en is zelfs geschikt voor gebruik in natte ruimtes zoals zwembaden en sauna’s.
Naast de slipweerstand zorgde het buitengebruik voor nog een andere uitdaging; de hechting.
De verschillende typen ruwe bestrating vroegen om een uiterst sterke belijming. Want stickers die niet goed blijven plakken kunnen ook voor gevaarlijke situaties zorgen.
Last but not least, betrof het een tijdelijke toepassing, om die reden moesten de stickers probleemloos zonder lijmresten verwijderd kunnen worden.

Met de materiaaleisen in ogenschouw nemend werden diverse vloersticker materialen onder verschillende gebruikersomstandigheden intensief getest. Uiteindelijk kwam FILMOfloor Rug ‘n’ wall als winnaar uit de test. Het robuuste vloerstickermateriaal, voorzien van een R12 anti-slip certificering en krachtige belijming, voldeed aan alle eisen en kon geprint worden met de milieuvriendelijke resin inkten van de Epson SC-R5000 printer.


Rug n Wall R12

Productie & montage

Ruim 340 m2 aan vloersticker materiaal passeerde probleemloos door de printer, wat resulteerde in zo’n 290 cirkels variërend van 80 tot 110 cm doorsnede. Dankzij de gestructureerde anti-slip coating van het materiaal was er geen extra beschermlaminaat nodig, de tijd en kosten van lamineren konden hiermee uitgespaard worden.
Het 450 grams gestructureerde gecoate polyester textiel liet zich dankzij de dikte eenvoudig plakken op de diverse type bestrating. Na één lange dag intensief plakken zat de klus erop en was de vloer voorzien van een feestelijk confetti motief.
Dat Édesign meedenkt met hun klant blijkt uit hun zorgvuldige aanpak; om een kwalitatief hoogwaardige uitstraling tijdens de gehele duur van het evenement te garanderen hebben ze reserve stickers achtergelaten om eventueel vuil geworden stickers te kunnen vervangen. Deze stickers konden vanwege de eenvoudige applicatie door de eindklant probleemloos zelf aangebracht worden.

1691754745557

Resultaat

Édesign kijkt terug op een zeer geslaagd project. “We hadden 7 dagen de tijd voor de productie en montage van het project. Mede dankzij het snelle schakelen en de uitstekende support van Filmolux hebben we dit fantastische resultaat neer kunnen zetten”, aldus Ludo Jansen, creative director bij Édesign. Geslaagd was het zeker, de stickers waren vaak het decor van diverse kleurrijke foto’s op social media en boden ultiem speelplezier voor de jongste bezoekers!

1691754745244

 

1691754746810

1692104236747

Benieuwd naar FILMOfloor Rug 'n' Wall? Vraag een sample aan!

New call-to-action