Restyle je interieur: meubelfolie aanbrengen in 5 stappen

easySTYLE_rovere_gessato_milieu_2-600In het vorige blog over zelfklevende meubelfolie hebben we de nieuwe interieur trends voor 2021 onder de aandacht gebracht. Van een Scandinavisch interieur met lichte houtsoorten tot een keuken in chique zwart, met zelfklevende meubelfolie is het allemaal mogelijk. Ben je enthousiast en wil je aan de slag met één van deze trends maar weet je niet precies hoe te beginnen? In dit artikel leggen we uit hoe je meubelfolie in 5 stappen goed aanbrengt en meubels zo een nieuwe uitstraling geeft. Daarnaast geven we nog wat tips om ervoor te zorgen dat jij gemakkelijk met de folie kunt werken.

easySTYLE_white_high_gloss_milieu_2-600easySTYLE_anthracite_super_matt_milieu - 600

Voordat je de folie aanbrengt

Houd er rekening mee dat de ideale verwerkingstemperatuur van meubelfolie tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Zorg dat de omgeving waarin je werkt minimaal 15 en maximaal 25 graden is.

Voordat je begint met het restylen van je meubels, is het verstandig om te controleren of de ondergrond van je meubel geschikt is om zelfklevende meubelfolie op aan te brengen. Ondergronden zoals Multiplex, MDF (bij voorkeur voorbehandeld), massief hout, kunststof, metaal en gelakte oppervlakken zijn het beste geschikt. Twijfel je over de ondergrond? Probeer het dan eerst met een sample van de folie.

Stap 1: Ondergrond reinigen

EasyStyle step 1

Is de ondergrond geschikt? Zorg dan dat je deze reinigt met een schoonmaakmiddel zonder siliconen. Een optimaal resultaat kan worden bereikt op een glad, droog, vet- en stofvrij oppervlak. Droog het oppervlak met een pluisvrije doek zodat al het stof en vet verwijderd is.

Stap 2: Begin maken

EasyStyle step 2

Bepaal eerst hoeveel meubelfolie je nodig hebt voor jouw project. Leg hiervoor de folie op het meubeloppervlak en knip het op maat. Zorg dat de folie aan iedere zijde 3 cm overlapt. Gaat het om een relatief klein oppervlak dan kan je de afdekking in z’n geheel verwijderen en in één keer opplakken. Wrijf de folie vanaf het midden naar de randen aan om eventuele luchtbellen te verwijderen. Bij grotere oppervlakken is het verstandig om eerst 10 centimeter van de release liner (beschermfolie) te verwijderen en het eerste deel op de ondergrond aan te brengen, zorg ervoor dat je de folie precies recht plakt.

Stap 3: Folie helemaal aanbrengen

EasyStyle step 3

Zit de folie goed op zijn plek? Verwijder dan langzaam de rest van de release liner en wrijf de folie goed aan op het oppervlak met behulp van een zachte plastic rakel.

Stap 4: Luchtbellen verwijderen

EasyStyle step 4

Door de revolutionaire luchtkanaaltechnologie is easySTYLE zeer eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen. Eventuele luchtbellen kunnen eenvoudig vanuit het midden naar de randen worden weggewreven met de rakel.

Stap 5: Overlappende randen afsnijden

EasyStyle step 5

Ben je tevreden over hoe de folie aangebracht is? Dan kun je de overlappende randen het beste met een scherp mes afsnijden.

Meubelfolie aanbrengen in beeld

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe eenvoudig easySTYLE in de praktijk wordt aangebracht.

Liever werken met een lamineermachine?

Als je de mogelijkheid hebt om het meubel te demonteren, dan kun je de folie ook op meubelpanelen aanbrengen met behulp van een lamineermachine. Druk de folie over het hele oppervlak goed aan en verwijder overhangende folie met een scherp mes.

Niet goed geplakt?

EasySTYLE is herpositioneerbaar en kan meerdere keren worden aangebracht en verwijderd, zonder dat het scheurt of rimpels vormt. Geen paniek dus als je verkeerd geplakt hebt! Je kunt het gerust opnieuw doen.

Van dessins wisselen?

Heb je meubels een tijdje geleden van een nieuwe look voorzien, maar ben je er alweer op uitgekeken? Dan kun je eenvoudig van dessins wisselen. Je verwijdert de meubelfolie gemakkelijk zonder restjes achter te laten en zo voorzie je jouw meubel moeiteloos van een nieuwe uitstraling. Natuurlijk kun je jouw meubel zijn originele look teruggeven door de folie te verwijderen van de ondergrond. 

easySTYLE_linkedin

Zelf uitproberen?

brochure EasyStyleWil je de easySTYLE zelfklevende meubelfolie zelf uitproberen? Vraag dan gratis samples aan via de onderstaande knop. Wil je meer lezen over easySTYLE, download dan hier de brochure.

 

New call-to-action