Interieur design trends van 2021: en zo pas je ze toe met meubelfolie

easySTYLE sonoma oak

Een nieuw jaar brengt ons ook nieuwe interieur design trends. In dit blog brengen we de belangrijkste trends van 2021 onder de aandacht, maar vooral ook hoe jij die trends eenvoudig toepast met behulp van zelfklevende meubelfolie in verschillende decoratieve stijlen. Ben jij al bekend met dit duurzame make-over materiaal? Je kan met het easySTYLE zelfklevende folie namelijk eenvoudig een interieur of keuken updaten. Of in een handomdraai een stand, restaurant of winkel van een nieuwe look voorzien waarbij je het bestaande meubilair behoudt. Wel zo duurzaam!


Trend 1: De lichte houtsoorten in het interieur

Easystyle zelfklevende meubelfolies slaapkamer

De lichte houtsoorten zagen we het afgelopen jaar al veel, met name in de Scandinavische interieurs. Maar ook in 2021 zien we weer veel lichte houtsoorten, en nu meer in industriële woonstijlen en bij een wat luxere interieurinrichting. Wil je helemaal on-trend zijn? Kies dit jaar dan voor licht acacia hout, bamboe, licht eiken hout of licht MDF. Deze trend zie je niet alleen terugkomen op de vloer en muren, maar ook in meubels. Heb je meubilair wat nog in prima staat is? Kies dan voor Neschen’s easySTYLE zelfklevende en krasbestendige meubelfolie, verkrijgbaar in maar liefst 15 verschillende designs, om bestaand meubilair van een lichte houtlook te voorzien. Dit folie is geschikt voor toepassingen op bijna alle gladde oppervlakken zoals multiplex en MDF-platen, massief hout, kunststoffen, metaal en gelakte oppervlakken. Een item als een wand of kast kan je daarom perfect omtoveren naar een lichte houtlook met het easySTYLE Ashton design, het easySTYLE Sanoma Oak of het easySTYLE Rovere Gessato design door zijn lichte houten designs. Maak de trend compleet door een industriële vibe toe te voegen aan door zwarte stoere stalen elementen, iets wat ook perfect past in bijvoorbeeld een hip restaurant. Ben je helemaal weg van de Scandinavische stijl? Combineer dan lichte houtsoorten in het meubilair met witte accenten in bijvoorbeeld wit (marmer), iets waarvoor je het easySTYLE White Super Matt design goed kan inzetten.

Easystyle zelfklevende meubelfolies houtlookeasySTYLE_sonoma_oak_detail

Afb.1: easySTYLE Rovere Gessato                  Afb. 2: easySTYLE Sanoma Oak


Trend 2: Vraag naar een gepersonaliseerd geprint interieur – thuis – neemt toe

easySTYLE meton concreteGrijs is terug en gaan we weer veel zien in 2021, waarbij je deze kleur het liefst als basiskleur gebruikt in plaats van standaard wit. Met een zachte grijze tint in plaats van bijvoorbeeld een standaard witte wand oogt die wand net wat luxer en komt een mooi schilderij hier goed uit. Zie jij die trend van volledig grijze wanden nog niet helemaal zitten? Kies dan voor een tussenweg waarbij je een deel van het interieur een grijze look geeft, zoals bijvoorbeeld een kast of dressoir. De grijze betonlook is een mooie manier om een interieur van een grijze look te voorzien. De betonlook komt EasySTYLE zelfklevende meubelfolie marmerook mooi tot zijn recht in bijvoorbeeld een museum of winkel die je eenvoudig en op een budgetvriendelijke manier van een rustieke look wil voorzien. Met de perfecte imitatie van beton van het easySTYLE Meton Concrete design is voor deze betonlook geen ellenlange en dure renovatie nodig. Of kies voor een grijze marmerlook met het easySTYLE Caspio design. Ook op het gebied van duurzaamheid is easySTYLE een goede keuze. Naast dat je bestaande items uit het interieur kan hergebruiken, heeft het materiaal ook een gecertificeerde chemische bestendigheid (DIN68861, is het pvc-vrij en op papierbasis.

 

Trend 3: De Mid-century Modern stijl anno 2021

easySTYLE catania oak detailWil jij een restaurant in de toffe Mid-century modern stijl inrichten maar zoek je inspiratie? Zet dan maar eens de bekende serie Mad Men op. Het decor en de kleding passen namelijk perfect in het plaatje van Mid-century. Denk aan donker hout, veel licht gecombineerd met een vleugje goud, koper of messing, gecombineerd met moderne details. Het was toen een hit en nu sluipt deze stijl weer de woonwinkels in én die van keukenwinkels. Want ook daar zien we dit jaar steeds meer de kenmerkende elementen terugkomen van deze jaren ‘60 stijl. Dit jaar gaan we steeds meer keukens zien die zijn afgewerkt met donker hout, zoals donker eiken of noten, gecombineerd met easySTYLE meton goldafgeronde hoeken, bijvoorbeeld voor de keukentafel. Ovale en ronde keukentafels worden ook steeds meer een hit. Met de easySTYLE Catanio Oak met zijn warme donker houten design kan je in een handomdraai gladde en vlakke oppervlakken in de keuken, zoals keukenkastjes, omtoveren naar deze stijl. En maak dan vooral ook de combinaties met bijvoorbeeld goud of koper, waarvoor de easySTYLE Meton Gold of de easySTYLE Meton Copper designs ideaal te gebruiken zijn met zijn gouden en koperen designs.

 

Trend 4: Een strakke, zwart inrichting met opvallende details

easySTYLE anthracite super matt

Iets wat niet helemaal nieuw is dit jaar, maar wel een trend die we even willen aanstippen. De zwarte en minimalistische inrichting zagen we voorgaande jaren namelijk al veel maar dit jaar zien we ook meer donkere houtsoorten in de keukens terugkomen, zoals een zwart eiken of een donkere notenhout. Het easySTYLE Anthracite Super Matt design past perfect in deze stijl met zijn antraciet matte kleur. Je kan met dit zelfklevende folie snel een hoogwaardige zwarte matte stijl realiseren, iets wat handig is voor winkels en stands die je vaak en eenvoudig van een andere inrichting moet voorzien. Wil je wel voor donker gaan maar liever een iets lichtere tint? Kies dan het easySTYLE Kiruna design met zijn donkergrijze, iets stoerdere design om het interieur een metamorfose te geven. Om het geheel in stijl af te maken maak je combinaties met opvallende accenten die eruit springen.

easySTYLE_kiruna_milieu_600

Afb. 3: easySTYLE Kiruna

 

Wat is jouw favoriete trend?

Niets zo veranderlijk als interieur designs trends en promoties dus mocht je over een tijdje wéér aan het herinrichten slaan, dan kan je de meubelfolies eenvoudig verwijderen zonder lijmresten achter te laten. Maar eerst focus je je uiteraard op dit project: zie jij die vernieuwde meubelstukken of de nieuwe stijl van het restaurant of winkel al voor je? Of wil je de materialen liever nog even van dichtbij zien? Dat vinden wij heel begrijpelijk. Vraag daarom via onderstaande link samples aan van de easySTYLE meubelfolie designs die jij op het oog hebt. Dan kan jij snel aan de slag met een van deze mooie interieur design trends voor 2021.

New call-to-action