High tack muurfolie, een allround oplossing voor interieurwanden.

wallgrip blohZoveel verschillende interieurs, zoveel verschillende ondergronden. Als interieurbouwer, winkelinrichter of signmaker kom je regelmatig voor uitdagingen te staan als het gaat om wandafwerking. Niet iedere ondergrond laat zich even makkelijk beplakken. Soms heb je voor één project te maken met meerdere type ondergronden. Of denk aan de inrichting van winkels behorende bij een winkelketen. Men kiest vanuit het hoofdkantoor voor een uitstraling geprint op één materiaal, maar in de praktijk heb je te maken met diverse winkelpanden waarvan de ondergronden sterk uiteen kunnen lopen. Hierdoor is het misschien niet altijd mogelijk om voor één en dezelfde folie te kiezen. Simpelweg omdat deze folie niet blijf plakken. Denk aan gipswanden, spack-spuitwerk, structuur, beton, spaanplaat, geverfde wanden etc.

Test de hechting op de ondergrond

Heb je in een project te maken met diverse ondergronden? Dan is het altijd verstandig om deze ondergronden ter plaatste te gaan bekijken en een klein stukje folie te testen op de muur om de hechting te kunnen beoordelen. Wil je meer zekerheid met betrekking tot de hechting van je folie, kies dan een folie met een high-tack belijming zoals de Solvoprint performance Wall-Grip van Neschen. Dit high tack vinyl is geschikt voor diverse moeilijke te beplakken ondergronden zoals ruwe binnenmuren, glad en droog beton, spaanplaat (voorbehandeld of bijv. latex geverfd), polypropyleen of andere oppervlakken met een lage oppervlakte spanning.

High-tack belijming, geschikt voor lastig te plakken ondergronden

Stickercompany uit Eindhoven heeft regelmatig te maken met projecten waarbij de ondergrond gestructureerd is. Zij krijgen dan ook vaak de vraag van klanten of hun wandafwerking wel geschikt is om op te plakken. Zo ook van een klant die hun pand van nieuwe high tack muurfolie wilde voorzien. In het pand zijn diverse ondergronden aanwezig variërend van gelakt hout tot grof spack-spuitwerk. Om een duidelijk beeld van de ondergrond te krijgen heeft Stickercompany gevraag foto’s op te sturen. Op deze manier kon een goede inschatting worden gemaakt met betrekking tot de te geschikte folie. Vanwege hun goede ervaring met Solvoprint performance wall-grip was deze keuze snel gemaakt. Deze high tack muurfolie heeft namelijk een extra sterke belijming die een ideale hechting biedt op lastig te plakken ondergronden zoals beton, spaanplaat of gestructureerde muren.

ondergronden interieurwanden

Beeld: Foto's van de diverse ondergronden waarop geplakt moest worden. 

Het resultaat

Het ontwerp van de signage bestaat uit fijne details en lijnwerk, ook dat was geen probleem voor deze folie. Nadat het ontwerp geprint was met de Canon Colorado werd deze moeiteloos contour gesneden om vervolgens op diverse plekken in het pand aangebracht te worden. Hierbij was het goed aanduwen van de high tack muurfolie met behulp van een rakel voldoende om een goede hechting te krijgen.  

Wall-grip signage ideas

Wall-grip logo bar

Wall-grip wc signage

Wall-grip trap signage

high tack muurfolie zelf ervaren?

Heb jij wel eens te maken met lastig te beplakken ondergronden? Of twijfel je of jouw ondergrond geschikt is om op te plakken? Vraag dan een gratis sample aan van de Solvoprint performance wall-grip folie en ervaar zelf de high-tack hechting op diverse ondergronden.

New call-to-action